انواع ترس در کودکان، راهکار و درمان
قبل از اینکه وارد حیطه ی مقابله با ترس های کودکان شویم، باید انواع ترس ها را در کودک بشناسیم.
قبل از اینکه وارد حیطه ی مقابله با ترس های کودکان شویم، باید انواع ترسها را در کودک بشناسیم . ترس در کودکان به دو نوع ترس بهنجار و نابهنجار تقسیم میشود.
کودکان در ایام کودکی بهشدت تحتتأثیر هیجانات قرار دارند و گاهی مواقع اقداماتی انجام میدهند که ممکن است خطرآفرین بوده و زندگی کودک را در معرض خطر قرار دهند. از اینرو در این مواقع کمی ترس برای کودک مفید و اثربخش است که این نوع ترس، ترس بهنجار یا مطلوب نامیده میشود.
ترس نابهنجار، ترس مرضی است، این ترس در درجه اول افراطی و شدید، غیرمنطقی و ناموجه است. مساله اینجاست که کودکان برخلاف بزرگسالان نمیتوانند تفکیکی میان ترسهای خود قائل شوند و طبیعی را از غیرطبیعی تشخیص دهند.
انواع ترس در کودکان
ترسهای کودکان در سنین مختلف، متفاوت است، کودکان، تا شش ماهگی، ترس از صداهای بلند و رها شدن(عدم تکیه گاه) دارند، درشش تا نه ماهگی، از بیگانهها ترس دارند و در یک سالگی از جدایی از عزیزانشان میترسند.
کودکان در دو سالگی از موجودات خیالی، در سه سالگی از تنهایی و موجوداتی چون سگ، در چهارسالگی، از تاریکی و در 6 تا 12 سالگی از مدرسه، آسیب دیدن، رویدادهای طبیعی و اجتماعی میترسند.
شیوه های درمان ترس کودکان
شیوههای مختلفی برای درمان ترس کودکان وجود دارد:
حساسیتزدایی منظم یکی از این شیوهها است که در آن، مواجه کردن تدریجی کودک با موقعیت ترسآور، مثل ترس کودک از حیوانات، صورت میگیرد.
شیوه مدلسازی یک راه دیگر برای درمان ترس کودکان است، که در آن مشاهده یک مدل راحت مثل اینکه به کودک نشان دهیم که چگونه سایر کودکان علیالخصوص افرادی که برای کودک اهمیت دارند بدون هراس و ترس وارد موقعیت ترسآور میشوند(مثل ترس کودک از آب) صورت میگیرد.
یکی دیگر از راههای مبارزه با ترس کودکان، شیوه شناخت درمانی است که در این روش به مطالعه تأثیر باورها و شناخت کودک از موقعیت ترسآور پرداختهاند.
لازم است والدین در مورد ترس کودکان و روش مواجه با آن مطالعاتی عمیقتر و گستردهتری انجام دهند تا فرزند خود را برای ورود به جامعهای بزرگتر آماده سازند.
منبع:
نی نی سایت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼