۱۷۰۸۴۹
۱۵۱۳
۱۵۱۳

حرکات نوزاد سالم، چگونه باید باشد؟

دقت در حرکات نوزاد، والدین را قادر می‌سازد تا به تغییرات رفتاری نوزاد و مهارت‌هایی که هر ماه کسب می‌کند پی ببرند.

دقت در حرکات نوزاد، والدین را قادر می‌سازد تا به تغییرات رفتاری نوزاد و مهارت‌هایی که هر ماه کسب می‌کند پی ببرند. مشاهده این حرکات یکی از لذت‌های پدر و مادر است.
هنگام استراحت و خواب، نوزاد وضعیتی به خود می‌گیرد که در رحم مادر به آن عادت کرده است. اگر او را به روی شکم بخوابانند، پاهای خود را در زیر شکم جمع می‌کند و باسن خود را بالاتر از بدن خود نگه می‌دارد. در این وضع می‌تواند سر خود را بلند کند و طوری بگذارد که نفس کشیدن برایش آسان شود.
نوزاد حتی در بدو تولد، می‌تواند گاهی با پای خود به فردی که مقابل او نشسته است، ضربه بزند. اگر او را به پشت بخوابانند، دست‌ها و پاهای خود را به طرف بدن جمع می‌کند و پاهایش را معمولاً به‌طور ضربدر روی هم می‌گذارد، یا به هم می‌چسباند.
بیشتر اوقات، نوزاد دست‌های خود را نزدیک صورت نگاه می‌دارد و گاهی به نظر می‌رسد که آن را نوازش می‌کند. این عادت نیز یادگاری از زندگی درون رحم است. مشت نوزاد غالباً بسته است و وقتی آن را باز می‌کند که در حال استراحت یا خواب باشد. در این حالت انگشت‌ها کمی آزاد است.
پیشنهاد می کنم برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله اعمال ناخودآگاه و خودآگاه نوزاد را مشاهده کنید
هنگام بازی با نوزاد، می‌توان به حالت فنری بودن عضلات او پی برد. اگر بازو یا پای او را بکشند یا سعی کنند دست او را باز نمایند، به سرعت جمع می‌شوند و به حالت اول برمی‌گردند. این حالت فنری عضلات یا تونوس عضلانی، پس از چند هفته کاهش می‌یابد.
حرکات نوزاد در وضع خوابیده به پشت و در حالتی که هشیار و آرام است عجیب به نظر می‌رسد. در این وضع، گاهی دست‌ها و پاهای خود را بدون هیچ دلیلی به سرعت باز می‌کند و آن‌گاه به‌آرامی به سوی خود جمع می‌کند. وقتی از خواب می‌پرد، ممکن است پاهای خود را به‌طور نامنظم تکان دهد و وقتی در خواب آرام است، گاهی از خواب می‌پرد و پلک می‌زند.

حرکات نامنظم در نوزاد نارس بارزتر است.
پرش‌های عضلانی امری عادی است و وقتی خواب نوزاد از مرحله‌ای به مرحله دیگر می‌رود، بیشتر اتفاق می‌افتد. نوزاد، دست‌ها و پاهای خود را به‌آرامی و با حرکات آهنگین، مثل حرکات آهسته فیلم تکان می‌دهد. اگر دست خود را روی زانو یا آرنج نوزاد بگذارند، غالباً صدایی را احساس می‌شود که از برخورد لیگامان‌های (رباط‌های) قابل انعطاف و استخوان‌های این مفاصل به‌وجود می‌آید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.