۸۵۱۰۴
۵۴۹۱
۵۴۹۱

روش شستن لباس نوزاد

برای این کار استفاده از شوینده های ملایم بسیار مناسب است چون شوینده های قوی می توانند به پوست نوزاد آسیب برسانند.

پوست نوزادان آنقدر نرم و لطیف است که بیشتر پدر و مادرها نگران آسیب پذیر بودن آن هستند بنابراین آنها ترجیح می دهند از ایمن ترین و طبیعی ترین محصول برای شستن لباس های فرزندشان استفاده کنند…

برای این کار استفاده از شوینده های ملایم بسیار مناسب است چون شوینده های قوی می توانند به پوست نوزاد آسیب برسانند. صابون ترکیب های آزاردهنده ندارد و می توان از آن برای شستشوی لباس های پارچه ای استفاده کرد اما به دلیل اینکه خاصیت قلیایی اش از پودرهای شوینده کمتر است، قدرت تمیزکنندگی کمتری دارد. اگر در ماه های اول تولد که زیاد شیر روی لباس نوزاد می ریزد از صابون استفاده کنید، ممکن است لک روی لباس باقی بماند.

پزشکان هم توصیه می کنند برای پاک کردن لکه های لباس نوزاد از ملایم ترین محصولات استفاده کنید، نه از نرم کننده و محصولاتی که حاوی رنگ و عطر هستند و مراقب هر نوع نشانه حساسیت باشید. در صورت مشاهده نشانه هایی مانند جوش، خشکی و پوسته پوسته شدن یا برآمدگی های قرمز روی پوست نوزاد، با پزشک تماس بگیرید. در بیشتر موارد با شستن کامل تر و آبکشی بیشتر لباس های بچه، مشکل برطرف می شود ولی گاهی هم پزشک انجام آزمایش های بیشتر را توصیه می کند. قبل از شستن هر لباس برای اولین بار، اطلاعات مندرج روی بسته بندی آن را بخوانید. بهتر است لباس های نوزاد را جدا از لباس دیگر افراد خانواده بشویید اما اگر از صابون ملایم استفاده کنید این کار ضروری نیست. همیشه لباس های بچه را در اولین فرصت بشویید چون با ماندن آلودگی روی آنها، شستن و پاک کردن لکه ها سخت تر می شود.

لکه های روی لباس
برای پاک کردن لکه از روی لباس باید ابتدا آنها را با آب سرد بشویید. بسیاری از لکه ها مخصوصا لکه شیر اگر زود شسته شوند، به راحتی با آب از بین می روند. حتی لکه هایی که مدتی روی لباس مانده اند هم اگر در آب خیسانده شوند تا حد زیادی پاک می شوند. برای پاک کردن اثر لکه می توان از یک فرچه نرم و مقدار کمی صابون استفاده کرد. این کار باید به آرامی انجام شود چون در غیراین صورت ممکن است به پارچه آسیب برسد. قبل از خشک شدن لباس مطمئن شوید لکه به طور کامل از بین رفته است. اگر مقداری از لکه باقی مانده بود، از شوینده قوی تری استفاده کنید. برای از بین بردن لکه لباس هایی مانند کهنه و لباس های زیر که به طور مستقیم با پوست بچه تماس دارند، از شوینده قوی استفاده نکنید.

لکه های پروتئینی
برای پاک کردن لکه های ناشی از ریختن شیر مادر، شیرخشک، لکه های غذا و آب دهان روی لباس ابتدا لباس را در آب خیس و سپس مقداری پاک کننده آنزیمی به آن اضافه کنید. آنزیم های موجود در شوینده ها به لکه حمله و پروتئین ها را هضم می کنند. اگر اثری از لکه باقی ماند، محلول های لکه بر و پاک کننده های چندمنظوره را به کار برید. بعد از ازبین رفتن لکه ها، لباس ها را به روش معمول بشویید.

لکه های چرب و روغنی
درصورت ریختن روغن بچه، کرم و پماد روی پارچه، ابتدا مقدار اضافی آن را بردارید. سپس برای جذب روغن، روی لکه را با نشاسته ذرت یا پودر تالک بپوشانید و بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آن را پاک کنید. در صورت باقی ماندن لکه از پاک کننده ها و محلول های چندمنظوره استفاده کنید و سپس لباس ها را بشویید.

لکه میوه، آبمیوه و مربا
در این موارد، لباس را با آب سرد بشویید و در مخلوط مساوی آب و الکل بخیسانید. اگر لکه از بین نرفت، از محلول های لکه بر استفاده کنید. برای پاک کردن لکه های سمج لباس را در محلولی که با نسبت مساوی آب و سرکه سفید تهیه کرده اید، خیس کنید.

لکه ادرار و مدفوع
برای پاک کردن لک ناشی از اسهال مانند آنچه درباره لکه های پروتئینی گفته شد، عمل کنید. برای پاک کردن لکه ادرار، محلول یک قاشق غذاخوری پاک کننده آمونیاکی و یک فنجان آب مناسب است. اگر پارچه رنگ می دهد، ابتدا مقداری از محلول را روی قسمتی از پارچه امتحان کنید. در صورت باقی ماندن اثر لکه، می توانید محلول لکه بر به کار برید و سپس لباس را بشویید.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.