۲۴۹۱۷۶

مصرف زیاد آنتی‌بیوتیک‌ باعث آسم و آلرژی در کودکان می‌شود

مصرف زیاد آنتی‌بیوتیک‌ باعث آسم و آلرژی در کودکان می‌شود

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است با مختل کردن باکتری‌های روده در مرحله‌ای حیاتی از رشد کودک، خطر ابتلا به آسم و آلرژی را در کودکان افزایش دهد.

محققان اخیراً گزارش دادند که قرار گرفتن در معرض آنتی‌بیوتیک‌ها قبل از ۲ سالگی با ۲۴ درصد افزایش خطر ابتلاء به آسم و ۳۳ درصد افزایش خطر ابتلاء به آلرژی غذایی در دوران کودکی مرتبط است.

دکتر «دنیل هورتون»، محقق ارشد از مؤسسه سلامت، سیاست مراقبت‌های بهداشتی و تحقیقات پیری راتگرز، در یک بیانیه خبری گفت: «آنتی‌بیوتیک‌ها نقش مهمی در مبارزه با عفونت‌های باکتریایی دارند، اما پزشکان باید هنگام تجویز آنتی‌بیوتیک برای کودکان زیر ۲ سال محتاط باشند، زیرا استفاده مکرر از آنها ممکن است بر پیامدهای سلامتی درازمدت تأثیر بگذارد.»

Calpol_2709301b-2-495x400

برای این مطالعه، محققان سلامت بیش از یک میلیون کودک در بریتانیا را پیگیری کردند و درمان زودهنگام آنتی‌بیوتیک را با خطر ابتلاء به آلرژی و آسم در آینده آنها مقایسه کردند.

محققان در یادداشت‌های پیش‌زمینه گفتند که تحقیقات قبلی نشان داده است که استفاده زودهنگام و مکرر از آنتی‌بیوتیک می‌تواند رشد باکتری‌های سالم روده را با افزایش سن کودک مختل کند. این وضعیت به نوبه خود می‌تواند بر خطر ابتلاء به بیماری‌های آلرژیک آنها تأثیر بگذارد.

محققان با پیگیری کودکان تا سن ۱۲ سالگی، دریافتند که اگر در دوران نوزادی در معرض آنتی‌بیوتیک قرار گرفته باشند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلاء به آسم و آلرژی غذایی هستند. محققان گفتند نوزادانی که به آنها آنتی‌بیوتیک داده می‌شود، ۶ درصد بیشتر در معرض خطر آلرژی فصلی قرار دارند.

هورتون گفت: «آنتی‌بیوتیک‌ها داروهای مهم و گاهی نجات‌بخش هستند، اما همه عفونت‌ها در کودکان خردسال نیازی به درمان با آنتی‌بیوتیک ندارند. والدین باید همچنان با پزشکان فرزندان خود در مورد بهترین روش مراقبت مشورت کنند.»

با این حال، محققان هیچ تأثیر ثابتی از مصرف آنتی‌بیوتیک بر خطر بیماری‌های خودایمنی مانند بیماری سلیاک یا بیماری التهابی روده یا بر بیماری‌های رشدی مانند اختلال بیش فعالی یا اوتیسم پیدا نکردند.

منبع: مهر

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند