روش های ترک اعتیاد در خانه، شدنی است!
اگر شما یا یکی از عزیزانتان در خانه با اعتیاد دست و پنجه نرم میکنید، اما در عین حال، نمیخواهید به یک مرکز ترک بروید؛ شاید برایتان جالب باشد که در خانه نیز میتوانید به طور ایمن بدن خود را سم زدایی کنید و از شر اعتیاد خلاص شوید. روی این مقاله کلیک کنید تا با ترک اعتیاد در خانه آشنا شوید.
ترک اعتیاد در خانه یک گزینه برای کسانی است که دچار اعتیاد هستند، اما به هر دلیلی نمیخواهند به یک مرکز ترک اعتیاد مراجعه کنند. خوشبختانه، ترک اعتیاد در منزل شامل روشهایی است که به شما در سم زدایی ایمن بدنتان کمک میکند.
در این مقاله میخوانید:
- ترک اعتیاد چیست و چه علائمی دارد؟
- ترک اعتیاد در خانه
- بهترین و سریعترین روش ترک اعتیاد در منزل
- مسکن قوی برای ترک اعتیاد
- نوشیدنی مفید برای ترک اعتیاد
- برای ترک اعتیاد چه بخوریم درد نکشیم؟
- ترک اعتیاد در خانه چند روز طول میکشد؟
ترک اعتیاد چیست و چه علائمی دارد؟
تعریف ترک اعتیاد ساده است. در واقع، هر موقع شما عادت مصرف کردن مواد اعتیادزا را کنار بگذارید و آن را متوقف کنید، ترک اعتیاد انجام دادهاید. این فرآیند معمولاً با علائمی همراه است که میتوانند در افراد مختلف متفاوت باشند و طیف وسیعی از خفیف تا شدید را شامل شوند. علائم ترک اعتیاد به موارد زیر بستگی دارند:
- نوع مادهای که به آن اعتیاد دارید.
- مدت زمان اعتیاد شما
- سن
- سلامت جسمانی
- وضعیت روحی و روانی
- روش ترک اعتیاد
علائم معمول ترک اعتیاد نیز میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- مشکلات خواب
- تحریک پذیری
- تغییر خلق و خو
- افسردگی
- اضطراب
- درد
- هوس
- خستگی
- توهم
- تهوع و استفراغ
- اسهال
- تعریق
- لرزیدن
ترک اعتیاد در خانه
بهبودی نیاز به زمان، انگیزه و حمایت دارد.
بهترین روش ترک اعتیاد در خانه باید طوری باشد که بتواند بدن شما را به طور ایمن سم زدایی کند. برای بسیاری از افرادی که با اعتیاد دست و پنجه نرم میکنند، سختترین قسمت بهبودی، همان اولین قدم است: یعنی تشخیص مشکل و تصمیم به ایجاد تغییر. با این حال، طبیعی است که مقداری نامطمئن باشید. در واقع، بهبودی نیاز به زمان، انگیزه و حمایت دارد، اما با تعهد به تغییر، میتوانید بر اعتیاد خود غلبه کنید و کنترل زندگی خود را دوباره به دست آورید.
بهترین و سریعترین روش ترک اعتیاد در منزل
بهترین و سریعترین روشهایی که میتوانید در خانه خود برای ترک اعتیاد به مواد افیونی انجام دهید، عبارتند از:
۱- تسکین تب، تعریق، دردهای عضلانی و لرز
هنگام ترک اعتیاد، برخی از افراد فقط گرما یا سرمای شدید را تجربه میکنند، اما برخی دیگر ممکن است هر دو را با هم داشته باشند. توصیه ما این است که چند لایه لباس نازک بپوشید تا در صورت نیاز، با درآوردن یا اضافه کردن هر لایه بتوانید دمای بدن خود را تنظیم کنید. درد را نیز در هنگام ترک اعتیاد در خانه میتوان با NSAIDها مانند استامینوفن یا ایبوپروفن کنترل کرد. برای کمک به کاهش تب نیز میتوانید از کمپرس سرد کمک بگیرید.
۲- تسکین حالت تهوع و اسهال
کمآبی بدن یکی از خطرناکترین جنبههای سم زدایی است.
داروهای بدون نسخهای مانند Antivert ،Bonine یا Dramamine به تسکین حالت تهوع شما کمک میکنند و ایمودیوم نیز میتواند اسهال را تسکین دهد. کسانی که به دنبال درمانهای طبیعیتری برای تهوع هستند، میتوانند به جای دارو، دمنوش یا چای زنجبیل را امتحان کنند.
اقدامات احتیاطی شما در رژیم غذایی باید مانند یک بیمار دچار آنفولانزای معده باشد تا بتوانید درد خود را کاهش دهید. خوردن چندین وعده غذایی کوچک و سبک در روز میتواند در جلوگیری از ناراحتی معده موثر باشد.
۳- جلوگیری از کمآبی بدن در بهترین روش ترک اعتیاد در خانه
کمآبی بدن یکی از خطرناکترین جنبههای سم زدایی است و اغلب میتواند باعث بستری شدن افراد در حین ترک شود. به علاوه، اگر به موقع برای رفع کمآبی اقدام نکنید، خود را در معرض مشکلات قلبی قرار میدهید. پس غیرممکن است که بهترین و سریعترین روش ترک اعتیاد در منزل از چنین مسئله مهمی غافل شود!
حالت تهوع و اسهال باعث کمآبی بدن میشوند و برخی از افراد نیز ممکن است در طول ترک اعتیاد، غذا و نوشیدنیهای مصرفی خود را دفع کنند که باعث چالشبرانگیز شدن درمان میشود. پدیالیت یا سایر محلولهای الکترولیت میتواند به مبارزه با کمآبی بدن کمک کنند و شما هم باید تا آنجایی که میتوانید در طول سم زدایی خود مایعات آبرسان بنوشید.
۴- مقابله با هوس هنگام ترک اعتیاد در خانه
برای داشتن اراده قوی باید قبل از شروع فرآیند سم زدایی، یک سری تدابیر ایجاد کنید. از این نظر، بعضی از تکنیکهای زیر میتوانند کمک کننده باشند:
- یک فهرست از دلایل خود برای ترک اعتیاد تهیه کنید تا در صورت نیاز به آن نگاه بیندازید و به اهداف خود برگردید.
- الگوهای افکار منفی خود را بشناسید و با واقعیت مقابله متفکرانه داشته باشید.
- از تکنیکهای حواس پرتی سالم مانند گوش دادن به موسیقی یا پیاده روی استفاده کنید.
۵- داروهای طبیعی و گیاهی برای ترک اعتیاد در منزل
برخی از افراد در هنگام ترک اعتیاد در منزل ، داروهای طبیعی و مکملها را به داروهای با یا بدون نسخه ترجیح میدهند. البته قبل از هر چیز، باید مطمئن شوید که داروی گیاهی یا مکمل طبیعی شما با سایر داروهایی که مصرف میکنید واکنش منفی نشان ندهند. داروهای خانگی ترک مواد افیونی عبارتند از:
- ملاتونین: این هورمون خواب میتواند به مبارزه با بی خوابی و بی قراری مرتبط با سم زدایی مواد افیونی کمک کند.
- خار مریم: این گیاه میتواند به کاهش لرزش و تسکین احساس سنگینی در اندامها کمک کند.
به علاوه، تعدادی از درمانهای رایج در طب گیاهی چینی نیز میتوانند در کمک به علائم شما بسیار موثر باشند. این درمانهای خانگی ترک مواد افیونی عبارتند از:
- تایی کانگ نینگ (Tai-Kang-Ning): یک گیاه چینی که به ترک هروئین متوسط تا شدید کمک میکند.
- یوفینر (U'finer): یک ترکیب گیاهی چینی است که برای کمک به ترمیم آسیب مغزی ناشی از مصرف مواد افیونی استفاده میشود.
در نهایت، طب سوزنی نیز ممکن است به کاهش علائم ترک اعتیاد کمک کند.
مسکن قوی برای ترک اعتیاد
در روش ترک اعتیاد در خانه میتوانید از مسکنهای بدون نسخهای مانند استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کنید تا درد خود را کاهش دهید. با این حال، برای مصرف داروها و مسکنهای قویتر بهتر است با یک پزشک مشورت کرده و خودسرانه تصمیم نگیرید.
نوشیدنی مفید برای ترک اعتیاد
بدن شما هنگام سم زدایی به دلیل تهوع و اسهال، آب خود را از دست میدهد.
بهترین نوشیدنیهای کاربردی برای ترک اعتیاد، نوشیدنیهای آبرسان هستند. در واقع، همانطور که گفتیم، بدن شما هنگام سم زدایی به دلیل تهوع و اسهال، آب خود را از دست میدهد. به همین دلیل، توصیه میشود که تا میتوانید مصرف مایعات آبرسان خود را بالا ببرید.
برای ترک اعتیاد چه بخوریم درد نکشیم؟
بهترین کار در حین ترک اعتیاد، داشتن یک رژیم غذایی سبک است. در واقع، شما باید خیلی مراقب معده خود باشید تا کمتر درد بکشید. رژیم غذایی BRAT، پنج ماده غذایی موز، برنج، سس سیب و نان تست را شامل میشود که میتوان گفت، گزینه خوبی برای دوران ترک اعتیاد است.
ترک اعتیاد در خانه چند روز طول میکشد؟
تعیین یک مدت زمان دقیق برای ترک اعتیاد در منزل کار مشکلی است؛ چرا که مدت زمان انجام فرآیند سم زدایی به عوامل مختلفی بستگی دارد و این عوامل عبارتند از:
- مادهای که به آن اعتیاد دارید.
- تعداد موادی که به آنها اعتیاد دارید.
- مدت زمان اعتیاد شما
- نحوه مصرف این ماده (دود، استنشاق و غیره)
- مقدار مصرف
- آخرین باری که این ماده را مصرف کردید.
- وجود بیماریهای روحی روانی
- سوابق پزشکی شما
- سایر داروهای تجویز شده
- سن و جنسیت شما
کلام آخر
بعضی از افراد قصد ترک کردن دارند، اما به هر دلیلی از مراجعه به مراکز ترک اعتیاد اجتناب میکنند و به ترک اعتیاد در خانه روی میآورند. این افراد میتوانند از مسکنهای بدون نسخه کمک بگیرند و یک رژیم غذایی سبک داشته باشند تا درد و سایر علائم خود را کنترل کنند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼