۳۶۵۸۴
۶۵۸۲
۶۵۸۲

زمین خوردن کودک، درمان زخم بدنشان

بسیاری از متخصصان اعتقاد دارند کودکان هم مانند بزرگسالان به این زخم ها حساسند و درمان نکردن این زخم ها اثر منفی بر روحیه و شخصیت آن ها می گذارد. با دکتر محسن نراقی، راینولوژیست و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این باره به گفت وگو نشسته ایم...

شهرزاد: کودکان عاشق دویدن و جستو خیز در پارک و زمین بازی هستند. با یک دوچرخه شاد میشوند و حاضرند صبح تا شب با آن بازی کنند، ولی در میان این بازی ها گاهی به زمین میخورند و صورتشان خراش برمی دارد و درمان این آسیب دیدگی ها به دغدغه ای برای پدر ها و مادر ها تبدیل می شود. بسیاری از متخصصان اعتقاد دارند کودکان هم مانند بزرگسالان به این زخم ها حساسند و درمان نکردن این زخم ها اثر منفی بر روحیه و شخصیت آن ها می گذارد. با دکتر محسن نراقی، راینولوژیست و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این باره به گفت وگو نشسته ایم:

آقای دکتر به نظر شما باید جای زخم در صورت کودکان را بلافاصله درمان کنیم یا منتظر باشیم بزرگتر شود؟

خیر، از همان زمان باید به فکر چاره باشیم. صورت کودک از شایعترین قسمت های بدن است که در حوادث آسیب میبیند.

صورت، مرکز تعیین هویت افراد و مهم ترین قسمتی از بدن است که تغییرات ظاهر آن تاثیرات روانی به خصوص در کودکان دارد. در گروه سنی اطفال، لازم است علاوه بر ترمیم، از لحاظ زیبایی و بازگشت عملکرد عضو، توجه مناسبی به عوارض روانی ضربه به عمل آید. دیده شده است که وجود زخم بزر گتر از ۳ سانتیمتر روی صورت، در آینده اثر عمیقی بر زندگی فرد میگذارد و احتمال اختلالات هیجانی (به صورت افسردگی یا اضطراب)، اختلال در فعالیت های اجتماعی یا اختلالات رفتاری را در بیمار افزایش می دهد و باعث کاهش کیفیت زندگی در او می شود. علاوه بر تغییر شکل صورت، مشکلات ترمیم ضایعه در اتاق اورژانس هم می تواند استرس فراوانی ایجاد و مصدوم را تا مدتها از پزشک و بیمارستان گریزان کند.

گاهی ضایعه بسیار شدید است و بخشی از بافت صورت مثل لاله گوش کلا کنده میشود. توصیه شما در این موارد چیست؟

در موارد جدا و کنده شدن بافت، اگر بافت کنده شده (مثلا لاله گوش) در دست است، بهتر است اقدام به پیوند شود و اقدامهای کمکی مثل تجویز هپارین به عمل آید. بافتهای جدا شده را بهتر است به سرم خنک منتقل کنند. اگر بافت جدا شده در دسترس نباشد، مانند نقصان پوست با آن رفتار میشود.

شایعترین آسیبی که حین حوادث به صورت کودکان وارد میشود، چیست؟

بریدگی، شایعترین آسیب پوست صورت در اطفال است. بریدگیهای خطی و کوچک (کمتر از ۳ تا ۴ سانتیمتر) به صورت اولیه و با بی حسی موضعی (مثلا استفاده از یک داروی آرام کننده و استفاده از اپلیکاتور پنبه ای آغشته به ماده بی حسی و بدون هیچ گونه تزریق) به سادگی در یک لایه و با نخهای قابل جذب (بدون نیاز به کشیدن نخ بخیه) قابل ترمیم است. در این موارد هیچ مزیتی در استفاده از بخیه در عمق پوست دیده نمیشود زیرا استفاده از چسبهای پوستی هم همان تاثیر را دارد.

بریدگیهای بزر گتر و آنهایی که آلوده باشند،باید در اتاق عمل تمیز و در چند لایه بخیه شوند.

زخمهای ستاره ای چطور؟

زخمهای ستاره ای ناشی از گیر افتادن بافت نرم صورت بین وسیله ایجادکننده ضربه و استخوانهای صورت است. در این حالت معمولا بافتهای اطراف هم کاملا آسیب میبینند. برای ترمیم این زخمها باید حداقل دستکاری انجام شود،

حتی باا ستفادها ز بهترین تکنیک ترمیمی این نوع زخمها از لحاظ زیبایی نتیجه ضعیفی دارند و ممکن است زخم وسیع و نامنظم ایجاد شود. برخی از کودکان در اثر بازی در پارک زمین میخورند و صورتشان دچار کوفتگی میشود. در این ضایعات درمان انجام و توضیح مناسب به والدین داده میشود. در بیشتر موارد در محل ضایعه یک جای زخم فرورفته ایجاد خواهد شد که بعد از رسیده شدن میتوان جراحی زیبایی و اصلاحی روی آن انجام داد.

حالا اگر پوست صورت کودک ساییده و کنده شد، باید چه کرد؟

نقصان پوست باید با گرفتن عکس ثبت شود. نقصان کوچک، با آزادکردن زیر لبه های پوست بافت اطراف به صورت اولیه قابل ترمیم است. نقصان بزرگ را میتوان به حال خو د رها کرد تا به طور ثانویه ترمیم شود و متعاقبا جراحی روی جای زخم انجام داد. در شرایط خاصی که تغییر شکل بسیار شدید باشد، میتوان بلافاصله برای ترمیم جراحی کرد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.