بیماری روزئولا در کودکان، چیست و چه علائمی دارد؟

روزئولا یک بیماری ویروسی است که بیشتر کودکان ۶ ماهه تا ۲ ساله را تحت تاثیر قرار می دهد این بیماری به شدت رایج است.

روزئولا به طور معمول جدی نیست ؛ اما تب خیلی شدید می تواند تهدیدکننده حیات انسان باشد. اگر شما مشکوک به روزئولا هستید و فرزندتان تب بیش از ۱۰۳ درجه فارنهایت داشته باشد یا تب او بیش از ۷ روز طول بکشد ، هرچه سریعتر به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید.
هر گاه یک کودک تبی داشته باشد که مدام در حال بالا رفتن باشد ، تشنج ناشی از تب ممکن است اتفاق بیفتد. تخمین زده شده است که حدود 10 تا 15 درصد کودکانی که به روزئولا مبتلا هستند ، این نوع تشنج را تجربه خواهند کرد ؛ در حالی که این تشنج برای کودکان و والدین ترسناک است ، معمولا باعث ایجاد آسیب دائمی مغزی یا خطر ابتلا به صرع را افزایش نمی دهد.
روزئولا یک بیماری مسری است و از طریق بزاق دهان به وسیله عطسه، سرفه و مایع بینی گسترش پیدا کرده و سرایت می کند. هنگامی که کودک تب دارد، این بیماری واگیر است اما به طور کلی تا زمان ایجاد جوش ها، برای دیگران خطری ندارد.
تب می تواند از سه تا هفت روز به طول بینجامد ، جوش ها و دانه ها نیز می توانند از چند ساعت تا سه یا چهار روز باقی بمانند. درمان متعارف برای روزئولا بر کاهش تب، جلوگیری از کم آبی بدن و تسکین ناراحتی عمومی که کودک در حال تجربه آن است، تمرکز دارد.
در حالی که روزئولا یک بیماری زودگذر برای کودکان در نظر گرفته می شود، بزرگسالان ممکن است به " بیماری ششم " مبتلا شوند. بزرگسالان شاید هرگز در کنار کودک مبتلا به این بیماری قرار نگرفته باشند اما می توانند به آن مبتلا شوند! یک بار که به روزئولا مبتلا شوید، بدن شما به طور خودکار آنتی بادی هایی را تولید می کند تا شما را از عفونت های آینده نیز محافظت کند.
روزئولا یا بیماری ششم، یک بیماری ویروسی بسیار مسری است. در ابتدا ناگهان تب ظاهر می شود و اغلب دمای تب بیش از 103 درجه فارنهایت می باشد. در این بین ممکن است تشنج هایی نیز صورت بگیرد ؛ به ویژه اگر تب از 103 درجه F گذشته باشد. دوره نهفتگی بیماری می تواند از 5 تا 15 روز پس از قرارگیری در معرض ویروس و قبل از ظاهر شدن اولین علائم بیماری باشد.همانطور که در بالا نیز گفته شد، در هنگامی که بیماری علائم تب را از خود بروز می دهد ؛ بزاق دهان و مایع بینی می توانند باکتری را به اشخاص دیگری که هنوز در معرض آن قرار نگرفته اند و یا کسانی که آنتی بادی لازم برای مقابله با بیماری را ندارند، گسترش دهد. این ویروس می تواند مدت زمان طولانی در بیرون زندگی کند. عطسه و سرفه دو روش اصلی هستند که ویروس گسترش می یابد.تب ممکن است تا یک هفته طول بکشد و پس از آن جوش ها و دانه ها ایجاد می شوند. اگر تب ( دمای بالا ) بیش از 7 روز طول کشید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. ماندگاری جوش ها معمولاً کم است و بیشتر این دانه ها در 12 تا 24 ساعت از بین می روند، با این حال برای برخی ممکن است تا چند روز طول بکشد.

گاهی اوقات، روزئولا و سرخک باعث سردرگمی می شوند چراکه هر دو علائم مشابه تب شدید و راش پوستی را دارند. تفاوت روزئولا و سرخک در نحوه بروز جوش هاست. جوش روزئولا رنگ صورتی-قرمز است که برآمدگی هایی نیز دارد و بر روی شکم ایجاد شده و به سایر نقاط بدن می رسد. از سوی دیگر، سرخک باعث ایجاد جوش قرمز یا قرمز مایل به قهوه ای می شود که معمولاً بر روی صورت ایجاد می شود. هرگاه جوش و دانه ها ظاهر می شود، عاقلانه است که کودک خود را به پزشک متخصص اطفال نشان دهید.
علائم و نشانه های روزئولا / بیماری ششم
- تبی که به سرعت رشد کند / از 102 تا 105 درجه فارنهایت
- کج خلقی
- بی تابی و نا آرامی
- تورم پلک ها
- درد گوش
- کاهش اشتها
- تورم غدد
- گلودرد
- سرفه خفیف
- اسهال خفیف

روزئولا به علت ویروس انسانی هرپس (human herpes virus (HHV) ) نوع ۶ یا ۷ به وجود می آید. هیچ واکسنی برای جلوگیری از این عفونت وجود ندارد و اکثر افراد بعد از عفونت، به طور طبیعی بدن آنها آنتی بادی ها را ایجاد می کند تا بعدا در مقابل ویروس های عفونتی از بدن محافظت کنند.
با این حال، برخی از کودکان و بزرگسالانی که دارای سیستم ایمنی نه چندان قوی و حد متوسطی هستند ، خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند
- گیرنده های پیوند مغز استخوان
- گیرندگان اعضای بدن
- بیماران مبتلا به سرطان در شیمی درمانی
- قربانیان آتش سوزی
- دیابتی ها
- بیماران ایدز HIV / AIDS
به محض معاینه فیزیکی کودک که علایم معمولی مرتبط با روزئولا را دارد ، تشخیص بسیار سریع انجام می شود. بعضی از پزشکان ممکن است درخواست کنند آزمایش خون بدهید تا نوع ویروس را تشخیص دهند. درمان بر کاهش تب و جلوگیری از کم آبی بدن تمرکز می کند زیرا درمانی برای روزئولا وجود ندارد.متخصص اطفال احتمالا استامینوفن یا ایبوپروفن را برای تسکین تب پیشنهاد می کند که هر دو می توانند خطرناک باشند. لطفا توجه داشته باشید تحت هیچ شرایطی نباید به کودکی که تب دارد، آسپرین بدهید زیرا امکان ابتلا کودک به سندرم رای وجود دارد. سندرم رای در میان کودکانی دیده می شود که در حال بهبود و ریکاوری از یک عفونت ویروسی هستند. این سندرم یک بیماری جدی است که بر مغز و کبد تاثیر می گذارد.
1 . هیدراته ماندن : برای نوزادانی که هنوز از آنها پرستاری می شود، شیر پستان بهترین روش برای هیدراته ماندن و غذا دادن به آنها است. برای کودکان بزرگتر که دیگر نیازی به پرستاری ندارند، آب نارگیل مفید است و غنی از مواد مغذی نظیر پتاسیم که به آنها کمک می کند تا سطح الکترولیت ها را در بدن حفظ کنند.
۲ . خوردن / نوشیدن پروبیوتیک ها : مبارزه با ویروسها برای بدن ما سخت است، مخصوصا برای کودکان کم سن و سال. خوردن ماست یا نوشیدن کفیر از سیستم ایمنی بدن ما حمایت می کند و حتی اگر معده ناراحت باشد، هضم آن آسان است.
علاوه بر این، محققان در ایتالیا به بررسی نقش پروبیوتیک در مبارزه با عفونت دستگاه تنفسی در کودکان می پردازند. نتایج اولیه نشان می دهد پروبیوتیک ممکن است مزایای بالینی در درمان و پیشگیری داشته باشد. محققان در حال مطالعه و تحقیق بیشتری در این رابطه هستند.
۳ . ویتامین C و زینک : این دو ماده مغذی به عنوان ابر قدرت های مبارز با بیماری های ویروسی و حتی سرما خوردگی در نظر گرفته می شوند. نتایج تحقیقات حاصل شده نشان می دهد اگر این دو ماده با هم مصرف شوند، به طور قابل توجهی کارآمدتر خواهند شد.
دوز دارو برای کودکان کم سن، یک چالش است و افزایش مصرف غذاهای غنی از ویتامین C و غذاهای غنی از زینک، ایمن تر است. یک راه آسان برای افزایش مصرف این دو ماده مغذی، خوردن یک کاسه ماست با انواع توت های تازه، پاپایا یا آناناس و همچنین درست کردن یک اسموتی سرد برای تسکین گلو می تواند گزینه خوبی باشد.

همانطور که در بالاتر نیز ذکر شد، دوز مصرفی برای کودکان و نوزادان چالش برانگیز است ؛ بهترین راه برای دریافت خواص سلنیوم " از طریق غذا " است. تخم مرغ ها یک منبع عالی از سلنیوم هستند ؛ به جای تخم مرغ می توانید از یک فنجان تخم آفتابگردان یا آجیل برزیلی، خواص بی نظیر سلنیوم را دریافت کنید.
۵ . چای بابونه : چای بابونه حاوی آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی است که تب را کاهش می دهد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. برای نوزادان کوچک، مادر می تواند روزانه یک یا دو فنجان چای بابونه بخورد و کودک نیز میزان مناسبی از آن را دریافت خواهد کرد.
6 . کره کاکائو : پلی فنول ها در کره کاکائو با برخی از بیماری های مزمن مبارزه می کنند و پوست را بهبود می بخشند. به علاوه آنها می توانند به کاهش ناراحتی ناشی از جوش و دانه پوست مانند روزئولا کمک کنند. کره کاکائو غنی از اسیدهای چرب نظیر اسید استریک و اسید پالمیتیک است.
۷ . آلوئه ورا : ایمن و موثر، آلوئه ورا یک راه عالی برای از بین بردن التهاب، قرمزی و خارش در ارتباط با دانه های پوستی است. اگر گیاه آلوئه ورا را در خانه ندارید تا قسمتی از ان را برش دهید ؛ از ژل آلوئه ورا کیفیت بالا و یا کرم عصاره آلوئه ورا ۰.۵ درصد را خریداری کنید. از این کرم چندین بار در روز به صورت موضعی بر روی مناطق آسیب دیده استفاده کنید.
8 . حمام تسکین دهنده : تعداد انگشت شماری بلغور جو دوسر به همراه چند قطره روغن بابونه رومی به یک حمام گرم اضافه کنید. با هم، آنها به کاهش ناراحتی دانه ها کمک می کنند و التهاب را کاهش می دهند. بابونه رومی یک درمان شناخته شده برای اگزما، زخم ها و تحریکات پوستی است.

روزئولا یک بیماری کودکی بسیار مسری ( واگیر ) است ، با این حال عوارض جانبی غیر ممکن نیستند. اگر تب بیش از هفت روز ادامه یابد، یا اگر دانه ها بیش از چهار روز ادامه یابد، بلافاصله با پزشک مشورت کنید.
روزئولا، همچنین به عنوان "بیماری ششم" نیز شناخته می شود، یک عفونت رایج و بسیار مسری است که در دوران کودکی رخ می دهد و اکثریت قریب به اتفاق کودکان را قبل از ورود به مهد کودک، تحت تأثیر قرار می دهد.
چیزی بین 10 تا 15 درصد کودکان مبتلا به روزئولا تشنج ناشی از تب را تجربه خواهند کرد.
این بیماری ناشی از ویروس انسانی هرپس (HHV) نوع ۶ و نوع ۷ می باشد که هیچ واکسنی برای جلوگیری از آن وجود ندارد.
درمان روزئولا یا بیماری ششم بر تسکین تب و جلوگیری از کم آبی بدن تمرکز دارد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼