ایسنا:نوزادانی که از شیر خشک تغذیه میکنند شش برابر بیشتر از نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند در معرض خطر ابتلا به بیماریهای التهابی روده قرار میگیرند.
شیردهی، خطرات ناشی از خونریزی پس از زایمان را با افزایش سطح انقباضات رحم کاهش داده و خطر ابتلا به سرطان پستان پیش از یائسگی و سرطان تخمدان را نیز کاهش میدهد.
بر اساس این تحقیق، شیردهی علاوه بر کاهش شدت کم خونی، می تواند سبب بروز تغییراتی شود که مادر را از بروز عفونت مثانه و سایر عفونتها مصون میکند.
مطالعات اپیدمیولوژی نشان میدهد: به رغم کاهش تراکم استخوان در زنان شیرده، آنها پس از یائسگی کمتر در معرض شکستگیهای ناحیه کمر و لگن قرار میگیرند. همچنین تولید مصنوعی قند پیچیده موجود در شیر مادر که الیگوساکارید نامیده میشود در شیر خشک امکانپذیر نیست بنابراین نوزادانی که از شیر خشک تغذیه میکنند شش برابر بیشتر از نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند در معرض خطر ابتلا به بیماریهای التهابی روده قرار میگیرند.
طبق پژوهشهای کارشناسان این مرکز، در پژوهشها مشخص شده است سلولهای بنیادی موجود در شیر مادر میتوانند به سایر سلولهای بدن نظیر سلولهای استخوانی، چربی، کبد و مغز تبدیل شوند و این راه حلی بالقوه و اخلاقی برای به دست آوردن سلولهای بنیادی قلب و نخاع در روشی غیرتهاجمی است.
بر اساس رتبه بندی کشورها از لحاظ بهترین و بدترین جایگاه برای مادر بودن، حدود ۱۶۵ کشور از لحاظ سطح سلامت مادر، تحصیلات، وضعیت اقتصادی خانواده و همچنین شاخصهای بحرانی کودک نظیر سلامت و تغذیه مورد ارزیابی قرار گرفتهاند که بر همین اساس نیجریه در پایینترین مکان و نروژ در مقام نخست قرار دارد.