خبرگزاری رویترز:نتایج تازهترین تحقیقات دانشمندان هلندی نشان میدهد مشکلات ادراری همراه با یبوست مزمن در کودکان با آب درمانی روده قابل درمان است.
کودکان مبتلا به اختلال تخلیه ادرار علایم مختلفی شامل عدم تحمل نگهداشتن ادرار، تکرر ادرار، و یبوست مبتلا هستند. این کودکان در معرض افزایش خطر ابتلا به عفونتهای دستگاه ادراری هستند.
درمان این اختلال بستگی به علت آن دارد و شامل ترکیبی از اقدامات رفتاری، پزشکی و بازخورد زیستی (بیوفیدبک) استدکتر رافایل شرزان و همکارانش از بیمارستان دانشگاهی کودکان اوتریخت UMC هلند میگوید اختلال تخلیه ادرار گاهی با مشکل اجابت مزاج طولانی هم زمان است.
این بیماری نشانگان اختلال دفع نام دارد. این اصطلاح نشان میدهد یبوست مزمن میتواند با اختلال تخلیه و عفونتهای دستگاه ادراری و بی اختیاری ادراری هم زمان باشد.این محققان استفاده از تنقیه روده را در ۵۰ کودک مبتلا به یبوست مزمن و اختلال تخلیه آزمایش کردند
این درمان شامل پر کردن روزانه راست روده با آب به مدت دو هفته و بعد از آن مدت شش ماه هر هفته سه بار است.با این روش مشکلات دستگاه ادراری در ۳۰بیمار یعنی ۶۰درصد آنها به طور کامل برطرف شد. هشت بیمار در طول ادامه درمان دستکم یک عفونت دستگاه ادراری پیدا کردند و ۱۲بیمار از عفونت دستگاه ادراری رهایی یافتند ، اما برخی از مشکلات تخلیه آنها همچنان وجود دارد. یبوست در تمام این کودکان بهبود یافت. موفقیت درمان در ۳۳بیمار پس از توقف ادامه داشت. بازگشت یبوست در ۱۷بیمار موجب شد درمان طولانی تنقیه ضرورت پیدا کند.
پنج تن از بیماران یعنی ۱۰درصد هنگام تنقیه در آغاز درمان احساس درد شکمی داشتند. اما این امر مانع از ادامه درمان نشد. همچنین هیچگونه عوارض جانبی مهمی مشاهده نشد.
اکنون در این موسسه آزمایشی به منظور مقایسه تنقیه با آموزش بازخورد به عنوان درمان اصلی یبوست همراه با اختلال تخلیه در کودکان در دست انجام است.