۱۸۰۲۴۷
۱۱۶۱
۱۱۶۱

بیماری راشیتیسم چیست؟

راشیتیسم نوعی بیماری است که روی استخوان ها تاثیر می گذارد این بیماری به نرمی استخوان ها گفته می شود و اغلب در کودکان ایجاد خواهد شد.

راشیتیسم نوعی بیماری است که روی استخوان ها تاثیر می گذارد این بیماری به نرمی استخوان ها گفته می شود و اغلب در کودکان ایجاد خواهد شد. این بیماری می تواند تاثیرات شدیدی بر روی اندام بگذارد، به طور مثال پا پرانتزی یکی از تاثیرات مستقیم این بیماری است.

افراد زیر بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به نرمی استخوان هستند.
- شیر مادر ویتامین دی زیادی ندارد پس اگر بچه ای به مدت طولانی فقط از شیر مادر تغذیه کند ممکن است در خطر ابتلاء به راشیتیسم باشد
- مصرف کم کلسیم
- قرار نگرفتن در معرض تابش آفتاب : ویتامین دی در پوست بدن انسان و با تابش نور آفتاب ساخته میشود پس تابش ناکافی نور خورشید میتواند زمینه ساز راشیتیسم باشد
- کسانی که پوست تیره دارند نیاز به نور بیشتری برای ساخت ویتامین دی دارند و بیشتر در نور کم بیشتر در معرض کمبود ویتامین دی قرار میگیرند
- کسانی که به لاکتوز حساسیت درند به علت مصرف ناکافی لبنیات میتوانند در معرض خطر این بیماری قرار بگیرند.

نشانه های بیماری راشیتیسم یا نرمی استخوان
مهمترین علائم راشیتیسم عبارتند از خواب آلودگی، شلی و ضعف عضلانی، تاخیر در رشد، پای پرانتزی و مچ دست کلفت است. در موارد شدید ممکن است شکل قفسه سینه بچه تغییر کند. تشنج هم از دیگر علائم حالات شدید بیماری است. پزشک معالج بعد از معاینه بیمار، از رادیوگرافی استخوان ها و آزمایشات خون برای کمک به تشخیص استفاده میکند.

درمان نرمی استخوان
درمان این بیماری با تجویز کلسیم و ویتامین دی است. معمولاٌ چند ماه طول میکشد تا وضعیت بیمار به حد طبیعی برسد. بسیاری تغییر شکل های اندام مانند پای پرانتزی با درمان دارویی خود بخود خوب میشوند. در حالات شدید تغییر شکل استخوان ها ممکن است نیاز به درمان جراحی داشته باشد. با این حال بعضی تغییر شکل های استخوانی که در لگن یا قفسه سینه بوجود میاید و یا مشکلات قدی که برای بیمار بوجود آمده ممکن است برای همیشه برای وی باقی بمانند.

پیشگیری از بروز راشیتیسم
با انجام اقدامات زیر میتوان مانع از بروز بسیاری از موارد بیماری شد

- در بچه هایی که فقط شیر مادر مصرف میکنند باید روزانه ویتامین دی بصورت قطره مکمل استفاده کنند. اگر مادر شیرده هم ویتامین دی بیشتری مصرف کند میزان آن در شیر وی بیشتر میشود.
- بچه ها نیاز دارند تا روزی دو لیوان شیر مصرف کنند. این مقدار در نوجوانان باید به روزی ۵-۳ لیوان افزایش پیدا کند.
- در بچه هایی که به شیر حساسیت دارند باید کلسیم را بصورت مکمل های غذایی به بچه داد.
- استفاده از ویتامین D

ویتامین d را از چه موادی میتوان به دست آورد؟
- نور خورشید که تنها ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرارگرفتن در معرض آفتاب بدون کرم ضدآفتاب، برای چند بار در هفته میزان کافی ویتامین d را برای بدن فراهم می کند
- در کبد ماهی و سایر حیوانات مقدار ویتامین د زیاد است.
- این ویتامین در شیر، کره و زرده تخم مرغ نیز وجود دار د.
- اگوکلسیفرول (ویتامین دی ۲ از اشکال شیمیاییویتامین دی است) البته ویتامین دی ۲ در گیاهان ساخته می شود.
- کوله کلسیفرول(ویتامین دی ۳٫ از اشکال شیمیاییویتامین دی است) . هنگام قرار گیری در معرض پرتوهای ماورای بنفش نور خورشید ویتامین دی ۳ در پوست انسان ساخته می شود مواد غذایی را نیز میتوان با ویتامین دی ۲ یا دی ۳ غنی کرد اما ویتامین d۳ تاثیر قوی تری دارد.
- قرص و کپسول ویتامین d موجود است.
مولتی ویتامین های استاندارد هم ویتامین d دارد.
ویتامین d را در جایی خنک و خشک، دور از رطوبت و نور مستقیم خورشید نگهداری شود.
روزانه ۴۰۰ میلی گرم مصرف این ویتامین برای کودکان و زنان باردار و شیرده ضروری است.
هیپرویتامینوز حاصل از تجویز مقادیر زیاد ویتامین می با شد که مقدار اضافی آن به شکل رسوب املاح کلسیم در بافت های نرم از جمله کلیه ها و شش ها دیده میشود.
منبع: یک دکتر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.