۱۷۳۹۷۶
۱۱۳۱
۱۱۳۱

نحوه تربیت کودکان، سرمشق بردباریشان باشید

نخستین گام برای پرورش فرزندان بردبارتر این است که به آینه بنگرید و تعصب‌های خود را بررسی کنید.

شش تمرین زیر راه‌های مؤثری برای انتقال این باور شما به فرزندتان است که تمامی آدم‌ها - با هر نژاد، جنسیت، دین، سن، توانایی، وضعیت مالی، قیافه یا فرهنگ - بنا بر شرافت انسانی‌شان مورد احترام هستند.

با تعصب‌های خودتان برخورد کنید.
نخستین گام برای پرورش فرزندان بردبارتر این است که به آینه بنگرید و تعصب‌های خود را بررسی کنید. هیچ یک از ما به طور کامل از تعصبات و باورهای کلیشه‌ای رها نیستیم و بیشتر این باورهای آگاه یا ناآگاه به‌طور عمیق در ما حک شده‌اند. ما آن‌ها را از خانواده‌مان گرفته‌ایم، با آن‌ها بزرگ‌شده‌ایم و هنوز بسیاری از آن‌ها را با خود حمل می‌کنیم.
مشکل در اینجاست که تعصبات و باورهای کلیشه‌ای به‌اندازه‌ای در ما عمیق است که حتی شاید به وجود آن‌ها آگاه نباشیم. اما بی‌تردید فرزندانمان آگاه هستند. به احتمال زیاد شما نیز (معمولاً کاملاً ناآگاهانه) آن‌ها را به فرزندتان منتقل می‌کنید.
قطعی‌ترین شیوۀ یادگیری از طریق سرمشق است. دقت کنید که شما از پرورش‌دهندگان تعصب نباشید. می‌توانید دربارۀ محیط بزرگ شدنتان فکر کنید.
پدر و مادرتان چه باورهای متعصبانه‌ای داشتند؟ آیا هنوز هم آن تعصب‌ها در شما وجود دارد؟ در این باره بیندیشید که چگونه افکار قدیمی و عقب‌افتاده را به فرزندتان منتقل می‌کنید.
سپس آگاهانه بکوشید آن‌ها را تعدیل کنید و اجازه ندهید که همان‌ها، باورهای متعصبانه فرزندتان بشوند. گاهی حتی متوجه نیستید که بر دیدگاه‌های اخلاقی فرزندتان سایه انداخته‌اید.

خود را به تربیت فرزندی بردبار متعهد کنید.
والدینی که وقت می‌گذارند و می‌دانند که می‌خواهند کودکانشان چگونه بزرگسالانی شوند، معمولاً موفق هستند؛ زیرا برای تربیت فرزندشان برنامه‌ریزی می‌کنند.
اگر به راستی می‌خواهید فرزندتان برای گوناگونی ارزش و احترام قائل شود، باید از ابتدا متعهد شوید که او را این‌گونه بزرگ کنید. اگر فرزندتان انتظارات شما را بداند، به احتمال بیشتری اصول شما را می‌پذیرد.

اجازه ندهید در حضور شما حرف‌های تحقیرآمیز زده شود.
شاید فرزندتان متلک‌های نژادپرستانه و متعصبانه بپراند. پاسخ شما به این سخنان به روشنی به فرزندتان می‌فهماند که چه معیارهایی دارید. هرگاه چنین حرف‌هایی را می‌شنوید ناراحتی‌تان را اعلام کنید: این بی‌ادبی است و من اجازۀ چنین حرف‌هایی را در خانه‌ام نمی‌دهم. یا این حرف تو تحقیرآمیز است و من گوش نمی‌دهم.
باید فرزندتان متوجه ناراحتی شما شود تا بداند که شما واقعاً به حرف‌هایتان معتقد هستید و عمل می‌کنید. علاوه بر این، او از رفتار شما یاد خواهد گرفت و اگر جلوی او چنین حرف‌هایی را زدند به همین ترتیب مخالفت خود را بیان خواهد کرد.

تصویر مثبتی از همۀ قوم‌ها و اقلیت‌ها ترسیم کنید.
از همان خردسالی فرزندتان را با تصاویر مثبت اقوام و نژادهای گوناگون - اسباب‌بازی، موسیقی، آثار ادبی، فیلم، شخصیت‌های برجستۀ تاریخی، نکات مثبتی که در تلویزیون یا روزنامه می‌بینید - آشنا کنید. هرچه فرزندتان بیشتر ببیند که شما پذیرای گوناگونی هستید، بیشتر این‌گونه خواهد شد.

ارتباط با اشخاص گوناگون را تشویق کنید.
فرزندتان را از خردسالی تشویق کنید تا با افراد گوناگون با توانایی، دین، فرهنگ، نژاد و باورهای متفاوت آشنا شود و رابطه برقرار کند. فرزندتان را در برنامه‌هایی در مدرسه، پس از مدرسه، اردوهای تابستانی و ... ثبت‌نام کنید که گوناگونی را تشویق می‌کنند. توجه داشته باشید که نشان دهید پذیرای مردم گوناگون هستید تا فرزندتان از شما سرمشق بگیرد و به تفاوت‌ها احترام بگذارد.

چنان زندگی کنید که سرمشق بردباری باشید.
بهترین راه یادگیری بردباری برای فرزندتان این است که هر روز با مشاهدۀ شما سرمشق بگیرد. پس هر روز از خود بپرسید، اگر فرزندم فقط از الگوی من نمونه‌برداری کند آیا سرمشق مناسبی برای او هستم؟ یادتان باشد که باید نمونۀ عملی گفته‌هایتان باشید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.