۲۴۹۰۷۲

در برابر پرخاشگری و لجبازی کودکان چه کنیم؟

در برابر پرخاشگری و لجبازی کودکان چه کنیم؟

یک متخصص اعصاب و روان گفت: زمانی که کودکان برای ادای خواسته خود اقدام به کج‌خلقی و پرخاشگری و یا گریه می‌کنند، باید رفتار آن‌ها نادیده گرفته شود اما زمانی که بچه‌ها رفتارهای خوب و مناسبی دارند قطعاً باید موردتوجه و تشویق قرار گیرند.

مهشید خزاعی عنوان کرد: بهتر است زمانی که کودکان و نوجوانان ناآرام هستند، آن‌ها را در آغوش بگیریم و با لحنی محبت‌آمیز با آن‌ها صحبت کنیم؛ در این شرایط می‌توان با پرت کردن حواس کودک نسبت به موضوعی دیگر آرامش را به او برگرداند.

خزاعی با اشاره به اهمیت قوانین در خانه ادامه داد: در داخل خانه باید یک سری قوانین مختص به آن خانه وجود داشته باشد و خانواده باید نسبت به آن قوانین در تمامی شرایط پایبند باشند و قوانین نباید به‌گونه‌ای باشد که کودک فکر کند مثلاً اگر میزبان میهمان است، می‌تواند با لج کردن قوانین را دور بزند.

وی افزود: باید به کودکان یاد بدهیم که احساساتشان را بشناسند؛ مثلاً می‌توانیم زمانی که دوست کودکمان اسباب بازی‌اش را به او نداده، با کودک خود صحبت کنیم و بگوییم که می‌دانم از اینکه دوستت به تو اسباب‌بازی‌ نداده ناراحت هستی. این باعث می‌شود که بچه‌ها هم متوجه باشند که از سوی والدین درک می‌شوند و هم حس خود را بشناسند.

5fe37c1169764

این روان‌پزشک کودک و نوجوان اظهار کرد: اگر کج‌خلقی کودکان و نوجوانان خیلی شدید است و مکرراً تکرار می‌شود، نیاز است که حتماً از مراکز تخصصی کمک گرفته شود.

وی ادامه داد: کج‌خلقی در سنین مختلف می‌تواند اتفاق بیفتد اما به‌طورمعمول دو پیک برای این اختلال شناسایی‌شده است. سن دو تا چهار سالگی زمانی که کودک نمی‌تواند خواسته‌های خود را به‌درستی بیان کند دچار کج‌خلقی و پرخاشگری می‌شود. همچنین در دوران نوجوانی به دلیل تغییرات هورمونی و ژنتیکی شاهد پرخاش و یا کج‌خلقی‌های بیشتری از نوجوانان هستیم.

خزاعی گفت: دلایل مختلفی ازجمله عوامل ژنتیکی و ارثی، تغییرات شیمیایی در مغز، تغییرات خلق‌وخو، قرار گرفتن در عوامل استرس‌زا و بیماری‌های جسمی و فیزیکی می‌تواند عاملی بر بروز پرخاش باشد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که کودکان و نوجوانان به خواسته‌های خود نمی‌رسند، ممکن است دست به رفتارهای ناسازگارانه‌ای بزنند که درنهایت به آن لج‌بازی می‌گوییم. بنابراین والدین باید در این شرایط بسیار هوشیار باشند و در تله نیفتند چراکه اگر کودک و نوجوان یاد بگیرد که با این‌گونه رفتارها می‌تواند به خواسته خود برسد، این رفتار را بارها و بارها تکرار می‌کند.

این روان‌پزشک تصریح کرد: برای مهار لجبازی در کودکان و نوجوانان بایستی والدین در وهله اول آرامش خود را حفظ کنند و با لحنی آرام و قاطع با کودک و نوجوان خود صحبت کنند. تأکید می‌کنم برای آنکه جلوی لجبازی گرفته شود باید قوانین واضح و قاطعانه‌ای در خانه وجود داشته باشد.

منبع: ایسنا

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند