۲۴۴۲۰۱

تب زیبایی در مردان ایرانی به مرز جنون رسید

حالا دیگر فرقی ندارد، مرد یا زن هرکدام‌شان به نوعی گوی سبقت را در انجام عمل‌های زیبایی از دیگری ربوده‌اند تا خدای‌نکرده از این قافله جا نمانند. اگر تا چند سال پیش فکر می‌کردیم انجام اقدامات زیبایی فقط مختص خانم‌هاست اما امروزه تب زیبایی بدجور به آقایان هم رسیده است؛ از جراحی بینی و تزریق فیلر گرفته تا لیفت صورت و پیشانی!

روزنامه جام‌جم در یادداشتی از افزایش عمل‌های زیبایی در مردان ایرانی ابراز نگرانی کرده است. این روزنامه نوشت: صفحات مجازی کلینیک‌های پزشکی را که باز می‌کنید با انواع و اقسام عمل‌های زیبایی و قبل و بعد زیباجویان آقایی مواجه می‌شوید که در ویدئوهایی به تعریف و تمجید مرکز مورد نظر می‌پردازند. گویا در این بین خیلی از همین کلینیک‌ها برای کسب درآمد بیشتر اقدام به اجاره بلاگرهای آقا هم کرده‌‌اند تا بتوانند هرچه بیشتر تب جراحی‌‌های زیبایی را در آقایان داغ کنند.

تب زیبایی در مردان ایرانی به مرز جنون رسید

فارغ از این‌که برخی از این عمل‌ها به‌منظور درمان و برای رفع مشکلات است اما بسیاری از این طرفداران هم بدون هیچ عیب و نقصی خودشان را به تیغ جراحی‌های زیبایی می‌سپارند، چراکه طبق گفته مسئولان انجمن جراحان پلاستیک کشور، حدود ۳۰درصد مراجعین هیچ نیازی به جراحی زیبایی ندارند و تنها تحت تاثیر تبلیغات فریبنده بلاگرهای حوزه زیبایی قرار گرفتند.تا چند سال پیش انجام عمل‌های زیباجویانه توسط خانم‌ها قبضه شده بود، اما امروزه تقریبا از هر پنج ‌نفر که برای انجام کارهای زیبایی به این مراکز مراجعه می‌کنند، دو نفرشان آقا هستند.

این درحالی‌است که بعضی از کلینیک‌های زیبایی نیز فقط مختص آقایان هستند و فقط خدمات زیبایی مردها را انجام می‌‌دهند. سیر صعودی این اقدامات حتی به سنین پایین‌تر هم کشیده شده و با وجود این‌که در گذشته سن مورد تایید برای انجام عمل جراحی ۱۸سالگی بود، اما امروزه به لحاظ علمی این سن کاهش یافته و دختران از ۱۴سالگی و پسران پس از ۱۶سالگی شرایط عمل را دارند. حالا سؤال اینجاست، چرا آقایان هم در این خصوص به‌نوعی ولع پیدا کرده‌اند و اصلا دلایل این امر چه می‌تواند باشد؟

نقش تبلیغات اغواکننده زیبایی

متاسفانه امروزه با توجه به تاثیر رسانه‌های جمعی مخصوصا شبکه‌های اجتماعی و تغییر استاندارد‌ها و ذائقه زیبایی افراد، علم پزشکی هم گویی دچار تغییر و تحولات زیادی شده است و بسیاری برای تغییر بعضی قسمت‌های چهره و بدن‌شان از جراحی و روش‌‌های نوین نیز استفاده می‌کنند. البته دکتر خلیل صداقت‌پیشه، متخصص پوست‌ومو در گفت‌وگو با جام‌جم علت اصلی استقبال آقایان از انجام این‌گونه عمل‌ها را بیشتر تبلیغات می‌داند و می‌گوید: «این تبلیغات از ماهواره‌ها شروع شد و پس از آن به فضای مجازی و حتی پیاده‌روها، دیوارها و پیامک هم رسیده است. این حجم از بمباران تبلیغاتی قطعا اثرگذار است و افراد را به این‌گونه کارها تشویق می‌کند.» تبلیغاتی که بیشترشان برای جذب مشتری و ترغیب آنان استفاده می‌شود و چنان قبل و بعد متفاوت و فاحشی را به دنبال‌کنندگان ارائه می‌دهند که دل هر بیننده‌ای را برای انجام چنین اقدامات زیباجویانه‌ای می‌لرزاند. بااین‌حال دکتر صداقت‌پیشه معتقد است هرکسی که صلاحیت دارد و ندارد، وارد این حوزه شده و تبلیغات به جایی رسیده که می‌گویند ما به شما آموزش‌هایی می‌دهیم تا بتوانید مردم را زیبا کنید و به این ترتیب در ابتدا این موضوع به خانم‌ها و پس از آن‌هم به آقایان سرایت کرده است.

اضافه‌شدن عمل‌های زیبایی به سبک زندگی

امروزه بسیاری از افراد به‌خاطر حرف دیگران تن به عمل زیبایی می‌دهند و گرایش به انجام عمل جراحی‌ زیبایی علاوه بر آن‌که ریشه‌های اجتماعی دارد، به برخی عوامل روانی نیز بازمی‌گردد. دکتر صداقت‌پیشه نیز معتقد است خیلی اوقات افراد توجهی به جزئیات صورت و بدن خود نداشتند اما عمدتا زمانی که تبلیغاتی برای عمل‌های زیبایی انجام می‌شود، نظرشان به خیلی ازجزئیات معطوف وبه دقیق‌شدن آنهادربرخی قسمت‌های ظاهری‌شان منجر می‌شود.شایدعواملی‌همچون افزایش اعتمادبه‌نفس، زیباتر شدن و نیاز به مورد توجه قرارگرفتن ازجمله علل شدت‌گرفتن عمل‌های زیبایی پس از دهه ۸۰ است، چراکه از آن زمان به بعد بود که تقریبا عمل‌های زیبایی با سرعت و شدت بیشتری پیش‌رفت. از آن طرف تقلید و الگوبرداری از سلبریتی‌ها و کنشگران مجازی هم منجر به این شد تا به‌نوعی عمل‌های زیبایی، به سبک زندگی افراد اضافه شود. 

آقایان خودزشت‌پندار!

با این‌که آمار دقیقی از نوع عمل‌های زیبایی شایع در بین مردان وجود ندارد، اما برخی آمارهای غیررسمی می‌‌گویند که جراحی زیبایی مردان در ایران طی پنج ‌سال اخیر ۱۰برابر شده است. دکتر صداقت‌پیشه هم ضمن بیان عللی همچون دوست‌نداشتن چهره یا خودزشت‌پنداری و مقایسه با سایر افراد را از اختلالات شایع انجام این‌گونه اقدامات و سوق پیداکردن مردان به این سمت‌وسو می‌داند و عنوان می‌کند: «شاید تا پیش از انجام عمل‌های زیبایی، افراد زمانی که خود را در آیینه نگاه می‌کردند به جزئیات ظاهرشان توجهی نمی‌کردند اما پس از یک کار زیبایی مثل تزریق فیلر یا چربی برای برطرف کردن نواقص موجود، اشکالات را به‌صورت میلی‌متری در نظر می‌گیرند و به آن توجه می‌کنند و بیش از پیش بدان حساسیت نشان می‌دهند.» و شاید اینجاست که می‌توان گفت زیبایی سیرت از زیبایی ظاهر مهم‌تر است و اگر جلوی این تب واگیردار زیبایی افراطی گرفته نشود، در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد افرادی هستیم که در تب زیبایی می‌سوزند و کاهش اعتماد‌به‌نفس و دوست‌نداشتن چهره‌شان منجر به این می‌شود که نتوانند به پیشرفت جامعه در حوزه‌های مختلف کمک کنند.»

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند