۲۴۴۵۶۳

مهمترین خواص قهوه، تلخ بنوش!

تخمین زده می‌شود که در سراسر جهان، مردم حدود ۲.۲۵ میلیارد فنجان قهوه در روز مصرف می‌کنند. شاید برایتان جالب است که بدانید مهمترین خواص قهوه چیست.

مهمترین خواص قهوه، تلخ بنوش!

تخمین زده می‌شود که در سراسر جهان، مردم حدود 2.25 میلیارد فنجان قهوه در روز مصرف می‌کنند. شاید برایتان جالب است که بدانید مهمترین خواص قهوه چیست. محققان مهم‌ترین خواص قهوه را برای بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری التهابی روده و بیماری کبد بررسی کرده‌اند. 

مهمترین خواص قهوه سلامتی

برخی از مهمترین خواص قهوه برای سلامتی شامل محافظت در برابر دیابت نوع 2، بیماری پارکینسون، بیماری کبد و سرطان کبد است. مصرف قهوه ممکن است از سلامت قلب و عروق نیز حمایت کند.

مهمترین خواص قهوه، تلخ بنوش!

مهمترین خواص قهوه و دیابت

قهوه ممکن است به محافظت در برابر دیابت نوع 2 کمک کند و افرادی که روزانه 4 تا 6 فنجان قهوه کافئین‌دار یا بدون کافئین می‌نوشند، خطر ابتلا به سندرم متابولیک از جمله دیابت نوع 2 در آن‌ها کاهش می‌یابد. 

مهمترین خواص قهوه و بیماری پارکینسون

مطالعات مختلف نشان داده‌اند که کافئین موجود در قهوه و بسیاری از نوشیدنی‌های دیگر ممکن است به محافظت در برابر بیماری پارکینسون کمک کند. بین مصرف قهوه و کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون، حتی در میان افرادی که سیگار می‌کشند، ارتباط وجود دارد. افرادی که قهوه می‌نوشند ممکن است کمتر دچار افسردگی و شرایط شناختی مانند بیماری آلزایمر شوند. 

با این حال، شواهد کافی برای اثبات اینکه نوشیدن قهوه بدون کافئین به پیشگیری از بیماری پارکینسون کمک می‌کند، وجود ندارد.

مهمترین خواص قهوه، تلخ بنوش!

مهمترین خواص قهوه و بیماری مزمن کبد یا سرطان

در سال 2019، یک تحقیق نشان داد که مصرف قهوه احتمالا خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش می‌دهد. همچنین به نظر می‌رسد مصرف هر نوع قهوه خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی و سیروز را کاهش می‌دهد. 

مهمترین خواص قهوه و سایر بیماری های کبدی

در افرادی که قهوه مصرف می‌کنند ممکن است خطر ابتلا به بیماری سنگ کیسه صفرا کاهش یابد. همچنین محققان بر این باورند که نوشیدن دو یا چند فنجان قهوه در روز ممکن است خطر ابتلا به سیروز مرتبط با هپاتیت غیر ویروسی را تا 66 درصد کاهش دهد.

مهمترین خواص قهوه، تلخ بنوش!

قهوه و سلامت قلب

مصرف کافئین ممکن است فواید کمی برای سلامت قلب و عروق از جمله فشار خون داشته باشد. محققان دریافته‌اند که نوشیدن سه تا پنج فنجان قهوه در روز ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را تا 15 درصد کاهش دهد. به نظر می‌رسد نوشیدن یک تا پنج فنجان قهوه در روز نیز با مرگ و میر کلی کمتر ناشی از هر علتی مرتبط باشد.

با این حال، ممکن است سطوح بالاتری از لیپیدهای خون (چربی) و کلسترول در افرادی که قهوه بیشتری مصرف می‌کنند وجود داشته باشد. این مواد ممکن است فرد را مستعد مشکلات قلبی کند.

قهوه و چاقی

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف قهوه می‌تواند به کاهش وزن افراد کمک کند. نوشیدن قهوه ممکن است ارتباط متوسطی با کاهش وزن داشته باشد و این ارتباط در مردان بیشتر از زنان است. با این حال، این نتایج ممکن است قطعی نباشند.

اگر چه قهوه فوایدی در کاهش چاقی دارد، اما جایگزینی برای داشتن یک رژیم غذایی متعادل و ورزش مستمر نیست.

مهمترین خواص قهوه، تلخ بنوش!

ارزش غذایی قهوه

صد میلی‌لیتر قهوه سیاه معمولی (بدون شیر یا خامه) فقط حدود 2 کالری دارد. با این حال، افزودن خامه یا شکر باعث افزایش ارزش کالری می‌شود. دانه‌های قهوه همچنین حاوی پلی‌فنول‌ها هستند که نوعی آنتی‌اکسیدان به شمار می‌روند. آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند از بدن در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت کنند. رادیکال‌های آزاد نوعی مواد زائد هستند که بدن به طور طبیعی در نتیجه فرآیندهای خاصی تولید می‌کند.

رادیکال‌های آزاد به عنوان سم در بدن هستند و ممکن است باعث التهاب شوند. محتوای آنتی‌اکسیدانی قهوه از سندرم متابولیک پیشگیری می‌کند.

مهمترین خواص قهوه، تلخ بنوش!

عوارض مصرف  قهوه

درست است که قهوه، خواص بسیاری برای سلامتی دارد، اما نوشیدن زیاد قهوه می‌تواند اثرات نامطلوبی داشته باشد که شامل موارد زیر است:

شکستگی استخوان

برخی از مطالعات نشان داده‌اند که زنانی که زیاد قهوه می‌نوشند ممکن است بیشتر در معرض خطر شکستگی استخوان قرار بگیرند.

عوارض دوران بارداری

مصرف قهوه ممکن است در دوران بارداری بی‌خطر نباشد. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد بین مصرف زیاد قهوه و از دست دادن بارداری، وزن کم نوزاد هنگام تولد و زایمان زودرس ارتباط وجود دارد. پزشکان توصیه می‌کنند در دوران بارداری، مصرف قهوه را به 200 میلی‌گرم در روز کاهش دهید. 

مهمترین خواص قهوه، تلخ بنوش!

اندومتریوز

ممکن است خطر ابتلا به اندومتریوز در بین زنانی که قهوه می‌نوشند بیشتر باشد، اما شواهد کافی برای تایید چنین ارتباطی وجود ندارد.

بیماری بازگشت اسید به مری

افرادی که زیاد قهوه می‌نوشند ممکن است کمی بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری باشند.

اضطراب

مصرف مقادیر زیاد کافئین می‌تواند خطر اضطراب را به ویژه در میان افراد مبتلا به اختلال هراس یا اختلال اضطراب اجتماعی افزایش دهد. این علائم کمتر رایج است، اما کافئین ممکن است باعث شیدایی و روان‌پریشی در افرادی شود که مستعد این مشکلات هستند.

مهمترین خواص قهوه، تلخ بنوش!

عوارض جانبی قهوه

اگر چه مصرف کافئین فوایدی دارد، اما اگر فرد بیش از حد کافئین مصرف کند، دچار عوارض جانبی می‌شود که شامل موارد زیر است:

  • تداخلات نامطلوب با داروهای خاص مانند داروهای روانپزشکی خاص، داروهای تیروئید، داروهای سوزش سر دل و آنتی‌بیوتیک‌ها
  • از دست دادن احتمالی استخوان ستون فقرات در زنانی که بیش از ۳۰۰ میلی‌گرم در روز قهوه مصرف می‌کنند و ماست نمی‌خورند
  • مشکلات گوارشی
  • افزایش فشار خون
  • افزایش خطر ایسکمی میوکارد که نوعی بیماری قلبی است (در صورت مصرف قهوه در حین ورزش)
  • مشکلات باروری 
  • اثرات منفی روی جنین در حال رشد، مانند وزن کم هنگام تولد (در صورت مصرف قهوه در حین ورزش)
  • تحریک‌پذیری و بی‌خوابی در نوزادان شیرده در صورت مصرف قهوه در دوران شیردهی
  • کم‌آبی بدن (در صورت مصرف قهوه در حین ورزش)
  • بدتر شدن علائم برخی از بیماری‌های روانی مانند اسکیزوفرنی یا اختلال دوقطبی
  • افزایش خطر خودکشی

اختلالات خاص قهوه عبارتند از:

  • مسمومیت با کافئین (در مصرف بیش از حد)
  • اختلال اضطراب ناشی از کافئین
  • اختلال خواب ناشی از کافئین (یا بی‌خوابی)

مهمترین خواص قهوه، تلخ بنوش!

خلاصه

کافئین یکی از ویژگی‌های مهم قهوه است، اما قهوه حاوی ترکیبات زیادی است و روش‌های مختلفی برای نوشیدن آن وجود دارد. همین موضوع تعیین اینکه می‌کند که قهوه دقیقا چه تأثیری بر فرد می‌گذارد. مهم‌ترین خواص قهوه، کاهش علائم بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری التهابی روده و بیماری کبد است. قهوه حاوی مواد مغذی مفید از جمله ریبوفلاوین (ویتامین B2)، نیاسین (ویتامین B3)، منیزیم، پتاسیم و ترکیبات مختلف فنلی یا آنتی‌اکسیدان است که این مواد و سایر مواد موجود در قهوه می‌توانند به طرق مختلف برای بدن انسان مفید باشند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند