عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی + راهکارهای جایگزین و مفید
در این مقاله، به بررسی عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی و ضرورت سکوت در دوران نقاهت میپردازیم.
جراحی زیبایی بینی، بهمنظور تغییر شکل ظاهری بینی و یا رفع مشکلات تنفسی یکی از محبوبترین عملهای جراحی در جهان است. بدون شک برای دستیابی به نتیجه مطلوب از این عمل، باید مراقبتهای بعد از جراحی را رعایت کنید.
یکی از مهمترین مراقبتهای بعد از عمل بینی، حفظ سکوت و عدم حرف زدن به مدت طولانی است. شاید در نگاه اول، این موضوع چندان مهم به نظر نرسد، اما بیتوجهی به آن میتواند عواقب ناخوشایندی داشته باشد. در این مقاله، به بررسی عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی و ضرورت سکوت در دوران نقاهت میپردازیم.
عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی چیست؟
مانند هر عمل جراحی دیگری، مراقبتهای بعد از عمل، نقشی کلیدی در روند بهبودی و دستیابی به نتیجه مطلوب دارند. عمل طبیعی بینی گوشتی، به دلیل ظرافت و پیچیدگیهای خاص خود، نیازمند مراقبتهای دقیقتر و اصولیتر در دوران نقاهت است. در میان این مراقبتها، سکوت و عدم حرف زدن اهمیت ویژهای دارد! اما چرا سکوت بعد از عمل بینی ضروری است؟
کندشدن روند بهبودی بعد از عمل بینی
یکی از عوارض ناخوشایند حرف زدن در دوره نقاهت بعد از عمل بینی، کندشدن روند بهبودی است. صحبت کردن، عضلات صورت را به کار میگیرد و این حرکت، باعث کشش و جابهجایی بخیهها در محل برش میشود. بخیهها نقش مهمی در ترمیم و التیام زخم دارند و جابهجایی آنها باعث خونریزی، عفونت و ایجاد اسکار میشود.
تشدید و ماندگاری کبودی بعد از عمل بینی
یکی از عوارض ناخوشایند بعد از عمل بینی مردانه طبیعی، کبودی و تیرگی در اطراف چشمها و بینی است. این کبودی از خونریزی مویرگی در محل عمل به وجود میآید و به طور طبیعی، طی دو هفته به طور کامل از بین میرود. اما صحبت کردن زیاد این روند طبیعی را مختل و کبودی را تشدید میکند.
صحبت کردن، عضلات اطراف دهان و بینی را فعال و فشارخون را در رگها و مویرگهای ظریف صورت افزایش میدهد. این افزایش فشار، باعث پارگی مویرگها و نشت خون به بافتهای اطراف و در نتیجه، کبودی در ناحیه بینی و اطراف آن بعد از عمل تشدید میشود.
تشدید درد و تورم بعد از جراحی
هنگام صحبت کردن، عمل دم و بازدم با فشار بیشتری انجام و درنتیجه به بخیهها و بافتهای ترمیم شده در داخل بینی فشار اضافی وارد میشود و درد و تورم افزایش مییابد.
در بینیهای گوشتی، به دلیل ضخامت پوست و غضروف، فشار مضاعف، درد و تورم بیشتر احساس میشود. همچنین صحبت کردن زیاد، فشارخون و ضربان قلب را افزایش میدهد و درنتیجه درد و تورم نیز بیشتر میشود.
امکان جابهجایی گچ یا اسپلینت در دوران نقاهت
گچ یا اسپلینت، یک قالب محافظ است که بعد از عمل برای حفظ فرم جدید بینی و محافظت از آن در برابر ضربه و آسیب، روی بینی قرار میگیرد. جابهجایی گچ باعث تغییر فرم و عدم تقارن بینی میشود. صحبتکردن، عضلات صورت را به کار میگیرد و حرکت عضلات، با فشار آوردن به اسپلینت، آن را جابهجا میکند.
ایجاد مشکل در تنفس بعد از رینوپلاستی
یکی از عوارض ناخوشایند در دوره نقاهت بعد از عمل بینی، ایجاد مشکل در تنفس است. صحبتکردن، عضلات صورت و بینی را به کار میگیرد، تورم را افزایش میدهد و مجاری تنفسی را تنگتر میکند. افرادی که قبل از عمل بینی مشکل تنفسی مانند انحراف تیغه یا پولیپ داشتند، بیشتر در معرض خطر مشکل تنفس بعد از عمل هستند؛ بنابراین تا دو هفته اول بعد از عمل، تاحدامکان از صحبتکردن طولانی و با صدای بلند خودداری کنید.
خشک شدن دهان بعد از جراحی زیبایی بینی
یکی از عوارض ناخوشایند در دوره نقاهت بعد از عمل بینی، خشکی دهان است. این عارضه دلایل مختلفی مانند صحبت کردن زیاد دارد. صحبت کردن، بهخصوص با صدای بلند، باعث تنفس بیشتر از راه دهان میشود، رطوبت کاهش مییابد و دهان خشک میشود. خشکی، باکتریهای موجود در دهان را تکثیر میدهد و خطر ابتلا به عفونتهای دهان و گلو افزایش مییابد.
زمان مناسب برای حرف زدن بعد از عمل بینی
یکی از مهمترین سؤالاتی که بعد از عمل بینی برای افراد ایجاد میشود، این است: «چه زمانی میتوان به طور عادی صحبت کرد؟!» بهطورکلی جراحان توصیه میکنند که در دو هفته اول بعد از عمل بینی، تاحدامکان از صحبت کردن طولانی و با صدای بلند خودداری کنید. در این دوره، صحبت کردن فقط در حد ضرورت و با صدای آرام مجاز است. بعد از دو هفته، میتوانید بهتدریج به صحبت کردن عادی خود بازگردید.
عوامل مؤثر بر زمان مناسب برای حرف زدن بعد از عمل بینی
زمان مناسب برای حرف زدن بعد از عمل بینی به عوامل مختلفی مانند نوع عمل، تکنیک جراحی و شرایط فردی بستگی دارد.
-
نوع عمل: در عمل بینی ترمیمی به دلیل پیچیدگی جراحی، دوره لازم برای بهبود بیشتر و زمان مناسب برای حرف زدن عادی 2 تا 3 هفته بعد از عمل است، اما در عمل اولیه شما 1 تا 2 هفته بعد از عمل مجاز به صحبت عادی هستید.
-
تکنیک جراحی: در جراحی باز، برشها در خارج از بینی ولی در جراحی بسته برشها در داخل بینی ایجاد میشوند. به دلیل بیشتر بودن تورم و التهاب بعد از عمل باز، زمان بازگشت به حرفزدن عادی طولانیتر است.
-
شرایط فردی: افراد جوانتر، سالمتر با عادات زندگی بهتر بهطورکلی سریعتر بهبود مییابند و میتوانند صحبت عادی را زودتر شروع کنند.
به یاد داشته باشید که جراح شما متخصص و باتجربه است و بهترین توصیهها را ارائه میدهد، بنابراین پیروی از دستورالعملهای او برای صحبت کردن بعد از عمل بینی اهمیت زیادی دارد.
راهکارهای پیشگیری از عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی
صحبت کردن یکی از فعالیتهای روزمره ماست اما بعد از عمل بینی، به یک چالش تبدیل میشود. برای جلوگیری از بروز عوارض حرف زدن، راهکارهای زیر به شما کمک میکنند:
سکوت و عدم صحبت
سکوت، کلید طلایی پیشگیری از عوارض بعد از عمل بینی است! در روزهای اول بعد از عمل، تا حد امکان از صحبت کردن خودداری کنید. این کار به التیام زخمها، کاهش تورم و تثبیت ساختار جدید بینی شما کمک میکند. در صورت نیاز به صحبت کردن، حتماً با صدای آرام و کم صحبت کنید.
استفاده از اشاره برای صحبت کردن
همانطور که گفته شد، صحبت کردن زیاد فشار داخل بینی را افزایش میدهد و به بخیهها و ساختار جدید بینی آسیب میرساند. استفاده از حرکات دست بهصورت اشاره راهکاری مؤثر برای پیشگیری از عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی است. این کار به عضلههای دهان و حنجره فشار کمتری وارد و به حفظ بخیهها و ساختار جدید بینی کمک میکند.
نتیجهگیری نهایی درباره حرف زدن بعد از عمل بینی
صحبت کردن زیاد و با صدای بلند بعد از عمل بینی به بخیهها و ساختار جدید بینی آسیب میرساند و منجر به عوارضی مانند خونریزی، عفونت و تغییر شکل بینی میشود. برای پیشگیری از این عوارض، باید در دو هفته اول بعد از عمل بینی، تا حد امکان از حرف زدن طولانی و با صدای بلند خودداری و در این مدت از راهکارهای مختلفی مانند اشاره برای صحبت کردن استفاده کنید. همچنین، به یاد داشته باشید که پیروی از دستورالعملهای جراح برای صحبت کردن بعد از عمل بینی اهمیت زیادی دارد؛ جراح شما بهترین توصیهها را به شما میدهد. آیا شما تجربهای از حرف زدن بعد از عمل بینی دارید؟
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼