۱۹۷۷۲۵
۳۷۲۹
۳۷۲۹

آبریزش چشم نوزاد، علت و نحوه درمان آن

چشم عضو بسیار مهمی از بدن است که در نوزادان تازه متولد شده مراقبت های جدی تری را می طلبد.

نوزادان با ورود خود به دنیای جدید متحمل تغییراتی می شوند که بدن آنها بعلت عادت نداشتن به این شرایط محیطی دستخوش ناهمگونی می شود. بنابراین برای هرچه سالم تر ماندن نوزاد و حفظ سلامتی آنها مستلزم مراقبت و نگهداری والدین می باشد. آنچه که در ادامه به بیان آن می پردازیم بیان اطلاعات جدیدی است در مورد علت و درمان آسان آبریزش چشم در کودکان که امیدواریم ایمن مطلب اطلاعات کامل و کافی را به شما ارائه نماید.
چشم عضو بسیار مهمی از بدن است که در نوزادان تازه متولد شده مراقبت های جدی تری را می طلبد. نوزادان تا سه هفته پس از تولد اشک چشم ندارند و گریه های آنها بدون اشک است. اگرچه اشک به پاکسازی و خارج نمودن ذرات خارجی از چشم کمک می کند اما گاهی اوقات کودکان دست خود را به چشم‌شان می‌زنند و این ممکن است باعث خراش چشم شود و در نتیجه چشم قرمز شده و آبریزش پیدا کند. برای درمان آبریزش چشم، مهم است که علت آنرا بیابید؛ در اکثر موارد، آبریزش چشم را می توان با بعضی از داروهای خانگی ساده درمان کرد.

۱- فرایند تولید اشک و نحوه عملکرد آن
اشک پس از تولید به وسیله غدد تولیدکننده اشک باید سطح چشم را مرطوب کرده، یک لایه حفاظتی جلوی چشم ایجاد کند و سپس توسط سیستم تخلیه اشکی به داخل بینی تخلیه شود، زیرا چشم از طریق سیستم تخلیه اشکی با بینی در ارتباط است. از طرف دیگر، کارکرد صحیح پمپ تخلیه اشکی وابسته به عملکرد صحیح عضلات پلک، مژه‌ها و در نهایت، قرار گرفتن صحیح بافت‌های اطراف چشم در محل طبیعی خودشان است.
هنگامی که تولید اشک زیادتر از حد طبیعی باشد (وجود ایرادی در غدد اصلی سازنده اشک) و اشکال در مسیر خروج اشک باشد که اصطلاحا انسداد مجرا نامیده می‌شود (دلیل آن اختلالی در کار خروج اشک از چشم و هدایت آن به داخل بینی است.) می گویند آبریزش ایجاد شده است. یکی از علل مهمی که شیرخواران را به مطب چشم پزشک می‌آورند، همین اشک‌ریزش است. حدود ۱۰ درصد نوزادانی که متولد می‌شوند، مبتلا به انسداد مجرای اشکی‌ هستند، یعنی موقع تولد، هنوز مجرای اشکی آنها به داخل بینی باز نشده و این شیرخواران با اشک‌ریزش و گاهی با ترشحات چرکی مواجه می‌شوند. در حالت عادی در فصول گرم سال، کودکان به علت انسداد ناقص در مسیر تخلیه مجرای اشکی، دچار مشکل نیستند، ولی در هنگام سرماخوردگی، در معرض باد و سرما قرار گرفتن و یا حساسیت دچار اشک ریزی می‌شوند. در موارد بسیار شدید عفونت کیسه اشکی، یک تورم بزرگ در ناحیه داخلی چشم و تورم متوسط یا شدید در پلک‌های فوقانی و تحتانی، همراه با ترشحات چرکی مشاهده می‌شود که تقریبا یک مورد اورژانس است و باید هرچه سریع‌تر رسیدگی شود. همچنین علایم و شدت انسداد مجرای اشکی در هر کودکی با کودک دیگر متفاوت است. بنابراین توصیه‌های درمانی برای هر کودک با دیگری نیز متفاوت است.

۲- علل آب ریزش چشم نوزادان
چشم کودکان و نوزادان به علت حساسیت بالایی که دارند نسبت به برخی از عوامل واکنش نشان میدهند.
- آلرژی
- سوختگی
- زخم چشمی
- فشار بالای مادرزادی چشم
- مسدود شدن مجاری اشکی
- انسداد مسیر سیستم تخلیه اشکی
- ورود ذرات یا جسم خارجی به داخل چشم
- قرار گرفتن در معرض هوای سرد یا وزش باد
- فلج بودن عصب صورت و یا التهابات داخل چشم
- ابتلا به انواع عفونت ها مثلاً عفونت ساده سطح چشم
- مصرف داروهای خاصی نظیر اپی نفرین و برخی از قطره های چشم
- غیر طبیعی بودن محل قرار گرفتن مژه‌ها و حاشیه پلک و در نتیجه تحریک قرنیه

ساده ترین درمان آبریزش چشم نوزادان
شیر مادر
طبق گزارشات، قطره های شیر مادر می تواند به عنوان درمان برای epiphora نوزاد استفاده شود. التهاب و عفونت را از بین می برد. برای این منظور چند قطره شیر مادر را در چشم نوزاد بچکانید. شما می توانید این کار را ۳ یا ۴ بار در روز ،تا زمانی که عفونت درمان شود انجام دهید.
روغن کرچک
محققان دریافتند که امولسیون آب-روغن در کاهش اشک تاثیر گذار خواهد بود برای این درمان، فقط از روغن کرچک خالص استفاده کنید. یک قطره روغن کرچک در هر چشم قرار دهید و اینکار باید دو بار در روز تکرار شود.
کمپرس سرد
کمپرس سرد در اکثر مواقع تأثیر فوق العاده ایدر رفع آبریزش چشم نوزادان دارد. پارچه ای تمیز را در آب سرد فرو ببرید و آب اضافی را بگیرید. دستمال مرطوب سرد را روی پلک های بسته قرار دهید. دوباره، پارچه را در آب سرد فرو ببرید و فرآیند را برای ۵ تا ۱۰ دقیقه تکرار کنید. یا چند تکه یخ را در یک پارچه تمیز قرار دهید و آن را ۱ دقیقه روی پلک های بسته قرار دهید.
قطره گل خوش یا گل عینک
برای درمان آبریزش چشم نوزادان ۱ قاشق چایخوری از این گیاه را در ۱ فنجان آب برای حدود ۱۰ دقیقه قرار دهید. اجازه دهید خنک شود، سپس آن را در چشم خود بچکانید. در عوض، شما می توانید از قطره چشم هومیوپاتی ۱۰٪ استفاده کنید. چند بار در روز ۱ قطره در هر چشم بریزید.
گلاب
گلاب به علت خواص آنتی سپتیک و ضد درد علائم آبریزش چشم را کاهش می دهد. ۲ قطره گلاب خالص را به طور مستقیم در چشم خود بچکانید. آن را دو بار در روز انجام دهید و یا، ۳ یا ۴ قطره گلاب را در آب مقطر مخلوط کنید. از آن برای شستن چشم هایتان چند بار در روز استفاده کنید.
کمپرس کیسه های چای بابونه
کیسه های چای بابونه را در یخچال قرار دهید. بعد از ۱۰ دقیقه کیسه چای سرد را روی پلک های بسته قرار دهید. این کار را ۳ یا ۴ بار در روز برای بهبود سریع انجام دهید.
درمان و ضدعفونی کردن پلک چشم های نوزاد با نمک و آب
برای درست کردن این قطره کمی نمک را در یک فنجان آب جوش حل کنید. بعد بگذارید تا دمای نمک و آب به دمای مناسب اتاق برسد. سپس پنبه را به اندازه یک توپ کوچک در این مایع خیس کرده و کمی فشار دهید تا آب اضافی آن بریزد. سپس، آن را در محل مسدود شده و روی پلک ها قرار داده و به آرامی روی پلک نوزاد خود را ماساژ دهید. سعی کنید این کار را برای ۲-۳ بار در روز تکرار کنید. استفاده از ترکیب آب و نمک، قطعا روش خوبی در برخی موارد برای امدادرسانی و کمک به کودک شما خواهد بود، و باعث باز شدن مجاری اشک در او شده، مایع زرد رنگ و چسبنده به طور کامل دفع می شود و در نهایت، مشکل چشم نوزاد شما از بین خواهد رفت.

توصیه‌های خانگی برای درمان آبریزش چشم نوزادان
ماساژ دادن مجرای اشکی به باز شدن مجاری کمک می‌کند و اجازه می‌دهد چشم به خوبی تخلیه شود. می‌توان با هر نوبت عوض کردن پوشک بچه (حدود ۲ تا ۳ ساعت) ماساژ را انجام داد. مجرای اشکی زیر پلک پایین کنار بینی کودک قرار دارد. با فشار ملایم و دوشیدن مجرا به بالا و روی پلک استخوانی زیر چشم را ماساژ دهید. ممکن است ترشح کمی را در منفذ کوچک مجرا کنار پلک پایین ببینید.
- چشم‌ها را در صورت لزوم با پارچه نرم و مرطوب تمیز کنید.
- چشم‌ها را در معرض دود و دیگر مواد آزارنده قرار ندهید.
- قبل از انجام ماساژ بهتر است دست‌ها با آب و صابون شسته شود.
- اگر نحوه انجام ماساژ را نمی‌دانید از کارکنان مراکز بهداشتی درمانی یا پزشک خود بپرسید.
- از کرم‌های ساده برای چرب کردن پوست پلک‌ها استفاده کنید تا اشک ریزش موجب صدمه به پوست این نواحی نشود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.