۱۸۲۵۳۱
۱۹۰۴
۱۹۰۴

افزایش تمرکز کودک، معرفی روش‌هایی موثر

مطمئناً وقتی کودک شما در حال مطالعه و درس خواندن می باشد چندین بار این جمله به او گفته می شود که کمتر وول بخور و به درس و مشقت برس!!

مطمئناً وقتی کودک شما در حال مطالعه و درس خواندن می باشد چندین بار این جمله به او گفته می شود که کمتر وول بخور و به درس و مشقت برس!! عموماً یکجا نشستن کودک پرجنب‌و‌جوش،‌ بازی‌گوش و پرحرف خیلی دشوار می باشد و درخواست تمرکز از آنها خیلی سخت می باشد.
اصولاً کودکان حواس پرت هستند و ایجاد مهارت تمرکز در آنها نیاز به وقت و زمان است. کودکان معمولاً کنجکاو و پرانرژی می باشند و مهم ترین دلیل برای عدم تمرکز کودکان به این دلیل است که ذهن آنها عملکرد متفاوتی دارد ، زمانی که کاری را به آنها سپرده‌ایم، و برایشان جالب نیست ، خیلی سریع خسته می‌شوند و توجه خود را به موضوعی که از نظرشان جالب تر است معطوف می کنند و مثل بزرگسالان نمی توانندکاری را که به آن علاقه ندارند را به اتمام برسانند. در ادامه روش‌هایی را می‌خوانید که شما یا پرستار کودک به کمک آن می تواند تمرکز کردن را به کودک بیاموزد.

در مقاله زیر به بررسی روش های افزایش تمرکز در کودکان می پردازیم.

۱- بازی کردن تمرکز کودکان را افزایش می دهد

کودک در زمان بازی چیزهای زیادی یاد می گیرد بهتر است شما و یا پرستار کودک کاری کنید که فعالیت‌هایشان بیشتر شبیه بازی‌کردن باشد. سعی کنید تلفن هوشمند، تبلت و رایانه را از کودک دور نگاه دارید و اجازه دهید کودک، با اسباب‌بازی‌های معمولی خودش بازی کند و همچنین بازی‌هایی که تمرکز آنها را بیشتر کند..دانشمندان ثابت کرده اند تلفن‌های هوشمند می‌توانند مدت‌ زمان تمرکز کودکان را کاهش دهند. بنابراین هم والدین و هم پرستار کودک نباید تلفن همراه را در اختیار آنها بگذارد.
بازی‌هایی که نیازمند فکرکردن، برنامه‌ ریزی و استفاده از حافظه هستند، برای کودکان مفیدند. بازی هایی مانند جدول کلمات، جورچین و بازی‌ با کارت می‌تواند قدرت تمرکز کودک روی کلمات، اعداد و تصاویر را بالا ببرد. پازل تصویری که در آن، بچه‌های کوچک‌تر باید به‌دنبال یک غلط یا یک شی پنهان‌ در تصویر بگردند، می‌تواند توجه و تمرکز کودک را بالا ببرد.
مرتب‌کردن: مرتب‌کردن و تمرکز رابطه‌ی خیلی قوی‌ای با هم دارند مثل دنبال‌کردن دستور تهیه غذا، چیدن میز و مرتب‌کردن اشیاء به ترتیب حروف الفبا، فعالیت‌هایی می باشند که به کودکان کم‌تمرکز کمک خواهند کرد.
بازی نشستن: در این بازی کودک تمرین می‌کند که بتواند مدت زمانی را فقط در یک‌جا، بدون حرکت بکند بنشیند. یک بازی تمرکزی دیگر در این دسته بازی‌ها مجسمه‌بازی می باشد. با تکرار این کلمه، ذهن کودک شرایط را می پذیرد ، و کم‌کم این ارتباط بین ذهن و بدن تمرکز کودک را افزایش می دهد.

۲٫ شرایط محیطی اهمیت دارد
برخی کودکان با محیط آرامش‌بخش و ساکت راحت‌تر هستند. برخی دیگر در محیطی راحت‌تر هستند که جنب‌و‌جوش زیادی دارد. درک این مسأله که کودک شما در کدام محیط راحت‌تر است و انتقال این موضوع به پرستار کودک می‌تواند اولین قدم در افزایش تمرکز کودک باشد.
-آرامش : موسیقی بی‌کلامِ آرامش‌بخش و نور کم کودک را برای درس‌خواندن آماده می کند. طبق تجربه یک مادر : فرزندم همیشه پرانرژی بوده ، ولی بعد از اینکه یک تنگ ماهی را در اتاقش قرار دادم، حس می‌ کنم کمی آرام‌تر شده ام! فکر می‌کنم تماشای شناکردن ماهی‌ها تأثیر خوبی روی فرزندم داشته است.
-دستگاه‌های الکترونیکی: در بهترین حالت باید همه‌ی دستگاه‌ها شامل تلویزیون، آی‌پد، گوشی هوشمند و غیره را موقع درس‌خواندن کودک خاموش کنیم یا از اتاق بیرون ببریم تا حواس کودک را پرت نکنند. اگر برای درس‌خواندن به رایانه احتیاج است، مطمئن شوید از آن فقط برای درس‌خواندن استفاده می‌کند، نه چیز دیگر.
-در‌دسترس‌بودن لوازم: از پرستار کودک بخواهید هر چیزی که کودک لازم دارد را در دسترس او قرار دهدتا مجبور نشود بلند شود و چیزی را بردارد. کتاب‌ها، دفتر‌ها، مدادرنگی، مداد‌ها و حتی یک لیوان آب را برای کودک روی میز قرار دهید . این کار به کودک یادآوری می‌کند، چه میزان از کارها باقی مانده و زمان خود را بهتر مدیریت کند. همه‌ی این کارها تمرکز و توجه کودکان را بیشتر می‌کنند.

۳. تغذیه‌ سالم
خوردن غذای سالم رابطه مستقیمی با تمرکز کودک دارد. خوردن غذاهای آماده یا شیرین باعث می‌شود کودک بی‌حال شود، ولی غذا‌های پروتئینی مانند بادام، تخم‌مرغ و گوشت بدون‌چربی هوشیاری و تمرکز را بالا می‌برد.
-کافئین: تحقیق جدیدی در آمریکا نشان می‌دهد مصرف قهوه و نوشیدنی‌های انرژی‌زا و کافئین‌دار در کودکان افزایش یافته است. این نوشیدنی‌ها شکر اضافی ناسالمی را وارد بدن آنها می‌کند که بعد باعث افت انرژی آنها می‌شود.
-سبزیجات: تحقیقات ثابت کرده استخوردن نان تُست و لوبیا‌ی پخته برای صبحانه قدرت درک کودکان را افزایش می‌دهد.خوردن میوه‌ها و سبزیجات، آنتی‌اکسیدان‌ هایی را وارد بدن می‌کند که قدرت ذهن کودک را افزایش می‌دهند.

۴. روال کارهای روزمره اهمیت زیادی دارد
مادری می گوید برای کودکانش همه چیز را برنامه‌ریزی کرده‌است پسرش ساعت ۳.۳۰ از مدرسه برمی‌گرده و یه چیزی می‌خوره. ساعت ۴ می‌برمش بیرون تا با بچه‌های همسایه بازی یا دوچرخه‌سواری داشته باشه ساعت ۵ برمی‌گرده ، دست‌و‌صورتش رو می‌شوره، و یه چیزی می‌خوره. ساعت ۵.۳۰ درس‌خوندن رو شروع می‌کنه یا تکالیفش رو انجام می‌ده تا ساعت ۷.۳۰. بعد شام می‌خوره و ساعت ۸.۳۰ میره برای خواب و استراحت.
البته این همه نظم شاید اهمیت نداشته باشد ولی مهم است که کودک حتماً برنامه ریزی داشته باشد حتی اگر این برنامه‌ریزی انعطاف‌ داشته باشد. این کار مدیریت زمان را آسان‌تر می‌کند و همچنین ذهن کودک را طوری برنامه‌ریزی می‌کند که بداند چه‌وقت باید درس بخواند. در‌نتیجه تمرکز را افزایش می‌دهد!‌ از پرستار کودک بخواهید بعد‌از بازی‌کردن از کودک بخواهد درس بخواند پس وقتی بازی‌ تمام شد، وارد فاز درس‌خواندن می‌شود.

۵. چرت‌زدن و استراحت تمرکز را بیشتر می‌کند
بیشتر کودکان بعد از یک خواب خوب شبانه راحت‌تر می‌توانند تمرکز کنند. یک چرت کوتاه برای ۲۰ دقیقه بعد از مدرسه یا بعد‌ازظهر برای افزایش تمرکز عالی است. قبل از اینکه کودک درس‌خواندن را شروع کند، باید دستشویی برود و چیزی بخورد. چون این چیز‌ها تمرکز را پایین می‌برد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.