رابطه صمیمی با فرزندان، چگونه میسر می شود؟
صمیمیت با فرزندان به معنای توانایی ایجاد حس نزدیکی و رابطه عمیق با آن هاست.
صمیمیت با فرزندان به معنای توانایی ایجاد حس نزدیکی و رابطه عمیق با آن هاست. برخی والدین تصور می کنند که باید فرزندانشان بزرگ شوند تا بتوانند با آنها ارتباطی نزدیک برقرار کنند، در صورتیکه همدلی با فرزندان باید از کودکی آغاز شود تا مهارت های دوست داشتن و صمیمی شدن را از همان کودکی یاد بگیرند. در یک خانواده سالم همه اعضا با یکدیگر احساس نزدیکی کرده و خود را جزئی از یک کل می دانند، پس در زمان سختی به حمایت یکدیگر می شتابند و اجازه نمی دهند عضوی از این خانواده در هر موقعیتی که باشند، به سختی بیافتد. اگر احساس می کنید با وجود تلاش هایتان هنوز هم از نتوانسته اید با فرزندان و دیگر اعضای خانواده رابطه ای صمیمانه برقرار کنید، زمان آن رسیده تا از مشاوره خانواده استفاده نمایید.
راه های افزایش صمیمیت با فرزندان
برای ایجاد رابطه ای صمیمانه با فرزندان لازم است مراحل رشدی و توانایی های کودک خود را در سنین مختلف بشناسید. شما با درک فرزندتان، راحت تر با او ارتباط برقرار می کنید. صمیمیت در خانواده لازمه رشد و پیشرفت اعضای آن می باشد. برخی از راه های افزایش صمیمیت با فرزندان عبارتند از:
1- احترام به فرزندان و گوش دادن به صحبت های آن ها، باعث می شود فرزندان حس ارزشمندی را در وجود خود حس کرده و احساس تعلق پذیری داشته باشند.
۲- با محبت به فرزندان تان آرامش و اطمینان به آنها بدهید. همچنین مشارکت دادن آنها در تصمیم گیری ها باعث افزایش اعتماد به نفس و استقلال در آنها می شود.
3- با فرزندان خود صحبت کنید و از دغدغه ها و مشکلات آن ها جویا شوید، حامی فرزندانتان باشید و سعی کنید راه حلی برای مشکلاتشان پیدا کنید.
۴- به عهدهایی که با فرزندان خود می بندید عمل کنید، رازدار خوبی باشید تا اعتماد فرزندتان را جلب کنید.
5- انتظارات و خواسته های خود را از فرزندانتان تعیین کنید و به گونهای آنها را مطرح کنید که بتوانند درک کنند.
۶- به جای فرزندانتان تصمیم نگیرید و به آنها حق انتخاب دهید تا آنچه را که می خواهند انجام دهند و اگر تصمیم اشتباهی بگیرند با صحبت کردن سعی کنید مسئله را حل کنید، در تصمیم گیری ها خودخواه نباشید.
7- در آخر فرزندانتان را همانطور که هستند بپذیرید و از مقایسه کردن آنها اجتناب کنید، فقط سعی کنید زمینهی رشد آنها را فراهم کنید.
صمیمیت با فرزندان نه رفاقت با آن ها
معنای رفیق بودن با صمیمیت تفاوت دارد؛ در سبک فرزند پروری ایده آل باید با قاطعیت با فرزند خود رفتار کنید و مرزهای خودتان را مشخص کنید تا رابطهی پدر و مادری حفظ شود.
فرزندان خود را به درستی تربیت کنید و دائما چالش ها و مشکلات زندگی آنها را برطرف نکنید، ولی برای حل آنها به فرزندانتان کمک کنید.
سعی کنید رفتاری متناسب با علایق، شخصیت و سن فرزند خود داشته باشید و در عین حال روابط تان دوستانه و منطقی باشد. والدین نیز باید از ثبات روانی برخوردار باشند تا بتوانند فرزندان خود را به خوبی تربیت کنند.
چرا باید با فررندان خود صمیمی باشیم؟
فرزندان شما نیاز دارند تا در رابطه با مسائل زندگی شان با کسی صحبت کنند، شما باید با ایجاد فضایی محبت آمیز و ایمن این فرصت را به فرزندان خود بدهید تا دربارهی مسائلی که ذهنش را درگیر کرده با شما صحبت کند. حتی می توانید در رابطه با مسائل جنسی به صورت مستقیم یا غیر مستقیم با او صحبت کنید. نحوه برخورد با فرزندان در سن بلوغ اهمیت زیادی دارد، چرا که مسائل جنسی نیز به دیگر مسائل اضافه می شوند.
هنگامی که با فرزند خود صمیمی هستید و نقش حامی را دارید؛ اعتماد به نفس بالاتری پیدا می کنند و مسئولیت های خود را با دلگرمی بیشتری انجام می دهند.
کارهایی که باعث عدم صمیمیت با فرزندان می شود
گاهی اوقات والدین رفتار هایی می کنند که باعث میشود فرزندان رنجیده شوند و صمیمیت بین آنها کاهش پیدا کند. همانطور که والدین می توانند رابطهی نزدیکی با فرزندان خود برقرار کنند، با انجام بعضی رفتارها به راحتی این صمیمیت از بین می برود. در ادامه به برخی از این رفتارها اشاره می شود.
1. سرزنش کردن مداوم فرزندان به خصوص وقتی که کار اشتباهی انجام می دهند باعث می شود تا اعتماد به نفس آنها کاهش پیدا کند و بیشتر نگران و مضطرب شوند.
۲. مسخره کردن و تحقیر فرزندان باعث می شود که احساس بیارزشی کنند و منزوی و گوشه گیر شوند.
3. بیتوجهی به علایق فرزندان، به جای آنها تصمیم گرفتن و مخالفت کردن های مداوم با فرزندان باعث می شود که فرزندتان در آینده قدرت تصمیم گیری و انتخاب نداشته باشد و همچنان نیاز باشد شما برای او تصمیم بگیرد.
۴. از بحث و مشاجره های زیاد با فرزندان اجتناب کنید و خود را کنترل کنید، زیرا با داد و فریاد زدن خود را ضعیف نشان می دهید، همچنین باید فضایی را در خانه ایجاد کنید که فرزندان بدون ترس با شما صحبت کنند، بگذارید تا در مسیر زندگی کوشش و خطا کنند تا درس بگیرند.
5. در جمع از فرزندتان بدگویی نکنید و او را دعوا نکنید زیرا با این کار غرور آنها جریحه دار می شود و تاثیرات مخربی بر ذهن آنها می گذارد.
۶. و در آخر شما الگوی رفتاری فرزندتان هستید و هنگامی که خطایی انجام می دهد شاید از شما خود یاد گرفته، بنابراین به جای سرزنش کردن او ابتدا خودتان را اصلاح کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼