۲۴۱۴۲۶

معرفی بهترین راهکارها برای کاهش سریع درد پریود با روش خانگی

معرفی بهترین راهکارها برای کاهش سریع درد پریود با روش خانگی

این مقاله به بررسی راهکار های سریع کاهش درد پریود می‌پردازد که می‌توانند به سرعت درد پریود را کاهش داده و در نتیجه کیفیت زندگی فرد را در طول قاعدگی افزایش دهند.

زمان‌هایی از سیکل قاعدگی یعنی یکی دو روز پیش از شروع پریود و روز اول شروع خونریزی با درد همراه است و برای بعضی از زنان این درد به قدری زیاد است که آنها را از انجام فعالیت‌های عادی روزانه‌شان باز می‌دارد. از این رو پیدا کردن راهی برای کاهش سریع درد پریود با روش خانگی می‌تواند بسیار مهم و موثر باشد. چه دچار درد خفیف شوید یا دردهای بسیار شدید را تجربه کنید، یافتن راه حل‌های موثر برای کاهش سریع درد پریود با روش خانگی می‌تواند موجب بهبود کیفیت زندگی و فشار روانی کمتر شود. این مقاله به بررسی این راهکارها می‌پردازد و شما را با روش‌های خانگی کاهش این درد آشنا می‌کند.

پریود-1

بیشتر بخوانید: علل و درمان دیسمنوره یا قاعدگی دردناک

درد قاعدگی چیست؟

برای دانستن اینکه درد قاعدگی چیست، لازم است پیش از آن بدانید که در سیکل قاعدگی و دوره پریود چه اتفاقاتی برای بدن یک زن می‌افتد. پریود یک فرآیند طبیعی است که زنان در سال‌های مشخصی از طول زندگی خود هر ماه آن را تجربه می‌کنند. هر ماه در تاریخ مشخصی رحم خود را برای بارداری آماده کرده و فضای مناسبی برای رشد جنین را در خود مهیا می‌کند. هنگامی که لقاحی بین تخمک و اسپرم صورت نگیرد و جنین ایجاد نشود، دیواره رحم یعنی همان محیط امن و لازم برای لانه‌گزینی جنین، فرو می‌ریزد. در این روز خونریزی پریود آغاز می‌شود. باید گفت این پروسه با درد همراه است و به دلیل ترشح هورمون‌های مربوطه می‌تواند روان و روح یک زن را نیز درگیر کرده و دچار تغییراتی کند. درد قاعدگی به دلیل انقباضات دیواره عضلانی رحم اتفاق می‌افتد، در واقع این انقباضات همیشه به طور خفیف وجود دارند اما در شروع دوره پریود به حداکثر خود رسیده و شدت می‌گیرند.

درمان های خانگی برای کاهش درد پریود

مقابله با درد قاعدگی برای بسیاری از افراد یک چالش ماهانه است. از گرفتگی و نفخ گرفته تا نوسانات خلقی و خستگی، ناراحتی مرتبط با قاعدگی می‌تواند به طور قابل توجهی بر زندگی روزمره افراد تأثیر بگذارد. در چنین شرایطی بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند از درمان‌های خانگی برای کاهش درد پریود استاده کنند که به راحتی قابل دسترس است.

گرما درمانی

یکی از ساده‌ترین و موثرترین درمان‌های خانگی برای کاهش درد پریود، گرما درمانی است. اعمال گرما در قسمت پایین شکم به شل شدن ماهیچه‌ها و عضلات رحم، کاهش گرفتگی و کمتر شدن ناراحتی کمک می‌کند. می‌توانید از یک کیسه آبگرم، یک بطری آب گرم یا حتی یک حوله گرم استفاده کنید. اعمال گرما به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه چندین بار در روز به ویژه در شروع پریود، می‌تواند تسکین قابل توجهی ایجاد کند. همچنین با استفاده از روش گرما درمانی گردش خون بهبود گرفته و تنش‌های روانی هم تا حدی کاهش می‌یابد.

گرما درمانی

دمنوش های گیاهی

برخی از دمنوش‌های گیاهی به دلیل خواص ضد التهابی و آرامش بخش خود می توانند در کاهش درد ناشی از پیود موثر باشند. این دمنوش ها بر روی تسکین انقباضات عضلات، به بهبود درد قاعدگی کمک می‌کنند. چای بابونه، چای زنجبیل و چای نعناع انتخاب‌های بسیار محبوبی برای کاهش درد پریود هستند، در واقع گیاهانی که خاصیت و طبع گرم دارند برای مصرف در روز ابتدای خونریزی بسیار عالی است. نوشیدن دمنوش گرم نه تنها می‌تواند گرفتگی عضلات را تسکین دهد، بلکه باعث آرامش و کاهش استرس می‌شود که می‌تواند علائم پریود را به حداقل برساند.

دمنوش

ورزش و حرکات کششی

اگرچه ممکن است غیرقابل تصور به نظر برسد، اما ورزش ملایم و کششی در واقع می‌تواند با افزایش گردش خون و آزادسازی اندورفین که مسکن‌های طبیعی درد هستند، به کاهش درد پریود کمک کند. فعالیت‌هایی مانند پیاده روی، یوگا یا حتی شنا می‌تواند در این زمینه مفید باشد. هنگام تجربه درد پریود، روی حرکات و کشش‌های ملایم تمرکز کنید که قسمت پایین شکم و پشت را هدف قرار می‌دهد تا به کاهش تنش عضلانی منجر شود. اگر اهل مدیتیشن و یوگا هستید، حتما می‌دانید که بعضی از حرکات یوگا مختص این درد هستند و می‌توانید از آنها کمک بگیرید.

woman-in-a-yoga-position

تنظیم رژیم غذایی

رژیم غذایی و ایجاد برخی تغییرات در آن نیز می‌تواند به کاهش درد پریود کمک کند. ترکیب غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا ۳، مانند سالمون، دانه کتان و گردو می‌تواند به کاهش التهاب و کاهش گرفتگی عضلات رحم، شکم و کمر کمک کند. علاوه بر این، مصرف غذاهای سرشار از منیزیم، مانند سبزیجات برگ‌دار، آجیل و موز ممکن است به آرامش عضلات و کاهش تنش منجر شود. نوشیدن آب بیشتر، مصرف غذاهایی با طبع گرم و اجتناب از مصرف غذاهای فرآوری شده و تند، کاهش مصرف نمک و خودداری از مصرف الکل در دوره پریود بسیار مهم است.

رژیم غذایی پریود

روغن های گیاهی

در طب سنتی گفته می‌شود که برخی از روغن‌های گیاهی خاصیت ضد درد و ضد التهابی دارند که می‌توانند در صورت استفاده موضعی، درد قاعدگی را تسکین دهند. روغن‌های اسطوخودوس، مریم گلی و رزماری به دلیل اثرات آرام بخش و تسکین درد خود شناخته شده‌اند. روغن سیاه دانه دارای طبع گرم و خشک است و روغن اسطوخودوس دارای خواص ضد التهابی و تسکین دهنده درد است. چند قطره از این روغن‌ها را در روغن حامل رقیق کنید و به آرامی روی قسمت پایین شکم و کمر ماساژ دهید. نوع ماساژ دادن نیز می‌تواند در بهبود درد پریود موثر باشد.

روغن درمانی

هیدراته نگه داشتن بدن

همانطور که گفته شد ایجاد تغییرات مفید در رژیم غذایی می‌تواند تا حد زیادی در بهبود دردهای پریود موثر باشد. یکی از این تغییرات مربوط به میزان مصرف آب است. نوشیدن آب زیاد در طول قاعدگی ضروری است زیرا کم آبی می‌تواند گرفتگی عضلات و درد پریود را تشدید کند. سعی کنید حداقل ۸ تا ۱۰ لیوان آب در روز بنوشید تا هیدراته بمانید و به عملکرد مطلوب بدن کمک کنید. اگر نوشیدن آب برای‌تان سخت است می‌توانید با انداختن چند تکه میوه و یا مقداری گلاب در آن، عطر خوبی به آب داده و نوشیدن را برای خود آسان کنید.

آب

پیشنهاد ویژه نی نی بان:  قهوه با مغز چه میکند؟ فِرِش و شاداب

موثرترین و سریع ترین روش های کاهش درد پریود

کاهش سریع درد پریود با روش خانگی امکان پذیر است و در بخش‌های قبلی درباره چند مورد از این راه کارها صحبت شد. در ادامه چند مورد دیگر از موثرترین و سریع‌ترین روش‌های کاهش درد پریود معرفی می‌شود:

4

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)

یکی از سریع‌ترین و رایج‌ترین روش‌ها برای تسکین دردهای قاعدگی، استفاده از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن، ناپروکسن یا آسپرین است. این داروها با کاهش تولید پروستاگلاندین‌ها (مواد هورمون مانندی که باعث انقباضات رحمی و درد در دوران قاعدگی می‌شوند) عمل می‌کنند. هنگام مصرف این داروها پیروی از دوز توصیه شده و دستورالعمل‌های ارائه شده توسط متخصصان بسیار مهم است.

طب سوزنی یا طب فشاری

این درمان‌های سنتی ممکن است با تحریک نقاط خاصی در بدن که تصور می‌شود درد را تنظیم می‌کند و گردش خون را بهبود می‌بخشد، به کاهش سریع درد پریود کمک می‌کنند.

مصرف مکمل های منیزیم

مصرف مکمل‌های منیزیم ممکن است به آرامش عضلات و کاهش گرفتگی‌های قاعدگی کمک کند، به خصوص برای افرادی که کمبود این ویتامین را دارند.

مدیتیشن

استرس می‌تواند درد پریود را تشدید کند، بنابراین تمرین تکنیک‌های آرام‌سازی مانند تنفس عمیق، مدیتیشن یا تمرکز حواس می‌تواند به مدیریت درد و ارتقای رفاه کلی در طول قاعدگی کمک کند. وقت گذاشتن برای استراحت و ریلکس کردن نیز می‌تواند به کاهش تنش و ناراحتی عضلانی کمک کند.

5

مطالب پیشنهادی: کاهش سریع درد پریود در روز اول/ چی بخوریم درد پریودی کمتر شه

چه زمانی برای درد پریود به پزشک مراجعه کنیم؟

شدت درد پریود که به نام دیسمنوره نیز شناخته می‌شود، می‌تواند از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت باشد. گرفتگی یا ناراحتی خفیف که می‌تواند با مسکن‌های بدون نسخه و درمان‌های خانگی قابل کنترل باشد، طبیعی تلقی می‌شود. با این حال، اگر هر یک از علائم زیر را تجربه کنید، ممکن است نشان دهنده یک مشکل جدی‌تر باشد:

  • درد شدیدی که در فعالیت های روزانه اختلال ایجاد می‌کند: اگر درد پریود شما آنقدر شدید است که شما را از رفتن به محل کار، مدرسه یا شرکت در فعالیت‌های عادی باز می دارد، نیاز به مراقبت‌های پزشکی دارید.
  • دردی که به داروهای بدون نسخه پاسخ نمی‌دهد: اگر از NSAIDها مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن سدیم استفاده کرده‌اید و درد قاعدگی شما را تسکین نمی‌دهند، علامت آن است که باید به پزشک مراجعه کنید.
  • دردی که بیشتر از حد معمول طول بکشد: در حالی که طول مدت درد قاعدگی متفاوت است، اگر درد شما بیش از چند روز پس از قاعدگی ادامه داشته باشد یا اگر پس از پایان قاعدگی ادامه یابد، ممکن است نشان دهنده یک مشکل اساسی باشد.
  • علائم همراه : علائمی مانند خونریزی شدید، تهوع، استفراغ، اسهال، سرگیجه یا غش کردن همراه با درد شدید پریود می‌تواند نشان دهنده شرایطی مانند آندومتریوز، فیبروم، یا بیماری التهابی لگن (PID) باشد.

6

شرایطی که باعث درد شدید پریود می‌شود

همانطور که گفته شد درد پریود موردی طبیعی در سیکل قاعدگی است و هنگامی که این درد در حد نرمال باشد جای نگرانی وجود ندارد. اما در مواردی که فرد دچار درد شدید پریود می‌شود، این درد حتما نشانه‌ای از وجود مشکلی دیگر بوده و هشدار دهنده است. عوامل زیر موجب درد شدید پریود می‌شوند:

  • آندومتریوز: شرایطی که در آن بافتی شبیه به پوشش داخلی رحم در خارج از رحم رشد می‌کند و باعث ایجاد درد شدید در طول قاعدگی و گاهی در طول دوره پریود می‌شود.
  • فیبروم: رشد غیر سرطانی در رحم که می‌تواند باعث پریودهای سنگین، فشار لگن و درد شود.
  • بیماری التهابی لگن (PID): عفونت اندام‌های تناسلی زنانه اغلب توسط باکتری‌های مقاربتی ایجاد می‌شود که می‌تواند منجر به درد شدید لگن و علائم دیگر شود.
  • آدنومیوز: وضعیتی که در آن بافتی که رحم را می پوشاند شروع به رشد در دیواره‌های عضلانی رحم می‌کند و باعث درد، پریودهای سنگین و نفخ می‌شود.

چه زمانی برای قرار ملاقات با پزشک برنامه ریزی کنید؟

هر کدام از مواردی که در بالا ذکر شد می‌توانند علاوه بر درد شدید پریود مشکلات دیگری را نیز برای فرد ایجاد کنند. در صورتی که با علائم زیر مواجه شدید بهتر است در اولین فرصت به پزشک متخصص زنان مرجعه نمایید:

  • درد شدید یا ناتوان کننده در طول قاعدگی
  • درد پریود که در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد می‌کند
  • دردی که با مسکن‌های بدون نسخه بهبود نمی‌یابد
  • پریودهای نامنظم یا تغییر در چرخه قاعدگی
  • علائم همراه مانند تب، خونریزی شدید یا ترشحات غیرمعمول واژن

7

پیشنهاد ویژه نی نی بان:  فواید یائسگی، پیش به سوی زندگی بهتر

کلام آخر

در حالی که درد پریود می‌تواند از نظر شدت و تأثیر از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، تلاش برای یافتن راهکار های سریع کاهش درد پریود برای بازگشت به فعالیت‌های روزمره همچنان مهم است. با ترکیب کردن تنظیمات ساده سبک زندگی، مصرف داروهای بدون نسخه و برخی درمان‌های خانگی، افراد می‌توانند به طور قابل توجهی درد پریود را کاهش دهند و کنترل فعالیت‌های روزانه خود را دوباره به دست گیرند.

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند