۲۰۲۸۹۶
۷۱۲
۷۱۲

وسایل الکترونیکی کودکان، تاثیر آن بر رشد کودک

بچه‌ های کوچک زمان زیادی صرف استفاده از تلفن‌ های هوشمند و تبلت‌ها می‌کنند و به صفحه نمایش تلویزیون خیره می‌شوند.

بچه‌های کوچک زمان زیادی صرف استفاده از تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها می‌کنند و به صفحه نمایش تلویزیون خیره می‌شوند که بر رشد کودک اثر گذار است.
آیا این زمان می‌تواند برای رشد‌ جسمی و روانی‌شان تبعات منفی داشته باشد؟ مطالعه جدید بیان می‌کند که مدت زمان استفاده از صفحه نمایش، بر عملکرد کودکان در آزمایش‌های رشد اثر می‌گذارد.
شری مدیگان، محقق اصلی در مطالعه، که مسئول تحقیقات رشد کودک در دانشکده روانشناسی دانشگاه کالگری کانادا است می‌گوید: «کودکانی که در مقابل صفحه نمایش قرار می‌گیرند، تاخیر در رشد را از خود نشان می‌دهند».
برای مطالعه، مدیگان و همکارانش، رشد بیش از ۲۴۰۰ کودک در کالگری را دنبال کردند و از مادران خواستند تا پرسشنامه‌هایی را پر کنند که به بررسی رابطه میان زمان استفاده از صفحات نمایش و میزان رشد کودک در سنین ۲، ۳ و ۵ سالگی می‌پرداخت.
تماشای تلویزیون، استفاده از رایانه، بازی‌های ویدئویی و تبلت‌ها یا گوشی‌های هوشمند، از جمله انواع استفاده از صفحات نمایش بود. مدیگان در بررسی نتایج عنوان کرد که ما متوجه شدیم که ​​کودکان به‌طور متوسط بین دو تا سه ساعت در روز از صفحات استفاده می‌کنند که این بیش از دستورالعمل‌های توصیه شده توسط آکادمی پزشکان اطفال آمریکا است. بر طبق این دستورالعمل، بیش از یک ساعت تماشای صفحات با کیفیت بالا برای کودکان بین ۲ تا ۵ ساله توصیه نمی‌شود.
محققان گزارش دادند که استفاده بیشتر از صفحات نمایش در سنین ۲ و ۳ سالگی با عملکرد ضعیف‌تر در آزمایش‌های غربالگری رشد در سنین ۳ و ۵ سال همراه بوده است. مدیگان گفت که این ابزارهای غربالگری، ارتباطات، مهارت حل مسئله، مهارت‌های اجتماعی و حرکتی بچه‌ها را مورد آزمایش قرار می‌دهد و رشد کودک را به صورت کامل تحلیل می‌کند.
محققان با بررسی مدت زمان استفاده از صفحه نمایش و میزان رشد کودک در طول زمان، احتمال دادند که این ارتباط ممکن است به شیوه دیگری کار کند. بچه‌هایی که از مشکلات رشد رنج می‌برند در معرض این صفحات قرار می‌گیرند تا کنترل رفتار خود را به دست بگیرند.
مدیگان گفت: «ما در واقع ارتباط معکوس را نمی‌بینیم». او گفت که استفاده بیش از اندازه صفحه نمایش می‌تواند بر رشد کودک تأثیر بگذارد. اگر چه رابطه علت و معلولی بین آنها ثابت نشده است.
صرف وقت پای این دستگاه‌ها ممکن است باعث شود بچه‌ها فرصت یادگیری را از دست بدهند. مدیگان توضیح داد که هنگامی که بچه‌‌ها در مقابل صفحه نمایش هستند، از فرصت‌ پرورش مهارت‌های حرکتی مانند دوچرخه سواری، دویدن و بازی کردن محروم می‌شوند.
او همچین بیان کرد که علاوه بر خود صفحه نمایش، برنامه‌ها و بازی‌هایی که ارائه می‌دهد نیز می‌توانند تاثیر مستقیمی بر نحوه رشد مغز کودک داشته باشند.
مدیگان نیز معتقد است رابط دیجیتال برای کودک بسیار محرک است و استفاده بیش از حد آن ممکن است به رشد مغز لطمه وارد کند. همچنین دکتر آن‌گلوینسکی مدیر اجرایی بخش روانپزشکی کودکان و بزرگسالان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس؛ گفت: که از دیدگاه او یافته‌های جدید، توصیه‌های انجمن پزشکان اطفال را در مورد مدت زمان استفاده از صفحه نمایش تایید می‌کند.
با این حال، وی افزود که والدین نباید نگران باشند؛ زیرا تحقیق در مورد زمان استفاده از صفحه نمایش و تأثیر آن بر رشد کودک هنوز در مراحل اولیه به سر می‌برد. دانشمندان هنوز در تلاش هستند تا راه‌های بیشتری را برای ایجاد ارتباط میان استفاده از صفحه نمایش و تغییرات در رشد کودکان به کار گیرند. گلووینسکی این زمینه را با تحقیقات پیشین برای ایجاد سالم‌ترین وعده غذایی برای کودکان مقایسه کرده است. او گفت که ما در مورد رژیمی حرف می‌زنیم که باید ایجاد شود. یک رژیم رسانه‌ای برای مغزهای جوان. اما علم در حال حاضر شواهدی برای این توصیه
رژیمی ندارد.

در همین حال، مدیگان برای والدین نگران چند توصیه دارد
- محدود کردن زمان استفاده از صفحه نمایش برای کودکان؛
- یک برنامه خانوادگی برای استفاده از رسانه ایجاد کنید. شما تصمیم می‌گیرید که دستگاه‌ها چگونه، چه مدت و کجا مورد استفاده قرار می‌گیرند. شما واقعا می‌خواهید برای استفاده از آنها عادت سالمی را ایجاد کنید؛
- مانند مربی رسانه‌ای عمل کنید که با نظارت روی استفاده از صفحه نمایش خود، رفتار مناسب را پیش می‌گیرند؛
- به جای اینکه از آن به عنوان یک پرستار بچه استفاده کنید، در هنگام استفاده از دستگاه با فرزندتان همراه شوید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.