افزایش اعتماد به نفس در کودکان، والدین بدانند
یکی از بزرگ ترین هدایایی که والدین می توانند به فرزندان خود بدهند بالا بردن اعتماد به نفس است.
یکی از بزرگ ترین هدایایی که والدین می توانند به فرزندان خود بدهند بالا بردن اعتماد به نفس است. کودکانی که اعتماد به نفس بالا دارند کمتر دچار افسردگی ، ناامیدی و ترس می شوند. در حقیقت نظر کارشناسان و متخصصان این است که اعتماد به نفس بالا دشمن ناامیدی و ترس از شکست است .
از تلاش های کودک خود قدردانی کنید مهم نیست کودک شما برنده یا بازنده باشد مهم این است که با قدردانی و تشویق شما او نهایت تلاش خود را برای پیروز شدن می کند و همین امر باعث بالا رفتن اعتماد به نفس کودک می شود.
کودک خود را تشویق به تمرین آن چیزی که به آن علاقه مند است کنید اما به او فشار نیاورید . سعی کنید با تشویق او ، انگیزه موفقیت و پشتکار را در او ایجاد کنید . یک نابغه موسیقی می گوید فقط ۳ سال داشته که شروع به فعالیت در زمینه موسیقی می کند و با تشویق پدر و مادرش تلاش خود را بیشتر کرده و موفق می شود.
اجازه دهید کودک شما خودش مشکلات خود را حل کند و تا زمانی که شما را در جریان قرار نداده سعی کنید با او در مورد مشکلش صحبت کنید . این کار توانایی حل مسئله و اعتماد به نفس کودک را بالا می برد.
به اندازه سن کودک از او انتظار داشته باشید . باید بپذیرید که کودکان به اندازه بزرگسالان نمی توانند تلاش کنند . بنابراین با انتظار و توقع بیش از اندازه از کودک خود ، اعتماد به نفس او را پایین نیاورید.
کنجکاوی کودک خود را تشویق کنید . مثلا از سوال هایی که می پرسد استقبال کنید و دائما نگویید خسته شده ام یا این که چرا زیاد سوال می پرسی؟ پاسخ دادن شما به سوال های او باعث می شود که او اعتماد به نفسش بالاتر برود.
کودکان خود را وارد چالش های جدید کنید . مثلا آن ها باید خودشان تلاش کنند دوچرخه سواری را یاد بگیرند زیرا همین چالش های جدید باعث افزایش اعتماد به نفس می شود.
هرگز از کودک خود انتقاد نکنید و نگویید این کار تو بد است . بهتر است بگویید اگر این کار را به روش دیگری انجام دهی نتیجه بهتری می گیری . زیرا انتقاد باعث می شود کودک شما اعتماد به نفس خود را به طور کامل از دست دهد.
اگر کودک خود را با کودکان دیگر مقایسه کنید باعث می شوید او اعتماد به نفس خود را کم کم از دست بدهد . بنابراین سعی کنید به هیچ وجه کودک خود را با کودکان دیگر مقایسه نکنید.
از هرفرصتی برای آموزش دادن به فرزندانتان استفاده کنید و اشتباهات آن ها را تجربه آموزش های آینده کنید . این تجربه ها و آموزش ها باعث بالا رفتن اعتماد به نفس می شود.
کودکان خود را درمعرض آموزش ها و تجربه های جدید قرار دهید . این آموزش های جدید باعث افزایش اعتماد به نفس می شود. سعی کنید از آموزش های جدید و به روز تجربه کسب کنید و به فرزندان خود انتقال دهید.
توانایی هایی را که خودتان با تلاش و پشتکار به دست آورده اید به کودکانتان آموزش دهید و بگویید که چگونه به موفقیت رسیده اید ؟ این تجربیات شما انگیزه ای برای تلاش بیشتر در آن ها ایجاد می کند و باعث می شود که اعتماد به نفس آن ها نیز بیشتر و قوی تر شود.
هرگز به کودکان خود نگویید که نگران آن ها هستید زیرا نگرانی شما باعث کاهش اعتماد به نفس آن ها می شود. مثلا اگر یک مسابقه ورزشی دارند شما با نگرانی خود باعث از بین رفتن اعتماد به نفس آن ها می شوید.
اگر فرزند شما در هدف و فعالیت خود شکست خورد ، حتما او را تشویق به تلاش مجدد کنید و سعی کنید به هیچ وجه با او ناملایمتی نکنید تا باعث از بین رفتن اعتماد به نفس او نشوید.
کودک خود را در کارهایش کمک و پشتیبانی کنید اما نه بیش از اندازه . کمک و پشتیبانی بیش از اندازه باعث از بین رفتن اعتماد به نفس او می شود.
فرزند خود را تشویق کنید به انجام کارها و فعالیت های جدید ، بخصوص فعالیت هایی که استعداد بیشتری در آن دارند ، با این کار باعث افزایش اعتماد به نفس کودکان خود می شوید.
شور و هیجان فرزند خود را جدی بگیرید. مثلا اگر تیم ورزشی که فرزند شما طرفدار آن است گل زد یا موفقیت کسب کرد شما نیز هیجان داشته باشید و خودتان را خوشحال نشان دهید.
اجازه ندهید تمام وقت خود را در اینترنت بگذرانند ، زیرا زندگی کردن در دنیای مجازی به هیچ وجه باعث افزایش اعتماد به نفس نمی شود.
سعی کنید به کودکان خود بیاموزید که در انجام کارهایشان نباید خیلی وابسته والدین خود باشند. زیرا همین وابستگی هاست که اعتماد به نفس را پایین می آورد.
منبع:
سرسره
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼