۱۹۷۴۸۶
۱۵۳۸
۱۵۳۸

مشکلات کودکان اوتیسم، یکی از چالش های اصلی آن ها

کودکان طیف اوتیسم به دلیل عدم تعاملات ارتباطی و مشکلات حسی معمولا نمی توانند درک درستی از مکان و زمان داشته باشند.

مدیر عامل انجمن اوتیسم از گمشدگی به عنوان یکی از چالش های اصلی خانواده های دارای کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم نام برد و گفت: کودکان دارای اختلال اوتیسم از سن هشت سالگی و با ورود به دوران بلوغ و نوجوانی با مشکل «گم شدن» مواجه می شوند.
«سعیده صالح غفاری» افزود: کودکان طیف اوتیسم به دلیل عدم تعاملات ارتباطی و مشکلات حسی معمولا نمی توانند درک درستی از مکان و زمان داشته باشند و با افراد نزدیک و والدین خود ارتباط برقرار کنند.
وی ادامه داد: «گم شدن» کودکان دارای اوتیسم بسیار غیرقابل پیش بینی است؛ به طورمثال مادری در یک لحظه که به فروشگاه می رود یا حتی در فاصله پیاده شدن از تاکسی و پرداخت کرایه، کودک دستش را رها می کند و گم می شود.
صالح غفاری اضافه کرد: به طور مثال محمدرضا صفری فرد گم شده اخیر که دارای اختلال اوتیسم بوده همیشه به پارک نزدیک خانه اش می رفته است اما یک بار مادرش دیرتر به سراغ او رفته و او نیز از در دیگر پارک خارج و گم شده است؛ افراد دارای اوتیسم راه را نمی توانند پیدا کنند و ناخودآگاه گم می شوند.
مدیرعامل انجمن اوتیسم گفت: گاهی همسایه ها و ساکنان محله کودک را می شناسند و او را برمی گردانند اما از لحاظ امنیت اجتماعی اطمینان صد درصدی نداریم.
غفاری خاطرنشان کرد: در سال 95 از معاونت اجتماعی، سیاسی و امنیتی نیروی انتظامی درخواست کردیم سامانه ای در کلانتری ها راه اندازی شود تا اطلاعاتی شامل کدملی، نام و نام خانوادگی و یک خط توصیف از شرایط فرد دارای اوتیسم داشته باشند زیرا این افراد شبیه هم نیستند.
وی اضافه کرد: افراد دارای اختلال اوتیسم با هم متفاوت هستند و کلام و تعاملات اجتماعی ندارند؛ بسیاری از آنان تشنج می کنند به طورمثال نوجوان دارای اختلال اوتیسم هر ۶ ساعت ممکن است تشنج کند.
غفاری ادامه داد: افراد دارای اختلال اوتیسم چون نمی توانند خود را معرفی کنند، شرایط پیچیده می شود؛ بنابراین وجود شماره تماس افراد دارای اوتیسم در کنار اطلاعات دیگر مانند عکس، شماره تلفن همراه و شماره تلفن پدر و مادر در کلانتری ها می تواند در این شرایط کمک کننده باشد.
مدیرعامل انجمن اوتیسم اظهار داشت: با دستور فناوری اطلاعات ناجا در سال ۹۵، فاز صفر سامانه شناسایی افراد اوتیسم راه اندازی و در آن سال در برج میلاد رونمایی شد.
غفاری افزود: مقرر شد بعد از فاز یک، تمام پرسنل کلانتری آموزش لازم درباره نیاز این افراد را ببینند تا در صورتی که فرد مطمئنی، کودک دارای اوتیسم را تحویل کلانتری دهد، پرسنل کلانتری بدانند او دارای اوتیسم است و کنار افراد دیگر در کلانتری نگهداری نکند.
وی ادامه داد: پرسنل کلانتری در این شرایط باید فضای امنی برای کودک دارای اوتیسم ایجاد کند تا کودک ارتباط اولیه برقرار کند و بعد بر اساس تگ (برچسبی) که به لباس و کفش فرد دارای اوتیسم چسبیده، او را شناسایی کنند.
غفاری اضافه کرد: متاسفانه از فاز صفر به بعد اجرایی شدن سامانه شناسایی کودکان دارای اوتیسم در کلانتری ها متوقف بود و درخواست اکید انجمن و خانواده ها این است که این سامانه راه اندازی شود.
مدیرعامل انجمن اوتیسم گفت: به طور مثال محمدرضا را در فردیس کرج پیدا کردیم و طی این مدت می توان تصور کرد تا چه اندازه وقت و انرژی و مشکلات روانی برای خانواده او ایجاد شده است.
غفاری با تشکر از هنرمندانی که در پیدا شدن کودکان دارای اختلال اوتیسم همکاری می کنند، افزود: هنگامی که عکس محمدرضا را در صفحه مجازی پرویز پرستویی گذاشتیم، رد او را در فردیس کرج پیدا کردیم.
وی اظهار امیدواری کرد که پلیس پیشگیری راه اندازی سامانه شناسایی کودکان دارای اختلال اوتیسم را پیگیری کند.
وی تاکید کرد: انجمن اوتیسم ایران آمادگی توزیع بروشور بین پرسنل کلانتری ها و برگزاری کارگاه های فرماندهان و روسای کلانتری به مدت یک ساعت را دارد تا این آموزش ها به صورت آبشاری به تمام پرسنل ارائه شود.
مدیرعامل انجمن اوتیسم یادآور شد: این مساله درخواست جامعه اوتیسم است و تاکنون ۵۰۰ نامه در فضای مجازی منتشر یا با ارسال به این انجمن مکاتبه شده و در آنها از نیروی انتظامی درخواست شده است تا سامانه شناسایی کودکان دارای اختلال اوتیسم راه اندازی شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.