۲۰۴۲۲۳
۹۳۳
۹۳۳

جدول خواب کودک، نوزادی تا هشت سالگی

این سؤال برای شما هم ممکن است پیش بیاید که کودکتان در سن‌های مختلف نوزادی یا کودکی به چند ساعت خواب نیاز دارد.

این سؤال برای شما هم ممکن است پیش بیاید که کودکتان در سن‌های مختلف نوزادی یا کودکی به چند ساعت خواب نیاز دارد. از آنجا که هر کودکی با دیگری متفاوت است، برخی کودکان به دو یا چند ساعت خوابِ طولانی‌تر یا کمتر از دیگر کودکان نیاز دارند و برخی کودکان نوپا یا کودکان بزرگ‌تر هم به یک ساعت خواب بیشتر یا کمتر از همسالانشان نیاز دارند. این مطلب میزان خواب مورد نیاز کودکان شیرخوار در سن‌های مختلف را به‌طورکلی و حدودی تخمین می‌زند و توضیح می‌دهد که الگوی خواب شب و چرت روز کودک با رشد او چه تغییراتی می‌کند.

نوزاد
تا یک ماهگی که سن نوزادی محسوب می‌شود، نوزادان حدود ۱۷ ساعت در یک شبانه‌روز یعنی ۱۷ ساعت از یک دورهٔ کامل ۲۴ ساعته را می‌خوابند. خواب نوزاد هیچ الگویی ندارد و او احتمالاً در هر بار خوابیدن، از چند دقیقه تا چند ساعت را یک‌جا می‌خوابد. یکی از دلایلی که نوزاد زود به‌ زود بیدار می‌شود نیاز به شیر خوردن برای پر کردن معدهٔ کوچکش است که والدین باید به این موضوع توجه داشته باشند.

کودک یک ماهه
کودکان در یک ماهگی معمولاً حدود ۱۷ ساعت خواب می‌خوابند. در این سن کودکان معمولاً زیاد فرق شب و روز را متوجه نمی‌شوند. کودک احتمالاً بیشتر میزان خوابش را در طول ساعات شب دارد، اما هنوز هم در طول روز خیلی می‌خوابد.

کودک دو ماهه
در این سن کودک به طور میانگین حدود ۱۶ تا ۱۷ ساعت می‌خوابد. اگرچه کودک کمی هشیارتر و حتی اجتماعی‌تر است، اما بیشتر کودکان در این سن نیز در طول روز سه تا چهار نوبت یا حتی بیشتر چرت می‌زنند.

کودک سه م اهه
کودک در این سن نیز معمولاً حدود ۱۶ ساعت می‌خوابد. برخی از کودکان و نه همهٔ آنها در این سن می‌توانند شش تا هشت ساعت متوالی در شب بخوابند و بیشتر کودکان نیز در طول روز سه نوبت چرت می‌زنند.

کودک شش ماهه
در این سن کودک معمولاً حدود ۱۵ ساعت می‌خوابد که معمولاً حدود ۱۰ ساعت آن در شب است. چرت‌های روز ممکن است به یک چرت در صبح و یکی در بعدازظهر کاهش پیدا کرده باشد، هرچند برخی کودکان هنوز هم در روز سه تا چهار نوبت چرت می‌زنند.

کودک ۹ ماهه
کودک در ۹ ماهگی معمولاً حدود ۱۴ تا ۱۵ ساعت می‌خوابد که حدود ۱۱ ساعت آن در طول شب است. ۷۰ تا ۸۰ درصد کودکان در این سن در طول شب می‌خوابند. منظور از خوابیدن در طول شب این است که کودک هشت تا ۱۲ ساعت را بدون نیاز به شیر خوردن می‌خوابد. کودک احتمالاً در طول روز دو نوبت چرت کافی یکی در صبح و یکی در بعدازظهر دارد. او ممکن است به دلیل اضطراب جدایی در به خواب رفتن و ماندن در خواب مشکل داشته باشد.

کودک ۱۲ ماهه
کودک در ۱۲ ماهگی یا یک سالگی معمولاً حدود ۱۴ ساعت می‌خوابد که در حدود ۱۱ ساعت این خواب در شب است و در حدود دو نوبت چرت در طول روز دارد که این چرت‌ها ممکن است کمی کوتاه‌تر شده باشد.

کودک ۱۸ ماهه
در سن ۱۸ ماهگی کودک حدود ۱۳ تا ۱۴ ساعت می‌خوابد و بیشتر کودکان در این سن شب‌ها در حدود ۱۱ ساعت می‌خوابند. شاید تاکنون دیگر چرت صبح کودک از برنامهٔ خوابش حذف شده باشد، اما احتمالاً تا چند سال دیگر چرت بعدازظهر را ادامه می‌دهد.

کودک دو ساله
در دو سالگی کودک معمولاً ۱۱ تا ۱۴ ساعت می‌خوابد. بیشتر کودکان دو ساله هنوز بعدازظهرها چرت می‌زنند و شب‌ها ۱۰ تا ۱۲ ساعت می‌خوابند. کودک پرانرژی شما اکنون ممکن است در مقابل خوابیدن مقاومت کند و اگر تختش نرده ندارد، بعد از اینکه پتو را رویش کشیدید و رفتید از تخت بیرون بیاید. یادتان باشد که تا دو سالگی اکثر کودکان، بیشتر وقتشان را در خواب گذرانده‌اند تا در بیداری.

کودک سه ساله
یک کودک سه ساله معمولاً ۱۰ تا ۱۳ ساعت می‌خوابد. کودک شما ممکن است هنوز چرت بعدازظهرش را داشته باشد اما برخی کودکان در این سن چرت روزانه را کلاً کنار می‌گذارند. آنها اغلب با کمی خواب بیشتر در طول شب، چرت نزدن در طول روز را جبران می‌کنند. بسیاری از کودکان نیز از سه سالگی از گهواره یا یک تخت کوچک به یک تخت بزرگ‌تر رفته‌اند.

کودک چهار و پنج ساله
بعضی از بچه‌ها در این سن تمام شب را به مدت ۱۰ تا ۱۳ ساعت می‌خوابند، درحالی‌که بعضی دیگر ممکن است یک یا دو ساعت نیز در بعدازظهر چرت ‌بزنند. همچنین کودکانی که در مهدکودک هستند یا یک روز غیرمعمول و بسیار پرفعالیت را طی می‌کنند ممکن است خسته‌تر شوند و زودتر از زمان معمول بخوابند.

کودک شش تا هشت ساله
در سن شش تا هشت سالگی، کودک شما می‌تواند تمام طول شب را به مدت ۹ تا ۱۲ ساعت بخوابد و ممکن است در خواب، یک خاطره از روزش را به صورت یک رویا ببیند. ترس‌های شبانهٔ بعضی از کودکان نیز در این سن شروع می‌شود که ممکن است باعث شود تا آنها به سختی بخوابند.

منبع: مادر شو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.