۲۴۷۱۶۸

همه دانستنی‌ها درباره آب سیاه چشم

همه دانستنی‌ها درباره آب سیاه چشم

در ابتلا به بیماری گلوکوم (آب سیاه) ژنتیک و وراثت نقش مهمی دارند. علاوه براین سن بالای ۶۰ سال خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد.

دکتر سعید شکوهی، فوق تخصص قرنیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد راد با اشاره به اینکه بیماری گلوکوم (آب سیاه) آسیب عصب بینایی است که مهمترین علت آن فشار چشم است، گفت: اکثر افراد اطلاعی از بیماری خود ندارند و در مرحله پیشرفته بیماری مراجعه می‌کنند.

وی ادامه داد: گلوکوم یا آب سیاه بیماری است که به عصب بینایی چشم آسیب می‌زند و زمانی اتفاق می‌افتد که مایع زلالیه در اتاقک قدامی چشم تجمع می‌کند و این مایع اضافی فشار داخل چشم را بالا برده و به عصب بینایی آسیب می‌رساند.

شکوهی‌راد با بیان اینکه مایع زلالیه مسئول تغذیه و سالم نگه داشتن چشم است، تصریح کرد: این مایع پس از ترشح و گردش در داخل کره چشم، از طریق زاویه چشم و مجاری خارج کننده، که در قسمت جلوی چشم قرار دارد، تخلیه می‌شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: در افراد مبتلا به گلوکوم، محل زه‌کشی در چشم مسدود شده و مایع داخل چشم نمی‌تواند از چشم خارج شود. بنابراین، مرتبا مایع تولید شده تجمع یافته و باعث می‌شود فشار داخل کره چشم افزایش یابد.

IMG_20250306_123251

گلوکوم قابل پیشگیری است

وی با اشاره به اینکه گلوکوم یکی از علل نابینایی در افراد بالای ۶۰ سال است که با تشخیص به موقع و درمان زودرس قابل پیشگیری است، گفت: گلوکوم اولیه زاویه باز و گلوکوم با زاویه بسته (گلوکوم با زاویه تنگ و باریک) وجود دارد.

شکوهی‌راد با بیان اینکه گلوکوم اولیه زاویه باز شایع‌ترین نوع آب سیاه است، گفت: شروع این بیماری تدریجی است و دلیل آن عدم تخلیه روان مایع داخل چشم است که در نتیجه فشار داخل چشم افزایش یافته و آسیب عصب بینایی شروع می‌شود؛ این نوع آب سیاه بدون درد است و در اوایل هیچگونه تغییری در بینایی ایجاد نمی‌کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه گلوکوم مادرزادی یا گلوکوم دوران کودکی در شیرخواران و اطفال دیده می‌شود و معمولا قبل از سن یک سالگی تشخیص داده می‌شود، بیان داشت: این نوع گلوکوم نادر است و معمولا ارثی و ناشی از اختلالات تکامل زاویه چشم است که درمان این نوع گلوکوم معمولا جراحی است.

شکوهی‌راد بیان کرد: افراد با سن بالای ۴۰ سال، سابقه خانوادگی گلوکوم، فشار چشم بالا، دیابت، فشارخون بالا، میگرن، عیوب انکساری چشم، ضربه چشم، استفاده طولانی مدت از داروهای استروئیدی، افراد با ضخامت نازک قرنیه و عصب بینایی کوچک بیش از سایرین در معرض ابتلا به گلوکوم هستند.

منبع: وزارت بهداشت

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند