۱۷۰۲۵۱
۱۰۶۷
۱۰۶۷

عوارض سزارین برای نوزاد، چی میتونه باشه؟

مطالعه نشان داده است نوزادان متولدشده از زنان چاق و به شیوه سزارین تا سن ۳ سالگی...

مطالعه نشان داده است نوزادان متولدشده از زنان چاق و به شیوه سزارین تا سن ۳ سالگی پنج برابر بیشتر در معرض چاقی قرار دارند. محققان دریافته اند باکتری روده موسوم به Lachnospiracae نیز تا حدودی در اضافه وزن در این کودکان در سنین نوجوانی نقش دارد.
یافته ها نشان می دهد اجتماع میکروارگانیزم ها یا باکتری های که در دستگاه گوارش نوزاد زندگی می کنند تحت تاثیر نوع زایمان مادر هستند.
به گفته محققان، زمانیکه مادر چاق به شیوه طبیعی زایمان می کند احتمال چاقی کودکش سه برابر افزایش می یابد؛ اما این ریسک در زایمان به شیوه سزارین پنج برابر افزایش می یابد.
آنیتا کوزیرسکی، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آلبرتا کانادا، در این باره می گوید: «ما می دانیم که اضافه وزن مادر با اضافه وزن کودک مرتبط است.»
وی در ادامه می افزاید: «طبق یافته های ما، هر دو نوع زایمان و تغییر در باکتری های روده در ریسک چاقی نقش دارند.»
در این مطالعه، محققان ۹۳۰ مادر و نوزاد را مورد بررسی قرار دادند. تکنیک توالی DNA که در لابراتوار انجام شد اطلاعاتی را در مورد نوع و کمیت باکتری های موجود در مدفوع نوزادان نشان داد. آنها متوجه شدند فراوانی Lachnospiracae بر رابطه بین وزن مادر و وزن نوزاد بعد از زایمان طبیعی و سزارین نقش دارد.
نوزادانی که با استفاده از روش جراحی سزارین بین هفته‌های ۳۷ الی ۳۸ بارداری مادران خود به دنیا آمده اند درسال‌های آینده با مشکلات قلبی عروقی و تنفسی مواجه شده اند.براساس این تحقیق هر یک هفته ماندن بیشتر نوزاد در رحم مادر تا زمان پاره شدن کیسه آب و شروع فرآینده تولد طبیعی می‌تواند خطر ابتلای نوزاد به بیماری‌های قلبی عروقی و تنفسی را تا ۱۴ درصد کاهش دهد.
کارشناسان به مادران و نیز پزشک جراح زنان و زایمان توصیه می‌کنند در صورت نبودن مورد اورژانسی برای زود به دنیا آوردن نوزاد تا زمان شروع فرآیند تولد طبیعی اقدام به خارج کردن نوزاد با روش جراحی سزارین نکنند.پژوهشگران دانشگاه کوئینزلند کشور استرالیا با مطالعه برروی وضعیت سلامت قلب و عروق و نیز توسعه ریه حدود ۸۰۰ کودک اهل کشور ایرلند شمالی در رده سنی ۱۴ ساله که با استفاده از روش سزارین در هفته‌های ۳۷ الی ۳۸ بارداری به دنیا آمده اند دریافتند بیماری‌های قلبی، بروز مرگ زودرس و ضخیم شدن دیواره قلب تا ۵۷ درصد درآن‌ها بیشتر ازسایر کودکان بوده است.
بررسی‌ها نشان می‌دهند، زمان زایمان طبیعی در مادران متفاوت بوده و به عامل‌های مختلفی از جمله نژاد، سن مادر، نوع تغذیه، داشتن بیماری‌های زمینه‌ای و ژنتیک وابسته بوده است و بین هفته‌های ۳۷ الی ۴۰ بارداری رخ می‌دهد هرچند که دربرخی زنان تا هفته‌های ۴۱ و ۴۲ بارداری نیز به طول می‌انجامد.
منبع: مهر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.