۲۰۸۴۷۹
۱ نظر
۱ نظر

ترسیدن زیاد نوزاد، علت و راهکارهای کاهش آن

ترسیدن زیاد نوزاد، ممکن است زندگی را برای شما دشوار کند. در این مقاله با علت ترس زیاد نوزاد، ترس کودک نوپا و ترس کودکان بزرگ‌تر و راهکارهای کاهش ترس کودکان آشنا می‌شوید.

ترسیدن زیاد نوزاد، علت و راهکارهای کاهش آن

ترسیدن زیاد نوزاد، ممکن است زندگی را برای شما دشوار کند. در این مقاله با علت ترس نوزاد، ترس کودک نوپا و ترس کودکان بزرگ‌تر و راهکارهای کاهش ترس کودکان آشنا می‌شوید.

در این مقاله می‌خوانید: 

ترسیدن زیاد نوزاد، علت و راهکارهای کاهش آن

ترسیدن کودکان

والدین به فرزندان خود می‌آموزند که از خطرات خاص مانند آتش‌سوزی یا عبور از خیابان بترسند و محتاط باشند. در این موارد، اضطراب می‌تواند مفید باشد، چون به محافظت از کودک در برابر آسیب کمک می‌کند. با این حال، کودکان ممکن است از موقعیت‌ها یا اشیایی که ترسناک نیستند، بترسند.

منابع ترس ممکن است با بزرگ‌تر شدن کودک تغییر کند. مثلا ترس از تاریکی یا هیولاهای زیر تخت ممکن است جای خود را به ترس از دزدی یا خشونت بدهد. در چنین شرایطی، اذیت کردن کودک به خاطر ترس یا مجبور کردن او برای رویارویی با موقعیت‌های ترسناک، موثر نخواهد بود.

با جدی گرفتن احساس کودک، تشویق او به صحبت در مورد ترس‌هایش، گفتن حقایق و دادن فرصت به او برای مقابله با ترس با سرعت و روش خودش و حمایت از کودک، به او کمک کنید تا با ترس‌هایش مقابله کند.

ترسیدن زیاد نوزاد، علت و راهکارهای کاهش آن

علت ترسیدن کودک

ترس‌های برخی از کودکان بیشتر از کودکان دیگر است. علت ترس کودکان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • حساسیت ژنتیکی: برخی از کودکان عموما در خلق و خو حساس‌تر و عاطفی‌تر از دیگران هستند.
  • داشتن والدین مضطرب: کودکان با مشاهده والدین خود یاد می‌گیرند که چگونه رفتار کنند و اگر یکی از والدین ترس‌های زیادی داشته باشد، کودک نیز ممکن است ترسو شود. 
  • فرزندپروری بیش از حد محافظتی: احتمال اینکه کودک وابسته بیشتر احساس درماندگی کند، بیشتر است. این حالت می‌تواند به اضطراب عمومی منجر شود.
  • رویدادهای استرس‌زا: برخی از رویدادهای استرس‌زا مانند جدایی والدین، جراحت یا بستری شدن در بیمارستان می‌تواند منجر به ترس شود.

بیشتر بخوانید: وعده های غذایی کودکان، عوارض حذف آن ها

ترسیدن زیاد نوزاد، علت و راهکارهای کاهش آن

علت ترس زیاد نوزاد

هنگامی که نوزاد به 6 یا 7 ماهگی می‌رسد، به والدین یا مراقبان خود وابستگی شدیدی پیدا می‌کند. جدایی از افراد خاص، حتی برای مدتی کوتاه، می‌تواند باعث اضطراب و گریه فراوان شود. به همین ترتیب، بسیاری از نوزادان به حدی به افراد خاص وابسته هستند که برای مدتی از غریبه‌ها می‌ترسند. نوزادان با گذشت زمان از این مرحله خارج می‌شوند.

راهکار کاهش ترس نوزاد

راهکارهایی که می‌توانید برای کمک به نوزاد برای مقابله با اضطراب جدایی و ترس از غریبه‌ها انجام دهید، عبارتند از:

  • در صورت امکان اگر کودک هنگام خروج شما از خانه ناراحت شد، او را با خود از اتاقی به اتاق دیگر ببرید یا زمانی که از دید کودک دور هستید، با او صحبت کنید. 
  • هنگامی که از اتاق خارج می‌شوید به کودک زمان برگشتن خود را اعلام کنید. این کار به او کمک می‌کند تا به شما اعتماد کند. 
  • کودک را در شرایط جدید قرار بدهید تا در کنار شما با افراد جدید آشنا شود. اجازه بدهید ببیند که افراد جدید خوب هستند.
  • اگر کودک مضطرب است، با بیانی آرام و مطمئن به او اطمینان دهید که شما کنارش هستید و خطری تهدیدش نمی‌کند.
  • تنها گذاشتن کودک هنگام گریه کردن فقط باعث تشدید اضطراب او می‌شود.

پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با پزشکان متخصص اطفال

ترسیدن زیاد نوزاد، علت و راهکارهای کاهش آن

ترس های رایج در کودکان نوپا

کودکان 2 تا 3 ساله شروع به یادگیری نحوه کنار آمدن با حس‌هایی مانند خشم می‌کنند. کودکان نوپا درک محدودی از اندازه دارند و ممکن است ترس‌های به ظاهر غیرمنطقی مانند افتادن به چاله یا توالت داشته باشند.

راهکار مقابله با ترس کودک نوپا

برای کمک به برطرف کردن ترس کودک نوپا می‌توانید کارهای زیر را انجام بدهید:

  • فرزندتان را تشویق کنید تا در مورد ترس‌ها و اضطراب‌هایش با شما صحبت کند.
  • کودک را مجبور نکنید که با ترسش روبرو شود، چون ممکن است این کار اوضاع را بدتر کند. 
  • بپذیرید که ممکن است مجبور شوید به فرزندتان کمک کنید تا برای مدتی از شیء ترسناک دوری کند.

بیشتر بخوانید: خمیر دندان کودک قابل خوردن

ترسیدن زیاد نوزاد، علت و راهکارهای کاهش آن

ترس های رایج کودکان در سن دبستان

همانطور که کودک بیشتر در مورد جهان می‌آموزد، فهرست چیزهایی که از آن‌ها می‌ترسد بیشتر می‌شود. برخی از ترس‌ها واقعی و برخی خیالی هستند. ترس‌های رایج عبارتند از: ترس از تاریکی، دزدی، جنگ، مرگ، جدایی یا طلاق والدین و موجودات ماوراء طبیعی (مانند ارواح و هیولا).

راهکارهایی برای مقابله با ترس کودکان نوپا

  • اجازه دهید فرزندتان بداند که ترس‌های او را جدی می‌گیرید.
  • در مورد موضوعاتی مانند مرگ یا جنگ اطلاعات درستی به فرزندتان بدهید و به او بگویید که مایلید به همه سئوال‌هایش پاسخ دهید.
  • فرزندتان را تشویق کنید تا به قدری که می‌تواند با ترسش روبرو شود. مثلا خوب است اگر مثلا از سگ می‌ترسد ابتدا با نشان دادن تصاویر سگ شروع کنید، سپس یک سگ بسیار کوچک و ملایم را به او نشان بدهید که بسته شده است، تا کودک خودش بتواند تصمیم بگیرد که چقدر به او نزدیک شود.
  • اجازه دهید فرزندتان بر اوضاع کمی کنترل داشته باشد. مثلا اگر از دزد می‌ترسد، بستن و قفل کردن پنجره اتاق خواب را به یکی از وظایف شبانه او تبدیل کنید و خودتان هم بر آن نظارت داشته باشید. 

ترسیدن زیاد نوزاد، علت و راهکارهای کاهش آن

ترس از تاریکی

بسیاری از کودکان از تاریکی می‌ترسند. یک کودک نوپا یا پیش‌دبستانی از چیزهای ناآشنا که نمی‌فهمد یا نمی‌تواند کنترل کند می‌ترسد. تخیل فعال آن‌ها و ناتوانی در تمایز بین واقعیت و خیال، به این معنی است که آنها ممکن است باور کنند که هیولاها زیر تخت یا در کمد لباس هستند و منتظرند که پس از خاموش شدن نور، بیرون بیایند.

اگر به این ترس‌های کودک توجه نکنید، ترس کودک از تاریکی ممکن است باقی بماند و باعث اختلال در روال خواب و عادات خواب او شود. راه‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید به فرزند خود کمک کنید تا بر ترس از تاریکی غلبه کند.

ترسیدن زیاد نوزاد، علت و راهکارهای کاهش آن

برطرف کردن ترس از تاریکی در کودکان 

مانند سایر ترس‌ها، مهم است که ترس کودک از تاریکی را با همدردی و درک مدیریت کنید. احساس فرزندتان را مسخره نکنید یا نادیده نگیرید، یا ناامید و عصبانی نشوید. اولین قدم برای کمک به فرزندتان برای غلبه بر ترس‌های غیرمنطقی این است که احساس واقعی او را بپذیرید و با حساسیت به آن‌ها پاسخ دهید. برخی از این راهکارها عبارتند از:

  • از کودک بخواهید در مورد ترس‌های خود و اینکه دقیقا چه چیزی او را می‌ترساند با شما صحبت کند. 
  • به کودک نشان دهید که ترس‌های او را درک می‌کنید.
  • به او اطمینان دهید که ایمن است. توضیح دهید هیچ چیزی به نام هیولا وجود ندارد.
  • سعی نکنید با چک کردن در کمد یا زیر تخت به کودک اطمینان دهید چون ممکن است به کودک نشان دهد که فکر می‌کنید که مثلا زیر تخت هیولا هست.

اگر فرزند شما به دلیل احتمال ورود دزد از تاریکی می‌ترسد، نشان دادن تدابیر امنیتی در اطراف خانه، مانند قفل کردن درها به او کمک می‌کند.

  • اگر فرزند شما به دلیل احتمال ورود دزد از تاریکی می‌ترسد، نشان دادن تدابیر امنیتی در اطراف خانه، مانند قفل کردن درها به او کمک می‌کند. 
  • از فرزندتان بپرسید برای حفظ امنیت بیشتر چه پیشنهاداتی دارد. خودتان هم پیشنهاداتی بدهید. شاید اگر کودک یک اسباب‌بازی مخصوص را به رختخواب ببرد، احساس بهتری داشته باشد.
  • سعی کنید بفهمید که آیا ترس کودک از تاریکی ناشی از نگرانی‌های دیگر است یا نه. مثلا برخی از کودکان ممکن است از جدایی از والدین یا مرگ والدین خود بترسند و این اضطراب زمانی که در تاریکی تنها هستند، بدتر می‌شود. در مورد چنین مسائلی صادقانه با فرزندتان صحبت کنید.

بیشتر بخوانید: قصه فیل کوچولو برای خواباندن کودک

ترسیدن زیاد نوزاد، علت و راهکارهای کاهش آن

پیشنهادات کلی برای ترس از تاریکی کودکان

راه‌های عملی برای مقابله با ترس فرزندتان از تاریکی عبارتند از:

  • یک برنامه روتین قبل از خواب ایجاد کنید که برای کودک آرامش‌بخش و لذت‌بخش باشد. روال‌های قابل پیش‌بینی و روتین قبل از خواب به کاهش اضطراب کمک می‌کند.
  • یک چراغ خواب در اتاق فرزندتان قرار دهید، یا اجازه بدهید مقداری نور از راهرو به اتاق او وارد شود.
  • اگر کودک احساس کند بر موقعیتی کنترل دارد، ترس او کاهش می‌یابد. مثلا یک لامپ کنار تخت او قرار بدهید تا خودش بتواند چراغ را روشن کند. از لامپ کم‌وات (کم‌مصرف) استفاده کنید.
  • مطمئن شوید که عادت‌های تماشای تلویزیون و کتاب خواندن کودک با سن او مطابق است. فیلم‌های خبری، فیلم‌ها یا کتاب‌های ترسناک می‌توانند به راحتی کودک را بترسانند.
  • در شب به اطراف اتاق کودک نگاه کنید و سعی کنید چیزها را از دید کودکان ببینید. آیا عکس یا اسباب‌بازی‌ای وجود دارد که سایه آن ترسناک به نظر برسد؟ این نوع وسایل را از دسترس خارج کنید.

پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با متخصصان روانشناسی

ترسیدن زیاد نوزاد، علت و راهکارهای کاهش آن

کمک حرفه ای برای مقابله با ترس در کودکان

گاهی اوقات ترس کودک در زندگی روزمره و بازی او اختلال ایجاد می‌کند. اگر فکر می‌کنید فرزندتان دچار ترس یا فوبیا شده است، به دنبال کمک حرفه‌ای باشید و از پزشک عمومی، روانشناس، یا روانشناس کودک کمک بگیرید.

خلاصه

ترس‌های کودک با توجه به سن او، متفاوت است. نوزادان ممکن است ترس از جدایی، یا ترس از غریبه‌ها داشته باشند. کودکان نوپا ممکن است از دزد بترسند و کودکان بزرگ‌تر ممکن است ترس از موجودات خیالی داشته باشند. راهکارهای مقابله با هر یک از این ترس‌ها متفاوت است. 

برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان سر بزنید.

منبع: betterhealth

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • بدون نام
    درباره ترسیدن زیاد نوزاد، علت و راهکارهای کاهش آن

    قنداق کردن ، یا محکم کردن دست نوزاد هنگام خواب در نترسیدن یا از خواب نپریدن نوزاد بی تاثیر نیست

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند