چگونه کودکان خلاق داشته باشیم؟
در برخی موارد تنها بودن کودک خلاقیت را در آنها بالا می برد و باعث افزایش حس یادگیری در سنین پائین می شود.
در برخی موارد تنها بودن کودک خلاقیت را در آنها بالا می برد و باعث افزایش حس یادگیری در سنین پائین می شود ، کودکان در زمان هایی که تنها هستند بیشتر به کشف پیرامون محیط اطرافشان می پردازند و نسبت به دیگر همسالان خود تخیل و خلاقیت بهتری بدست می آورند.برخی از محققان در حوزه کودک معتقدند که کودک برای اینکه بتواند مراحل رشد خود را از دوران کودکی تا بزرگسالی به درستی طی کنند می بایست زمان بیشتری را به طور آزاد داشته باشد، این وقت آزاد به معنای دور بودن از تلویزیون، فوتبال، موبایل و قطعاً همه صفحههای نمایشگر الکترونیکی.
این دانشمندان باور دارند که کودک زمان آزاد نیاز دارد تا بتواند تخیل، خلاقیت، کاوشگری و تفکر خود را تقویت کند. در حقیقت، اگر کودک نتواند آزادانه فعالیت داشته باشد و همه امور زندگی را براساس برنامههای تعیینشده انجام بدهد، تواناییهای درونی اش بهطور کامل شکوفا نمیشود. در ادامه به این موضوع میپردازیم که وقت آزاد تا چه اندازه میتواند برای کودک مفید باشد.
کودکان در تنهایی خلاق تر می شوند
بزرگسالانی که دوران کودکی خود را در چند دهه پیش سپری کرده اند، به یاد می آورند که می بایست زمان آزاد خود را با فعالیتهایی مثل نقاشی، بازیهای چندنفره و پُرتحرک و… طی کنند.
فعالیت هایی از این دست قوه تخیل کودک را تقویت خواهد کرد. این در حالی است که ملال و تنهایی میتواند به شدت نا امیدکننده و ناخوشایند باشد، اما سوق دادن کودک در این حالتها به سوی استفاده از تخیل و قوای ذهن، باعث تقویت خلاقیت در کودک می شود. در واقع، ملال باعث میشود که همه انسان ها به درون خودش و محیط بیرون از خودش با دقت بیشتری نگاه کند و نگریستن به درون باعث خواهد شد که که همه انسان ها و کودکان به کارهای جدید و تجربههای جدید دست پیدا کنند . متاسفانه این روزها دسترسی کودک به موبایلو تبلت بیش از حد راحت می باشد و فضایی برای به کار انداختن تخیل و خلاقیت در کودک وجود ندارد.
تنهایی، شانس یادگیری را اضافه می کند و زمانی که کودک تنها می باشد ۴ خصلت مهم را یاد میگیرد و آنها را در خودش تقویت میکند: برقراری ارتباط، همکاری، خلاقیت و تفکر انتقادی. همین ویژگیها هستند که به گفته همه صاحبنظران برای رسیدن به موفقیت ضروری می باشند.
بازی مزیتها و فواید زیادی دارد و محققان میگویند که بازی کردن کودکان با یکدیگر، ضعفهای مهارتی آنان را با دقت و شدت بیشتری آشکار خواهد کرد؛ یعنی دقیقا چیزی که در فعالیت کودکان با موبایل یا تبلت و بازی آنان با والدین نادیده باقی میماند. امروزه مطالعات علمی نشان دادهاند که بازیهای فعالانه و آزادانه، این مهارتها را در کودکان تقویت میکنند: اعتماد به نفس, مهارتهای اجتماعی و شناختی, انعطافپذیری و… . به همین دلیل است که محققان از والدین میخواهند که کودکان را به سمت بازی با همسالان خودشان سوق بدهند.
ملال به درک بهتر کودک از خودش منجر میشود دوران کودکی، یعنی دورانی که انسان در یک محیط ایمن و مناسب برای دوران بزرگسالی پرورش مییابد. وقتی که وقت روزانه کودکان تماما توسط والدین و دیگران تنظیم و تعیین میشود، مغز و بدن کودکان هیچ درک مناسبی از خودش پیدا نمیکند و درنتیجه کودکان نمیتوانند درباره خودشان و مهارتهای انتقادیشان به فکر کردن بپردازند. تنها وقتی که ما سعی میکنیم علاقهمندیها و هدفهای زندگیمان را مشخص کنیم، وقتی است که برای کاوش و جستوجو آزاد هستیم.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼