۱۸۲۶۴۸
۱۱۹۳
۱۱۹۳

بیماری خروسک در کودکان، کی رخ می‌دهد؟

التهاب حلق، نای و برونش‌های اصلی باعث بروز خروسک می‌شود و به علت تنگ بودن مجاری تنفسی در بچه‌ها ریسک ابتلا به انسداد مجاری هوایی به دلیل تورم و التهاب بیشتر است.

التهاب حلق، نای و برونش‌های اصلی باعث بروز خروسک می‌شود و به علت تنگ بودن مجاری تنفسی در بچه‌ها ریسک ابتلا به انسداد مجاری هوایی به دلیل تورم و التهاب بیشتر است.
خروسک در فصل پاییز و زمستان رخ می‌دهد و اغلب به فرم خفیف خود محدود شونده، تظاهر می‌یابد. این بیماری معمولا در سنین ۶ ماه تا ۳ سال دیده می‌شود ولی در هر سنی می‌تواند رخ دهد. این التهاب معمولا در پسران و در سن ۲ سالگی شایع‌تر است و چنانچه یکی از افراد خانواده به این بیماری مبتلا شود خطر ابتلای سایر افراد خانواده ۱۵ درصد افزایش می‌یابد.
این بیماری در اثر آلودگی ویروسی مجرای هوای فوقانی رخ می‌دهد و این عفونت موجب بروز التهاب در داخل گلو شده که منجر به مشکلات تنفسی و علائمی‌مانند سرفه به شکل «پارس سگ»، صدای خس‌خس و گرفتگی صدا می‌شود. علائم خروسک ممکن است خفیف، متوسط یا شدید باشد و در هنگام شب تشدید ‌شود. این بیماری معمولا با مصرف استروئید خوراکی و در موارد شدیدتر با مصرف اپی‌نفرین درمان می‌شود، در موارد بسیار نادری بیمار نیازمند بستری در بیمارستان است.
بیماری خروسک را می‌توان بر اساس علائم بالینی تشخیص داد و احتمال بروز علائم ناشی از عوامل شدیدتری همچون انسداد مجرای هوایی وجود ندارد. بیشتر اوقات نیازی به بررسی‌های بیشتر از جمله آزمایش‌های خون، رادیولوژی و کشت میکروب نیست.
خروسک بیماری شایعی است و در حدود ۱۵٪ از کودکان دیده می‌شود که بیشتر آنها در سنین ۶ ماه تا ۵-۶ سال قرار دارند. نوجوانان و بزرگسالان به ندرت دچار خروسک می‌شوند. دیفتری یکی از عوامل عمده‌ای است که باعث این بیماری می‌شود که این عامل با موفقیت واکسیناسیون و پیشرفت بهداشت و استانداردهای زندگی در جهان بهبود یافته است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.