عفونت ادراری در کودکان، راه های طبیعی درمان
عفونت مجاری ادراری مشکلی رایج است که همه انسان ها ممکن است به آن دچار شوند و اغلب در اولین سال های زندگی اتفاق می افتد.
عفونت مجاری ادراری مشکلی رایج است که همه انسان ها ممکن است به آن دچار شوند و اغلب در اولین سال های زندگی اتفاق می افتد. اگرچه درمان این مشکل بسیار راحت است اما حتما باید قبل از پیچیده شدن مشکل درمان شود. هر بار که کودک دچار عفونت می شود مطمئنا پدر و مادرها بسیار نگران می شوند. عفونت های ادراری در کودکان بسیار رایج است و گاهی مشکلات بسیار مهمی را برای کودک به وجود می آورد. به همین دلیل در صورت عفونی شدن ادرار کودک باید هر چه سریعتر او را درمان کنید تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود.
در این مطلب سعی بر آن است تا به نحوه درمان عفونت های ادراری در کودکان به شیوه ای طبیعی بپردازیم.
علت های بروز عفونت ادراری در کودکان چیست؟
علل این عفونت ها متعدد است. عفونت ادراری می تواند باکتری هایی به وجود آورد که به مثانه و کلیه ها نفوذ می کنند؛ از علت های آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- ریفلاکس ادراری که موجب برگشتن ادرار از داخل مثانه به حالب است. یعنی هنگام ادرار کردن بخشی از ادرار بجای خروج از مثانه به پیشابراه به سمت حالب و کلیه برمیگردد. این حالت در هفته های اول تولد نوزاد کاملا طبیعی است.
- بیماری های سیستم عصبی که تخلیه مثانه را با مشکل مواجه می کند
- میکروبی بودن وان حمام
- لباس های بسیار تنگ
- ادرار نکردن منظم
- شست و شو و تمیز کردن از عقب به جلو که موجب انتقال باکتری های روده به مثانه می شود
علائم عفونت ادراری در کودکان چیست؟
عفونت ادراری، بر اساس میزان عفونت، علائم زیر را دارد:
- ممکن است در ادرار خون دیده شود و یا رنگ ادرار خیلی پر رنگ شود و یا بوی شدیدی داشته باشد.
- کودک مدام نیاز دارد به توالت برود.
- احساس درد و سوزش در دفع ادرار
- احساس درد یا فشار در مجاری ادرار
- مشکلات احتباس ادرار
اگر این مشکل به موقع و در اسرع وقت درمان نشود، کودک ممکن است به عفونت کلیه دچار شود. علائم عفونت کلیه عبارتند از:
- لرزش
- تب
- قرمز شدن پوست
- استفراغ و حالت تهوع
- دردهای شدید در ناحیه شکم و پهلوها
راه های طبیعی درمان عفونت های ادراری چیست؟
۱- آب
نوشیدن مایعات به خصوص آب برای کودکان ضروری است و موجب از بین رفتن باکتری های مثانه می شود و به این ترتیب عفونت را از بین می برد. نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب در روز برای کودکان بسیار ضروری است. آب به از بین بردن عفونت و باکتری ها کمک به سزایی می کند و موجب می شود که کودک مرتب به توالت برود و در نتیجه مثانه او از ادرار تمیز شود.
۲- جوش شیرین
یک قاشق سوپخوری جوش شیرین را در یک لیوان آب حل کنید و به کودک بدهید. این ترکیب عفونت را از بین می برد و مانع از اسیدی شدن ادرار می شود؛ این ترکیب تاثیر بسیار سریعی دارد.
۳- آناناس
آناناس یک ادرار آور قوی طبیعی است. یک فنجان از آب این میوه فوق العاده کمک می کند تا کودک بیشتر ادرار کند و همچنین عفونت ادراری را در او از بین می برد.
۴- زغال اخته
این میوه خوش طعم خواص ضد میکروبی و آنتی بیوتیکی دارد که می تواند در برابر عفونت های ادراری بسیار موثر باشد. می توانید زغال اخته را به شکل تازه و میوه به کودک بدهید اما بهتر است که برای تاثیر بیشتر و بهتر آن روزی ۲ تا ۴ لیوان آب آن را به کودک بدهید.
۵- روغن نارگیل
روغن نارگیل به دلیل خواص فوق العاده ای که دارد بسیار معروف است. یکی از خواص آن درمان مشکلات عفونی مجاری ادرار است. برای مبارزه با باکتری ها و عفونت های ادراری کافی است به کودکتان هر روز یک قاشق سوپخوری روغن نارگیل بدهید.
۶- هندوانه
هندوانه مقدار زیادی آب دارد و گزینه ای بسیار مناسب برای رفع عفونت ادراری کودکان است. اگر کودک دوست ندارد که مایعات زیاد بخورد، هندوانه ادرار آور بسیار موثری است و می تواند مجاری ادرار را پاکسازی کند.
۷- سیر
سیر به دلیل داشتن خواص ضد باکتریایی خود بسیار شناخته شده است. سیر به مبارزه با باکتری هایی که موجب بروز عفونت در مثانه کودکتان می شود کمک می کند.
دو حبه سیر رنده شده را در یک لیوان آب گرم بریزید؛ آب را از صافی رد کنید و اگر فکر می کنید که نیاز است کمی آن را شیرین کنید. نوشیدن روزی ۳ لیوان از این ترکیب، علائم عفونت ادراری را به سرعت در کودک از بین می برد.
چگونه از بروز عفونت ادراری در کودکمان جلوگیری کنیم؟-
برای جلوگیری از بروز عفونت مداوم در کودکان پیشنهاد می کنیم موارد زیر را انجام دهید:
- از حمام کردن کودک در وان و کف خودداری کنید؛
- لباس های تنگ به کودک نپوشانید؛
- نوشیدن مایعات به شدت توصیه می شود. آب و آب میوه بهترین نوشیدنی ها هستند؛
- به کودکتان بیاموزید که چگونه باید اندام تناسلی خود را بعد از ادرار و مدفوع کردن تمیز کند؛
- حمام کودک باید به طور منظم و در برنامه زمانی معین انجام شود.
اگر راه حل های بالا موثر نبود چه کنیم؟
اگر هیچ کدام از درمان های طبیعی بالا برای کودک شما پاسخگو نبود حتما به پزشک مراجعه کنید. پزشک داروهای خاصی را برای رفع عفونت ادراری تجویز می کند.
منبع:
خانومانه
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼