۲۴۰۰۸۴
۵۳
۵۳

نشانه های فاسد شدن کرم ضد آفتاب + روش های نگهداری

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که نشانه های فاسد شدن کرم ضد آفتاب چیست و روش‌های نگهداری از آن کدام است؟

نشانه های فاسد شدن کرم ضد آفتاب + روش های نگهداری

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که نشانه های فاسد شدن کرم ضد آفتاب چیست و روش‌های نگهداری از آن کدام است؟ فقط کافی است به بو و بافت کرم توجه کنید تا بفهمید که منقضی شده است، یا نه. 
در این مقاله می‌خوانید: 

نشانه های فاسد شدن کرم ضد آفتاب + روش های نگهداری

استفاده از کرم ضد آفتاب 

می‌خواهید زیر نور آفتاب قرار بگیرید؟ شما ممکن است این کار را دوست داشته باشید، اما پوستتان اینطور نیست. چون اشعه ماوراء بنفش خورشید می‌تواند باعث آفتاب‌سوختگی، پیری زودرس و حتی سرطان شود. به همین دلیل است که به محافظت SPF نیاز پیدا می‌کنید. فکر کنید تصمیم می‌گیرید که کمی زیر نور آفتاب بنشینید، یا در روز آفتابی از خانه خارج شوید. حالا به ضد آفتاب نیاز پیدا می‌کنید. شاید مدت‌هاست که آن را خریده‌اید بنابراین ممکن است از خودتان بپرسید: آیا کرم ضد آفتاب هم منقضی می‌شود؟ این مقاله به نشانه های فاسد شدن کرم ضد آفتاب و روش‌های نگهداری از ضد آفتاب می‌پردازد. 

نشانه های فاسد شدن کرم ضد آفتاب + روش های نگهداری

مدت زمان ماندگاری ضد آفتاب چقدر است؟

طبق گفته سازمان غذا و داروی آمریکا همه ضدآفتاب‌ها به مدت ۳ سال انقضا دارند و می‌توانند در بهترین شرایط باقی بمانند. ضد آفتاب‌های معدنی در مقایسه با ضدآفتاب‌های شیمیایی، پایدارتر هستند و بنابراین معمولا عمر مفید بیشتری دارند.
تفاوت اصلی بین این دو نوع ضد آفتاب است که ضد آفتاب فیزیکی یا معدنی در بالای پوست قرار می‌گیرد تا اشعه‌های ماوراء بنفش را منعکس کند، در حالی که ضد آفتاب‌های شیمیایی، اشعه ماوراء بنفش را به گرما تبدیل می‌کنند. ضدآفتاب‌های شیمیایی از مولکول‌های ذاتی ناپایدار تشکیل شده‌اند، اما در چند سال گذشته تولیدکنندگان محصولات بهداشتی، تثبیت‌کننده‌هایی مانند «اکتوکریلن» را به آن‌ها اضافه کرده‌اند.
همه ضدآفتاب‌ها به مدت ۳ سال انقضا دارند و می‌توانند در بهترین شرایط باقی بمانند. ضد آفتاب‌های معدنی در مقایسه با ضدآفتاب‌های شیمیایی، پایدارتر هستند و بنابراین معمولا عمر مفید بیشتری دارند.
از طرف دیگر، ضد آفتاب‌های معدنی یا فیزیکی حاوی اکسید روی و دی‌اکسید تیتانیوم هستند. می‌توانید برای  تعیین مدت ماندگاری کرم ضدآفتاب تاریخ انقضای روی آن را بررسی کنید. تنها استثنا در این مورد زمانی است که تولیدکننده ضد آفتاب ثابت کرده باشد این محصول حداقل 3 سال تاریخ انقضا دارد.
ضد آفتاب منقضی شده به پوستتان صدمه نمی‌زند، اما برای محافظت بهینه در برابر آفتاب و همچنین بافت پوست، پایداری کرم و استریل بودن آن، از کرم ضد آفتابی استفاده کنید که تاریخ انقضا دارد. در واقع زمانی که کرم ضد آفتاب منقضی شود، در جلوگیری از اشعه ماوراء بنفش اثر کمتری دارد و خطر آفتاب‌سوختگی و سرطان پوست افزایش می‌یابد. 
علاوه بر این، قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید و درجه حرارت بالا نیز می‌تواند باعث شود که کرم ضد آفتاب به مرور زمان اثر کمتری داشته باشد. گرما و خورشید می‌توانند مواد شیمیایی را تجزیه و آن‌ها را بی‌اثر کنند.

نشانه های فاسد شدن کرم ضد آفتاب + روش های نگهداری

نشانه های فاسد شدن کرم ضد آفتاب، تاریخ انقضای کرم ضد آفتاب 

برای اینکه بفهمید ضدآفتاب خراب شده است یا نه، به تاریخ انقضای درج شده روی بسته‌بندی آن دقت کنید. اگر تاریخ انقضای خاصی روی بسته‌بندی وجود ندارد، می‌توانید فرض کنید که ۳ سال تاریخ انقضا دارد. پس از این تاریخ حتما هر نوع ضد آفتاب استفاده نشده را دور بریزید چون دیگر در پیشگیری از آفتاب‌سوختگی تاثیر چندانی ندارد. به این دلیل که برخی از کشورها نیازی به استفاده از تاریخ انقضا روی ضد آفتاب ندارند، تاریخ انقضا را روی آن درج نمی‌کنند، بنابراین بهتر است ماه و سالی را که آن را خریداری کرده‌اید یادداشت کنید.  
شاخص دیگر فاسد شدن کرم ضد آفتاب، هر گونه تغییر آشکار است، مثلا بو یا بافت و قوام آن روی پوستتان تغییر می‌کند. در چنین شرایطی آن را دور بیندازید.
در نهایت، از قضاوت خود استفاده کنید. مثلا اگر یک کرم ضد آفتاب را به مدت یک سال در جایی گرم نگه داشته‌اید، احتمالا خراب شده است.

نشانه های فاسد شدن کرم ضد آفتاب + روش های نگهداری

روش نگهداری ضد آفتاب برای تاثیرگذاری بهتر

روش نگهداری ضد آفتاب به این شکل است که باید آن را در مکانی خنک و تاریک و در شرایطی خوب نگه دارید. قرار دادن ضد آفتاب در معرض گرمای بیش از حد یا آفتاب مستقیم می‌تواند باعث شود که مواد تشکیل‌دهنده آن کم‌اثر شود. هنگامی که در خارج از منزل هستید، می‌توانید با پیچاندن کرم ضد آفتاب در حوله یا قرار دادن آن در سایه، از ضد آفتاب محافظت کنید. در کرم ضد آفتاب را همیشه محکم ببندید.
اگر قرار است برای مدت طولانی زیر نور خورشید باشید، می‌توانید کرم ضد آفتاب را در یک فضای خنک نگهداری کنید. ایده دیگر این است که اگر مدت زمان زیادی در خارج از منزل نیستید، از کرم ضد‌آفتاب در داخل خانه استفاده کنید تا نیازی نباشد که آن را از خانه بیرون ببرید. 

نشانه های فاسد شدن کرم ضد آفتاب + روش های نگهداری

آیا مصرف ضد آفتاب تاریخ مصرف گذشته، بهتر از مصرف نکرد ضد آفتاب است؟

به نظر می‌رسد استفاده از کرم ضد آفتاب تاریخ مصرف گذشته بهتر از عدم استفاده از ضد آفتاب است. ممکن است گزینه دیگری نداشته باشید، در این صورت اگر فقط کمی از تاریخ انقضای ضد آفتاب گذشته و ظاهر آن طبیعی است، از همین ضد آفتاب استفاده کنید. این موضوع به‌ویژه در شرایطی صادق است که ماده فعال ضد آفتاب فیزیکی، اکسید روی یا دی‌اکسید تیتانیوم باشد. ساختار مولکولی این نوع ضد آفتاب در معرض اشعه ماوراء بنفش تغییر نمی‌کند.

سایر وسایل محافظت در برابر آفتاب

اگر فکر می‌کنید که تاریخ مصرف کرم ضدآفتاب گذشته و در چنین شرایطی زیر نور خورشید قرار گرفتید، راه‌های دیگری برای محافظت در برابر آفتاب وجود دارد. مثلا لباس‌های محافظ در برابر آفتاب وجود دارد که شامل هر چیزی از کلاه گرفته تا لباس‌های آستین‌بلند است. می‌توانید لباس‌هایی را خریداری کنید که با UPF (فاکتور محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش) ساخته شده‌اند و به مسدود شدن اشعه ماوراء بنفش کمک می‌کنند. 
با این حال، پارچه محافظ با UPF به تنهایی و طور کامل از شما محافظت نمی‌کند.

نشانه های فاسد شدن کرم ضد آفتاب + روش های نگهداری

خلاصه

طبق قوانین سازمان غذا و داروی آمریکا، کرم ضد آفتاب 3 سال ماندگاری دارد. برای بهترین محافظت در برابر آفتاب، قبل از اتمام تاریخ انقضای ذکر شده روی ضد آفتاب از آن استفاده و آن را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. استفاده از کرم ضد آفتاب تاریخ مصرف گذشته ممکن است بهتر از استفاده نکردن از ضد آفتاب باشد، اما لازم است که همیشه موقع بیرون رفتن از خانه از نوعی محافظت در برابر آفتاب استفاده کنید.
مهم‌تر از همه، کرم‌های ضدآفتاب را که دارای هر نوع تغییر واضح در رنگ، بو یا قوام هستند دور بریزید. حتی اگر شک کردید که ممکن است فاسد شده باشد، آن را دور بیندازید. 
برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان سر بزنید. 
منبع: healthline

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.