آموزش توالت رفتن کودکان، این ده فرمان
زمانی که آموزش کنترل مدفوع یا ادرار را شروع کردید، به هیچ دلیل آن را متوقف نسازید تا به نتیجه مشخصی برسید.
در اینجا ده فرمان آموزش توالت رفتن کودک ( کنترل دفع ) را به شما یاد می دهیم. با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
1. تحسین و پاداش:
در تمام مراحل آموزش تا حد امکان از کودک تعریف و تمجید و وی را تشویق نمایید . پوشیدن شلوارهایی که برایش جذاب است ، میتواند انگیزه ی خوبی برای خلاص شدن از پوشک و کهنه باشد.
۲. ثبات قدم و استمرار:
زمانی که آموزش کنترل مدفوع یا ادرار را شروع کردید ، به هیچ دلیل آن را متوقف نسازید تا به نتیجه مشخصی برسید . نداشتن پشتکار یا به عبارتی شل کن ، سفت کن کودک را گیج کرده و شما را نیز به مقصود نمی رساند.
3. برقراری روال معین:
تعجیل نکنید و بچه را هم به عجله وادار ننمایید. پیش از ترک خانه وقت کافی برای دستشویی رفتن کودکانتان در نظر بگیرید و در هر فرصتی هم این مسئله را به آنان یادآوری کنید.
۴. حد و حدود و خط قرمزها:
آموزش را زودتر از حد معمول آغاز ننمایید چون این کار فقط باعث طولانی شدن زمان فراگیری می شود و اگر به موقع آموزش را شروع کنید ، دوره ی یادگیری کوتاه تر خواهد بود. در ضمن باید همواره به علایمی که آمادگی کودک شما را برای آموزش نشان می دهند ، دقت داشته باشید.
لگن را درون توالت قرار دهید. برای مدت کوتاهی نیز در شب از کهنه و پوشک استفاده نمایید و پیش از اتمام آموزش ، آنها را کنار نگذارید.
5. نظم:
زمانی که فرزندتان کنترل دفع را از دست می دهد ، او را تنبیه نکنید. تثبیت رفتار صحیح با روش های مثبت ، اساس آموزش است. به طور حتم کودک را - به عنوان آخرین کار - پیش از خواب به دستشویی ببرید تا احتمال شب ادراری را کاهش دهید.
۶. هشدارها:
در دوره ای که به بچه آموزش توالت رفتن می دهید ، بارها و بارها از او بپرسید آیا نیاز به توالت دارد و این کار را حتی پس از آنکه توالت رفتن را یاد گرفت ، هر از چندگاه یک بار انجام دهید. همواره توجه داشته باشید که کودکان در صورت نیاز به دفع ادرار و مدفوع ، نمیتوانند برای مدتی طولانی خود را کنترل کنند.
7. انتظارها:
برای کودکتان توضیح دهید ، نیاز به دفع چه احساسی است و به او بگویید و نشان دهید که در توالت چه کارهایی انجام میگیرد. اجازه دهید ؛ توالت رفتنِ شما و به خصوص شستن دست ها پس از اتمام کار را ببیند و همواره به آموزش بهداشت مربوط به این امر توجه خاصی نشان دهید.
8. محدودیت ها:
اگر گهگاهی با شب ادراری مواجه شدید ، موضوع را بیش از حد لازم بزرگ نکنید. اگر کودک از حضور دیگران هنگام دفع ادرار و مدفوع خجالت می کشد ، شرایط دلخواه را برای او مهیا کرده و اقدام های لازم را به عمل آورید.
۹. مسئولیت پذیری:
تا زمانی که فرزندتان پس از دفع به تنهایی نمیتواند خودش را تمیز کند ، به او کمک کنید اما باید این کمک برای مدت محدودی ادامه داشته باشد و به او یادآوری نمایید که پس از گذشت زمانِ مشخص ، باید خودش به تنهایی این کار را انجام دهد.
10. آسودگی خیال و آرامش:
توالت رفتن را به عنوان اتفاقی ساده و طبیعی در زندگی روزمره ، آموزش داده و اضطراب یا احساس نامطبوع دیگری را به کودک القا نکنید.
منبع:
کودک آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼