نظم بخشیدن به خانه، سادهتر از آن چیزی که فکر میکنید
داشتن خانهای مرتب و منظم نه تنها آرامشبخش است، بلکه باعث افزایش کارایی در امور روزمره نیز میشود. برای اینکه بتوانید خانه خود را همیشه مرتب نگه دارید، روشهای ساده و موثری وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
داشتن خانهای مرتب و منظم نه تنها آرامشبخش است، بلکه باعث افزایش کارایی در امور روزمره نیز میشود. برای اینکه بتوانید خانه خود را همیشه مرتب نگه دارید، روشهای ساده و موثری وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
۱. ترک عادات بینظمی
قبل از شروع هر کاری، بهخوبی فکر کنید. برای مثال، اگر قصد مرتب کردن یک کمد یا قفسه را دارید، ابتدا نیازهای فرد استفادهکننده را در نظر بگیرید و سپس وسایل را با دقت و بر اساس نیاز داخل آن قرار دهید. این کار باعث میشود نظم و ترتیب بهتر حفظ شود.
۲. خرید وسایل مورد نیاز
قبل از خرید هر وسیلهای، از خود بپرسید که آیا واقعاً به آن نیاز دارید یا خیر. بسیاری از افراد بدون فکر وسایلی میخرند که بعدها متوجه میشوند فضای کافی برای نگهداری از آنها ندارند. این کار موجب شلوغی و بینظمی میشود. پس بهتر است تنها وسایلی که نیاز دارید را خریداری کنید.
۳. دور ریختن وسایل اضافی
نگهداشتن وسایل غیرضروری خانه شما را شلوغ و بینظم میکند. وسایلی که دیگر نیازی به آنها ندارید، بهتر است دور ریخته شوند یا به دوستان، آشنایان و یا خیریهها اهدا شوند تا از انباشته شدن آنها جلوگیری کنید.
۴. مدیریت ابزارهای نظمدهنده
محصولاتی مانند جای جوراب، قفسهها و دیگر ابزارهای نظمدهی، گاهی خودشان باعث بینظمی میشوند. این وسایل باید بهگونهای انتخاب شوند که فضای خانه را بیش از حد شلوغ نکنند و کاربردی باشند.
۵. قرار دادن هر چیز سر جای خودش
همیشه هر وسیلهای را بعد از استفاده به جای خودش بازگردانید. اگر روزانه بخشی از خانه را تمیز و مرتب کنید و طبق یک برنامه مشخص عمل کنید، از بینظمی و شلوغی جلوگیری میشود.
۶. تعیین محل برای هر وسیله
برای هر وسیله در خانه جایی مشخص تعیین کنید. عدم تعیین جای مشخص برای وسایل باعث ایجاد بینظمی میشود. بهتر است سریعتر برای وسایلی که جایی ندارند تصمیمگیری کنید تا خانهتان مرتب بماند.
۷. ترک عادت نگهداری وسایل غیرضروری
بسیاری از افراد وسایلی را که مدتی است استفاده نمیکنند، نگه میدارند با این فکر که شاید دوباره به آنها نیاز پیدا کنند. اما این کار باعث انباشته شدن وسایل و شلوغی فضا میشود. برای جلوگیری از این امر، بهتر است از این عادت دست بکشید و تنها وسایل ضروری را نگه دارید.
۸. برنامهریزی و تقسیم وظایف
برای حفظ نظم و ترتیب خانه، برنامهریزی کنید. اطمینان حاصل کنید که سایر اعضای خانواده هم از این برنامه پیروی میکنند تا نتیجه زحمات شما حفظ شود. همچنین، تقسیم وظایف بین اعضای خانواده از خستگی بیش از حد یک نفر جلوگیری کرده و خانه مرتبتری خواهید داشت.
مرتب کردن بخشهای مختلف خانه
ورودی خانه
لباسهای بیاستفاده، قبضها و وسایل اضافی را از قسمت ورودی برداشته و به مکانهای مناسب منتقل کنید.
آشپزخانه
- تاریخ انقضای مواد غذایی را بررسی و مواد تاریخگذشته را دور بریزید.
- کابینتها را مرتب کنید و بطریها و ظروف را بر اساس نوع و رنگ دستهبندی کنید.
- از وسایل نظمدهنده مانند قفسههای جداکننده برای سینیها و ظروف استفاده کنید.
- کیسههای پلاستیکی را در سبد یا کیسههای مخصوص جمع کنید.
- وسایل پخت و پز را تنها در صورت نیاز نزدیک گاز قرار دهید.
اتاق خواب
- از رختآویزهای طبقهای برای مرتب کردن لباسها استفاده کنید.
- با کمک تقسیمکنندههای کشو، جورابها و لوازم زینتی را ساماندهی کنید.
- کفشهای خارج از فصل را زیر تخت نگه دارید تا از دید خارج شوند.
حمام و دستشویی
تمام لوازم را بیرون بیاورید، بطریهای خالی را دور بریزید و لوازم مورد نیاز را مرتب بچینید.
پذیرایی
روزنامهها و مجلات قدیمی را دور ریخته و از یک شیء تزئینی زیبا برای جلوگیری از انباشت وسایل استفاده کنید.
با رعایت این نکات ساده میتوانید خانهای منظم و مرتب داشته باشید و از زندگی در فضای آرامشبخش خود لذت ببرید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼