۲۴۶۵۸۶

دندانپزشکی در ماه اول بارداری چگونه انجام می‌شود؟

دندانپزشکی در ماه اول بارداری چگونه انجام می‌شود؟

ماه‌های اول بارداری برای پیگیری امور سلامتی بسیار حساس است و باید مانند رفتن به دندانپزشکی به طور ویژه پیگیری شود. اگر شما نیز در ماه‌های اول بارداری هستید و قصد رفتن به دندانپزشکی دارید این مطلب می‌تواند راهنمای مناسبی برای شما باشد.

بارداری فرآیندی است که به مدت نه ماه تمام ارگان‌ها و اندام‌های زنان را تمام مدت درگیر خود کرده و تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این فرآیند نه ماهه، سه ماه نخست از حساسیت بیشتری برخوردار است چرا که در ابتدای دوره بارداری ارگان‌های اصلی جنین در حال شکل گیری است و توصیه می‌شود تا هفته سیزدهم بارداری از قرار گرفتن در بربار هر گونه اشعه رادیولوژی خودداری شود. با این حال اگر مادر به درمان فوری مانند رفع عفونت دندان و یا پوسیدگی آن نیاز داشته باشد چه باید بکند؟ در این مطلب به دندانپزشکی در دوره بارداری پرداخته شده است.

دندانپزشکی در بارداری

چرا دندانپزشکی در ماه اول بارداری خطرناک است؟

در ماه اول بارداری تغییرات و نوسانات هورمونی بسیار شدید است و بدن در معرض تغییرات بسیاری قرار دارد. همچنین به دلیل شکل گیری اولیه ارگان‌های حیاتی جنین توصیه می‌شود کشیدن دندان یا مراجعه به دندانپزشکی به هر دلیلی تا جایی که امکان دارد عقب انداخته شود. البته درد شدید، عفونت و آبسه لثه استثنا هستند. برای هر گونه اقدام دندانپزشکی در صورت نیاز و اورژانسی بودن باید حتماً از قبل با متخصص زنان مشورت شود. برخی از درمان‌های دندانپزشکی مانند عکس‌برداری با اشعه ایکس ممکن است در دوران بارداری محدود شوند، زیرا تابش اشعه می‌تواند بر روی جنین تأثیر بگذارد. مراجعه به دندانپزشک ممکن است باعث استرس و اضطراب در مادر شود که می‌تواند بر روی بارداری تأثیر بگذارد.

رفتن به دندانپزشکی در بارداری

کنترل درد دندان در ماه اول بارداری چگونه انجام می‌شود؟

توصیه می‌شود در ماه‌های اول بارداری از خوردن هر گونه داروی شیمیایی خودداری شود. بنابراین در صورتی که درد خفیفی دارید می‌توانید با راهکارهای خانگی درد آن را در ماه اول بارداری کنترل کرده تا به مرحله‌ای برسید که بتوانید در فرصت مناسب به دندانپزشک مراجعه کنید. این راه‌ها عبارتند از:

استفاده از میخک یا روغن میخک

می‌توانید یک تکه کوچک میخک را به آرامی روی دندان دردناک قرار دهید یا یک پنبه آغشته به مقدار کمی روغن میخک را به مدت کوتاه روی دندان بگذارید. البته استفاده از میخک یا روغن میخک برای کنترل درد دندان در ماه اول بارداری باید با احتیاط و تحت نظر پزشک انجام شود. در حالی که میخک به طور سنتی برای تسکین درد دندان استفاده می‌شود و خواص ضدعفونی‌کننده و بی‌حس‌کننده موضعی دارد، ایمنی آن در دوران بارداری به طور کامل ثابت نشده است. 

استفاده از کمپرس گرم یا کمپرس یخ

درد دندان در دوران بارداری، به ویژه در ماه اول، می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. استفاده از کمپرس گرم یا سرد، روش‌های خانگی ساده و مؤثری برای تسکین این درد هستند. اما انتخاب نوع کمپرس و نحوه استفاده از آن، به علت و نوع درد شما بستگی دارد.  از قرار دادن کمپرس بسیار داغ روی پوست خودداری کنید. در صورت افزایش درد یا تورم، کمپرس را بردارید.

استفاده از پیاز 

درد دندان در دوران بارداری، به ویژه در ماه اول، می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. در این دوران، به دلیل تغییرات هورمونی و حساسیت بیشتر لثه‌ها، احتمال بروز مشکلات دندانی افزایش می‌یابد. استفاده از روش‌های خانگی مانند پیاز برای تسکین درد می‌تواند مفید باشد، اما باید با احتیاط و آگاهی کامل انجام شود. استفاده از پیاز، یک روش خانگی و موقتی برای تسکین درد است و جایگزین مراجعه به دندانپزشک نمی‌شود. در دوران بارداری، به ویژه در ماه اول، بسیار مهم است که قبل از استفاده از هرگونه روش درمانی خانگی، با پزشک یا دندانپزشک خود مشورت کنید.

استفاده از سیر 

سیر حاوی ترکیباتی مانند آلیسین است که خواص ضد میکروبی دارند و می‌توانند به کاهش رشد باکتری‌ها در دهان کمک کنند. برخی افراد معتقدند که قرار دادن سیر له شده روی دندان دردناک می‌تواند به تسکین موضعی درد کمک کند. برخی افراد ممکن است به سیر حساسیت داشته باشند. در صورت بروز هرگونه واکنش آلرژیک مانند تورم، قرمزی یا خارش، مصرف سیر را متوقف کنید.

استفاده از اسفناج

در دوران بارداری، به‌ویژه در ماه اول، استفاده از روش‌های ایمن و بی‌خطر برای کنترل درد دندان اهمیت زیادی دارد. اسفناج، به عنوان یک ماده غذایی طبیعی و غنی از مواد مغذی، می‌تواند به تسکین موقت درد دندان کمک کند. اسفناج حاوی ترکیباتی است که خواص ضد التهابی دارند و می‌توانند به کاهش التهاب و درد لثه و دندان کمک کنند. اسفناج منبع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین K، ویتامین C و کلسیم است که برای سلامت دهان و دندان مفید هستند.

پرهیز از خوراکی‌های شیرین

در دوران بارداری، به ویژه در ماه اول، تغییرات هورمونی و فیزیولوژیکی زیادی در بدن رخ می‌دهد که می‌تواند بر سلامت دهان و دندان تأثیر بگذارد. درد دندان در این دوران، علاوه بر ایجاد ناراحتی برای مادر، می‌تواند بر سلامت جنین نیز تأثیر منفی بگذارد. یکی از راهکارهای مؤثر برای کنترل درد دندان در ماه اول بارداری، پرهیز از مصرف خوراکی‌های شیرین است.

شست‌وشوی مکرر دندان با آب گرم

شستشوی مکرر دهان با آب گرم می‌تواند به طور موقت درد دندان را در دوران بارداری تسکین دهد، اما این روش درمانی قطعی نیست و نباید جایگزین مراجعه به دندانپزشک شود. آب گرم می‌تواند به کاهش التهاب و تسکین موقت درد دندان کمک کند. شستشو با آب گرم می‌تواند ذرات غذا و باکتری‌ها را از دهان خارج کند و به تمیز نگه داشتن دهان کمک کند.

دندان درد در بارداری

عصب کشی دندان در ماه اول بارداری چگونه انجام می‌شود؟

عصب‌کشی دندان (اندودنتیک) یکی از درمان‌های دندانپزشکی است که ممکن است ضروری شود، حتی در دوران بارداری. انجام این روش در ماه اول بارداری به دلیل حساسیت این مرحله از بارداری نیاز به احتیاط دارد.  همانطور که گفته شد توصیه اکید می‌شود در سه ماهه اول تا جای ممکن از رفتن به دندانپزشکی پرهیز شود مگر اینکه به دلیل عفونت یا تورم شدید دندان و لثه نیاز فوری و اورژانسی به دندانپزشک باشد. با این حال فرآیند عصب کشی دندان در ماه اول بارداری یا ماه‌های دیگر تفاوتی با شرایط عادی افراد دیگر ندارد. همیشه اولین و آخرین اولویت شما باید سلامت و ایمنی شما و جنین باشد. به همین دلیل، مشورت و رعایت نکات ایمنی با پزشک و دندانپزشک ضروری است.

عکس برداری رادیولوژی (X-Ray) در ماه اول بارداری باید چگونه انجام شود؟

اگر مادر در ماه‌های اول بارداری شرایطی داشته باشد که برای تشخیص مشکلش نیاز به عکس برداری باشد ممکن است به دلیل سردرگمی و احساس عدم امنیت، حس اضطراب و نگرانی به مادر دست بدهد و با اجتناب غیرضروری روند تشخیص و درمان را برای تیم پزشکی مختل کند. این درست است که اشعه ایکس برای مادران باردار یا شیرده ممکن است مشکل آفرین باشد اما امروزه با روش‌های نوین عکس برداری و تنظیم تابش اشعه ایکس شرایطی فراهم می‌شود تا مخاطرات احتمالی از عکس برداری رادیولوژی برای مادران به حداقل برسد. برای رسیدن به این نتیجه نیاز است دستورات مورد نظر توسط پزشک صادر شده و حتماً با اپراتور رادیولوژی در تنظیم و کاهش دوز تابش برنامه ریزی و هماهنگی های لازم انجام شود.

مضرات ایکس ری برای خانم های باردار

 

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند