۳۵۰۸۸
۳۴۲۶
۳۴۲۶

اهمیت صبحانه برای کودکان، افزایش قدرت تمرکز

خوردن صبحانه باعث افزایش تمرکز، توانایی حل مساله و نگرش مثبت نسبت به مدرسه در کودکان می‌شود. کودکانی که صبحانه را حذف می‌کنند دچار خستگی، حواس پرتی و گیجی می‌گردند.

تبیان: تقریبا تمام پدرها و مادرها با قضیه غذا خوردن فرزندشان مشکل پیدا می کنند. به این دلیل بین کودکان و والدین بر سر غذا خوردن اختلاف نظر پیش می آید که والدین سخت نگران آسایش و سلامتی فرزند خود هستند و می خواهند مطمئن شوند فرزندشان رژیم غذایی درستی دارد. در عین حال، بچه ها در جنگ با پدر و مادرشان نمی خواهند اجازه دهند پدر و مادر پیروز شوند. به همین دلیل، هنگام غذا خوردن می خواهند استقلال خود را نشان دهند. بنابراین در امر تغذیه، والدین و کودکان هر دو می خواهند کنترل را در دست داشته باشند. البته به نظر می رسد از بین سه وعده غذایی وعده صبحانه برای بچه ها به خصوص بچه هایی که به مدرسه می روند اهمیت بیشتری دارد و از طرف دیگر بیشتر فرزندان با وعده صبحانه بیش از وعده های دیگر غذایی دچار مشکل می شوند.

اهمیت صبحانه برای کودکان، افزایش قدرت تمرکز

پژوهشهای متعدد نشان می دهد که خوردن صبحانه باعث افزایش قدرت تمرکز، توانایی حل مساله و داشتن نگرش مثبت نسبت به مدرسه در کودکان می شود. کودکانی که وعده صبحانه را حذف می کنند و از خوردن آن سرباز می زنند بیشتر دچار بی قراری، خستگی، حواس پرتی و گیجی می گردند. علاوه بر این بچه هایی که وعده صبحانه را به درستی استفاده نمی کنند بیشتر دچار آسیبهای حافظه و مهارتهای کلامی می شوند.

به این دلیل بین کودکان و والدین بر سر غذا خوردن اختلاف نظر پیش می آید که والدین سخت نگران آسایش و سلامتی فرزند خود هستند و می خواهند مطمئن شوند فرزندشان رژیم غذایی درستی دارد. در عین حال، بچه ها در جنگ با پدر و مادرشان نمی خواهند اجازه دهند پدر و مادر پیروز شوند.

فواید وعده صبحگاهی

کودکانی که به طور منظم از وعده صبحانه استفاده می کنند کمتر احتمال دارد که اضافه وزن پیدا کنند و همچنین ریسک ابتلا بیماریهای قلبی در آینده در آنها کاهش می یابد. وقتی بچه ها قبل از رفتن به مدرسه، از یک صبحانه کامل برخوردار بوده و استفاده کنند ، کمتر احتمال دارد تا زمان رسیدن به وعده نهار احساس ضعف و گرسنگی شدید بکنند.

نتیجه چنین مساله ای به این معناست که وقتی معده فرزند ما در صبحگاه خالی باشد نمی تواند تمرکز کافی را بر درس و مدرسه نموده و بنابراین سطح یادگیری شان کاهش می یابد. از طرف دیگر برای رهایی از این احساس ضعف و گرسنگی سعی می کنند که در زنگهای تفریح بیشتر از خوراکیهای پرکالری و پرچربی استفاده کنند تا تحمل گرسنگی برایشان آسان تر گردد. کیک، شکلات، نوشابه، انواع ساندویچهای آماده و ...از جمله این مواد پر کالری و پر چربی هستند. آنچه که مهم است شما والدین گرامی به آن توجه داشته باشید این است که وعده صبحانه را مانند سایر وعده های غذایی اهمیت داده و سعی کنید از غذاهای مقوی و مناسبی که حتی در وعده های دیگر غذا استفاده می شود، بهره مند گردید تا بتوانید سطح انرژی را در بدن فرزندتان(در هنگام حضور در مدرسه) در یک حد بهینه نگهدارید. بچه هایی که در برنامه صبحانه خود بیشتر از گروههای غذایی مانند کربوهیدراتها، پروتئین و چربی(به نسبت غذا ها و نوشیدنی های شیرین مانند شربت و آبمیوه و ....) استفاده می کنند می توانند سطح انرژی بدن شان خیلی بیشتر و بهتر تنظیم کرده و از طرف دیگر دچار فربهی و چاقی مفرط نیز نمی شود.

عموما والدین به اهمیت وعده صبحانه در فرزندان به خصوص کودکان واقف هستند اما اکثریت آنها در شرایطی قرار می گیرند که فرزندشان از خوردن صبحانه سر باز می زند. برای مثال از خواب دیر برخاستن بچه ها و عجله برای رفتن به مدرسه و بهانه گیری در مورد کیفیت صبحانه، اشتغال والدین و عجله برای رفتن بر سر کلاس و ... همه عواملی است که باعث بی توجهی به این وعده مهم غذایی می شود.

در ضمن والدین باید راه و رسم تغذیه و رفتارهای مناسب هنگام غذا خوردن به خصوص صبحانه خوردن را بدانند و به فرزندشان آموزش دهند. اگر این اصول از ابتدا به کودکان دیکته شود، دیگر در سنین مدرسه با چنین مشکلاتی مواجه نخواهید شد.

در ادامه توصیه هایی به شما والدین ارایه میگردد تا کودکان خود را نسبت به وعده صبحانه راغب تر کنید:

- مسلما یکی از بهترین خوراکیها در وعده صبحانه، شیر است. البته برخی از بچه ها از خوردن این نوشیدنی مقوی سرباز می زنند بنابراین پیشنهاد می شود که برای تحریک اشتهای فرزندتان، تکه های میوه، بستنی و یا حتی کمی کاکائو را با شیر سفید مخلوط کنید سپس یخ خرد شده را به آن اضافه کنید. خواهید دید که طعمی متفاوت در اختیار شما قرار می دهد.

- اگر فرزندتان بر سر سفره بداخلاقی می کند و غذایش را نمی خورد یا اینکه صبح دیر از خواب برخاسته و فرصت خوردن صبحانه را ندارد، یک لقمه نان و پنیر و گردو و یا انواع دیگری از ساندویچ را برای او تهیه کنید تا در مسیر مدرسه آن را میل کند.

- شبها قبل از اینکه به فکر مرتب کردن لباسها و برنامه ریزی درسی فردای وی باشید، برای صبحانه وی برنامه ریزی کنید. سعی کنید صبحانه را شب قبل تهیه کنید و از کودکتان بپرسید که برای صبحانه چه چیزی میل دارد. قطعه قطعه کردن میوه ها، آماده کردن آجیل و کشمش و یا گندم بوداده، چیدن کلوچه ها در ظرف روکش دار و ... می تواند از جمله این اقدامات باشد.

- همیشه از صبحانه های سنتی که از قدیم رسم بوده، استفاده نکنید. سعی کنید تنوع را وارد برنامه غذایی کودکتان بکنید. در حال حاضر بسیاری از خوراکی ها و غذاها تهیه شده که برای وعده صبحانه بچه ها هم بسیار مقوی است و هم بسیار مورد علاقه آنهاست.

- در ضمن والدین باید راه و رسم تغذیه و رفتارهای مناسب هنگام غذا خوردن به خصوص صبحانه خوردن را بدانند و به فرزندشان آموزش دهند. اگر این اصول از ابتدا به کودکان دیکته شود، دیگر در سنین مدرسه با چنین مشکلاتی مواجه نخواهید شد. از جمله این اصول عبارتند از:

• تا وقت صبحانه خوردن به پایان نرسیده، میز یا سفره صبحانه را ترک نکرده و با فرزندتان همراه باشید.

• در گفتگوهای سر میز یا سر سفره صبحانه کودکتان را شرکت دهید تا به صبحانه خوردن نیز راغب تر شود.

• با تشویق و توجه، به رفتارهای درست کودک هنگام صبحانه خوردن پاداش دهید.

• نقض قوانین یا انجام هرگونه رفتار مخل و مزاحم توسط کودک را با محروم کردن جواب دهید.

• در زمینه تشویق کودکان به غذا خوردن و حتی صبحانه خوردن کتابهای بسیاری در بازار وجود دارد. تهیه این نوع کتابها را به شما والدین گرامی توصیه می کنیم.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.