۱۰۶۲۶۹
۱۵ نظر
۱۵۶۶۳۹
۱۵ نظر
۱۵۶۶۳۹

بارداری بعد از ۴۵ سالگی، آیا ممکنه؟

مادران مسنی که در سنین بالا باردار شده اند، خونریزی شدیدی را تجربه خواهند کرده اند.

بسیاری از زنان به دلایل شخصی یا حرفه ای، باردار شدن خود را به تاخیر می اندازند. اگر چه نادر است، اما بارداری در ۴۵ سالگی بدون استفاده از درمان های باروری امکان پذیر است. اگر شما هم جزء خانم هایی هستید که ۴۵ سالگی خود را پشت سر نهاده اید و برای باردار شدن در سن ۴۵ سالگی و یا بعد از آن تلاش می کنید، لازم است در ابتدا این نکته مهم را به خاطر بسپارید که شما به هیچ وجه مانند زنان ۲۰ ساله، به راحتی باردار نخواهید شد. همانطور که احتمال باردار شدن یک زن ۳۰ ساله ۲۰٪ نسبت به زنان جوان کم می شود، در زنان بالای ۴۵ سالگی هم شانس باردار شدن خانم ها به همان میزان کاهش خواهد یافت.
در واقع، هر ماهی که از سن یک زن می گذرد، ۵٪ از شانس باردار شدن او کاهش می یابد. علاوه بر این موارد، خوب است به عنوان خانمی که قصد باردار شدن دارید، بدانید که در سنین بالای ۴۵ سالگی، احتمال باردار شدن شما با یک تخمک سالم و بالغ، فقط ۱٪ است. اما، این نکته مهم را هم به یاد داشته باشید که شانس چنین زنانی برای باردار شدن، با کمک IVF و اهداکننده تخمک، ۷۰ تا ۷۵٪ افزایش خواهد یافت.
ابتلای جنین به سندروم داون، ابتلای مادر به پره اکلامپسی و دیابت بارداری و خونریزی شدید در بارداری از مشکلات بارداری بعد از ۴۵ سالگی هستند.

بارداری بعد از ۴۵ سالگی آسان نخواهد بود
در ابتدا، به عنوان یک خانم این نکته مهم را به یاد داشته باشید با این که باردار شدن یک زن در سنین بالاتر از 45 سالگی غیرممکن نیست، اما آسان هم نخواهد بود. "کلی پرستون" هرگز به رسانه های اجتماعی نگفت که آیا او به طور طبیعی باردار شده و یا به واسطه کمک گرفتن از فن آوری های علمی و پزشکی جدید، باروری او اتفاق افتاده است.
اما مهم است که شما به عنوان یک زن مسن بدانید که اکثر زنان بالای 45 سالی که حامله می شوند، به احتمال زیاد از روش دوم و با کمک گرفتن از علم پیشرفته باروری، باردار می شوند. از آن جایی که بسیاری از زنان در سن بالاتر از 45 سالگی، یائسگی را تجربه کرده اند و یا به احتمال زیاد، نابارور هستند، به همین دلیل کسانی که قصد باردار شدن در سنین بالاتر از 45 سالگی را دارند، از طریق لقاح آزمایشگاهی و با تخمک زنان اهداکننده جوان تر باردار شده اند و یا از داروهای باروری کمک گرفته اند. اگر زنی پس از 36 سالگی و بعد از تلاش شش ماهه برای باردار شدن خود، باز هم حامله نشود، به احتمال زیاد این موضوع به ناباروری او مربوط می شود و حتما باید برای باردار شدن با یک دکتر متخصص زنان و زایمان مشورت کند.

بارداری بعد از 45 سالگی، آیا ممکنه؟
آیا زنان می توانند پس از ۴۵ سالگی هم به طور طبیعی باردار شوند؟
اگر شما هم به عنوان یک خانم، در سن 45 سالگی و یا پس از آن، تصمیم به باردار شدن دارید، این نکته مهم را به خاطر بسپارید که ممکن است شانس شما برای بارداری طبیعی در میانسالی کاهش یابد، اما بسیاری از زنان هم وجود دارند که در سنین بالاتر هم به راحتی حامله می شوند. بنابراین، اگر فرض کنیم که امکان دارد زنی مسن در میانسالی به راحتی باردار شود، او باید دوره های قاعدگی خود را به علت یائسگی، در مدت یک سال از دست نداده باشد.
در واقع، لازم است به خاطر داشته باشید که زنان ممکن است علائم یائسگی را با علائمی مانند از دست دادن یک دوره قاعدگی در بدن خود تجربه کنند، که این حالت، پس از چند ماه قابل بازگشت است. اما، پس از گذشت یک سال، دیگر نمی توان هیچ کاری برای باردار شدن این زنان انجام داد.
"مری الن" زنی میانسال از بریتیش کلمبیا است که او هم ادعا می کند به آسانی و بعد از ۴۵ سالگی باردار شده است. با توجه به علم پزشکی، تصور این که او آخرین فرزند خود را در سن ۴۷ سالگی به دنیا آورده است، می تواند درست باشد، چون در بدن تعداد کمی از زنان مسن، تخمک بالغ و سالم، حتی در سنین بالاتر از ۴۰ سالگی هم باقی مانده و می تواند به تولید مثل طبیعی در بدن آن ها کمک شایانی کند. اما، به عنوان یک خانم به خاطر داشته باشید که روی دادن حاملگی در بدن این افراد، ممکن است کمی طولانی تر از حد معمول باشد.

خطراتی که ممکن است در بارداری بعد از ۴۵ سالگی به وجود آید
1. خطرات خاصی که در بارداری در سنین بالای 45 رخ میدهد
یکی از مهم ترین نکاتی که این افراد باید به یاد داشته باشند این است که در زمان تلاش برای باردار شدن خود در سنین بعد از ۴۵ سالگی، احتمال بروز مشکلات برای خود آن ها و فرزند داخل رحمشان زیاد است. معمولا، زنان مسنی که روند باردار شدن خود را با مشورت یک متخصص زنان و زایمان باتجربه انجام داده، به تمام موارد بارداری سالم توجه کرده و گزینه هایی مانند انجام آزمایش های ژنتیک را قبل از تولد فرزند خود به طور کامل انجام داده اند، ممکن است دوران حاملگی سالم تری نسبت به بقیه زنان داشته باشند.
البته این افراد هم با خطرات احتمالی دیگری مواجه می شوند. در واقع، خوب است بدانید حتی زنانی که با اهدای تخمک، در سنین بالاتر از ۴۵ سالگی باردار شده اند، هم ممکن است به اختلالاتی مانند پره اکلامپسی و دیابت مخصوص دوران بارداری مبتلا شده و تحت انجام عمل سزارین قرار گیرند.

۲. خطراتی که جنین را در بارداری بعد از ۴۵ سالگی تهدید می کند
در ابتدا به خاطر داشته باشید هنگامی که یک زن مسن باردار شود، امکان دارد تخمک موجود در بدن او مشکل داشته و اختلال سندرم داون را برای فرزند او در آینده به وجود آورد.
البته در زنانی که در سن 40 سالگی باردار می شوند، احتمال به وجود آمدن این خطر یک مورد در صد بارداری گزارش شده است، اما در زنانی که پس از 45 سالگی و یا در 49 سالگی خود حامله می شوند، احتمال بروز سندرم داون در فرزند آن ها، یک مورد در هر ده بارداری خواهد بود. مگر این که این زنان مسن برای باروری خود، از تخمک سالم یک اهداکننده جوان استفاده کنند.

3. تاثیر سن تخمک در سلامت مادر باردار و جنین
جالب است به عنوان یک خانم بدانید که مردان می توانند تا آخر عمر خود اسپرم تازه تولید کنند، اما زنان با تمام شدن تخمک های موجود در تخمدان خود نابارور می شوند، به همین دلیل آن ها همیشه نمی تواند تولید مثل کرده و فرزندی به دنیا بیاورند. معمولا، زمانی که زنان چهار دهه از عمر خود را گذراندند، سن تخمک هم در بدن آن ها بالاتر رفته و به احتمال زیاد، موجب افزایش بروز ناهنجاری های کروموزومی در جنین این مادران خواهد شد.

۴. خونریزی شدید در بارداری بعد از ۴۵ سالگی
به عنوان یک خانم به یاد داشته باشید مادران مسنی که در سنین بالا باردار شده اند، به احتمال زیاد خونریزی شدیدی را در دوران بارداری خود تجربه خواهند کرد. به طور متوسط و در شرایط عادی، مادران مسن و نوزادان آنها بعد از زایمان هم باید مدتی را سپری کرده و اغلب، نوزادان این مادران در واحد مراقبت های ویژه بخش نوزادان بستری می شوند. همچنین، این نوزادان ممکن است در زندگی آینده خود، از مشکلات متابولیکی مانند پایین بودن قند خون رنج ببرند.

بارداری بعد از 45 سالگی، آیا ممکنه؟
۵. مشکلات بدنی زنانی که با تخمک اهداشده،در سن بعد از ۴۵ سالگی باردار شده اند
بر اساس گزارشات اخیر پزشکان متخصص زنان و زایمان، زنانی که با کمک فن آوری های جدید باروری حامله شده اند، ممکن است در معرض خطر بیشتری قرار گرفته باشند. در واقع، از آن جایی که اهداکنندگان تخمک معمولا زنان جوان هستند، به همین دلیل استفاده از تخمک آن ها در بدن زنان سالمند می تواند منجر به بروز اختلالات ژنتیکی در جنین داخل رحم آن ها شود.

6. سن تخمک زنان باردار و تاثیر آن در نوع زایمان
به خاطر داشته باشید که در بارداری پس از ۴۵ سالگی، علاوه بر افزایش خطر ابتلا به پره اکلامپسی، سن مادر و تخمک ایجاد شده در بدن او می تواند انجام روند زایمان طبیعی و تولد فرزند او را تحت تأثیر خود قرار دهد، که در چنین شرایطی، پزشک متخصص زنان و زایمان مجبور به عمل سزارین خواهد شد. با توجه به نتایج مقاله ماهناهه مارس، زنانی که در سنین بالاتر از ۳۵ سالگی، بارداری را تجربه می کنند، خطر وجود جفت سر راهی ، سقط جنین، مرده زایی و زایمان زودرس را در بدن خود به شدت افزایش می دهند.
به همین دلایل، درک کامل خطرات بارداری در سنین بالا و افزایش اطلاعات مادران مسن در این مورد ضروری است. در واقع، خانم هایی که در سنین بالای ۴۵ سالگی قصد باردار شدن دارند، حتما باید از سلامت خود و تخمک موجود در بدنشان مطمئن شوند. این در حالی است که ممکن است برخی از زنان هم هیچ یک از این عوارض بالا را در طول دوران بارداری خود تجربه نکنند. جالب است به عنوان یک خانم بدانید که "مری الن" نمونه ای از زنان میانسالی است که در سن بالاتراز ۴۵ سالگی باردار شده و می گوید که روند زایمان آخرین فرزند او ساده تر و راحت تر از همه فرزندان قبلی او صورت گرفته است.

جنبه های مثبت باردار شدن زنان در سنین بالاتر از ۴۵ سالگی
با کنار گذاشتن تمام خطرات پزشکی بارداری زنان در سنین بالاتر از 45 سالگی، معمولا حاملگی در اواسط دوران زندگی خانم ها و در میانسالی آن ها، مزایای زیادی برای خود مادر و فرزند او خواهد داشت. در ادامه این مقاله، تعدادی از این مزیت ها مورد بررسی قرار خواهند گرفت:

1. مادران 45 ساله با تجربه تر از مادران جوان
بزرگ ترین مزیتی که برای باردار شدن زنان در میانسالی وجود دارد، این است که آن ها زمان کافی برای رشد و تکامل بدن خود و جمع کردن تجربه در جهان داشته اند.
همچنین، مادران دارای سن بالا دارای امنیت مالی بوده و موفقیت های حرفه ای زیادی در زندگی خود به دست آورده اند، که می تواند زندگی آینده فرزند آن ها را تحت تاثیر قرار دهد. علاوه بر این موارد، این احتمال وجود دارد که زن مسن و شریک زندگی او در شرایط گوناگون، همدیگر را بهتر درک کرده و در نتیجه، اصول محکمی برای تشکیل خانواده سالم خود پایه ریزی کنند.

۲. زنان میانسال نسبت به زنان جوان عاقلانه ترعمل خواهند کرد
به طور کلی، زنان میانسال نسبت به زنان جوان در طول زندگی خود بهتر آموزش دیده و تجارب بسیاری را تحصیل کرده اند، بنابراین، این افراد در تصمیم گیری های خود برای پدر و مادر شدن، عاقلانه تر از سایر زوج ها عمل خواهند کرد. همچنین، اکثر مادرانی که دارای سنین بالایی هستند، به احتمال زیاد فرزند خود را با شیر مادر تغذیه نموده و در انتخاب مواد غذایی سالم برای کودکان خود پیش قدم خواهند بود.

روش های حصول اطمینان از بارداری سالم در سنین بالاتر از 45 سالگی
مراقبت های مناسب دوران بارداری در طول کل این دوران حساس، برای هر مادری چه جوان و چه مسن ضروری است. به همین دلیل، در این مقاله به زنانی که تصمیم به باردار شدن دارند، توصیه می شود که حتما قبل از تلاش برای بارداری، وزن خود را به اندازه طبیعی برسانند.
این کار می تواند خطر افزایش فشار خون و بروز دیابت را در آن ها کاهش دهد. همچنین، مدیریت نمودن میزان استرس در دوران بارداری و خوردن مواد غذایی سالم و مقوی نیز می تواند برای حفظ سلامتی مادر باردار و فرزند داخل رحم او بسیار مفید باشد. علاوه بر این موارد، زنانی که ۴۵ سالگی خود را پشت سر گذاشته اند، قبل از اقدام برای حامله شدن به دنبال مشاوره با یک متخصص زنان و زایمان باتجربه و ترجیحا یک متخصص باروری باشند، تا بتوانند دوران سخت و طولانی بارداری را به سلامت بگذرانند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • بدون نام
    درباره بارداری بعد از 45 سالگی، آیا ممکنه؟

    سلام آیا می شود زنی که ۵۳ساله است و یائسه باشد باردارشود

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتونبرای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده کنیدhttps://niniban.com/fa/forms/1

  • مریم
    درباره بارداری بعد از 45 سالگی، آیا ممکنه؟

    آیا میشه زنی که هم داروی فشار می خوره وهم داروی معده و48سالگی باردارشودبادمنوش هاخواهش می گنم جواب منوبدید

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

  • فرزاد
    درباره بارداری بعد از 45 سالگی، آیا ممکنه؟

    سلام مادر من ازم۴۹ سال بزرگه طبیعی هم زایمان کرده .منم هم ۲۵ سالمه سالم هم هستم خدارو شکر

  • بدون نام
    درباره بارداری بعد از 45 سالگی، آیا ممکنه؟

    مادری هستم ۵۰ ساله مدت ۵ روز از پریودم گذشته آیا احتمال دارد باردار شده باشم فقط یک بار نزدیکی داشته ام

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

  • من زینب غلامی
    درباره بارداری بعد از 45 سالگی، آیا ممکنه؟

    سلام من سی ونه سالم باید برای بارداری چکار انجام بدم

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
      https://clinic.niniban.com

  • بدون نام
    درباره بارداری بعد از 45 سالگی، آیا ممکنه؟

    سلام وعرض ادب مادری ۴۵ ساله هستم یه دختر ۱۵ ساله دارم دوسال پیش بار دار شدم ‌کیسه آبم در ۵ ماهگی پاره شد میتونم طبیعی باز دار شم ممنون از پاسخگویی شما

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
      https://clinic.niniban.com

  • لیلا
    درباره بارداری بعد از 45 سالگی، آیا ممکنه؟

    سلام

  • ناشناس
    درباره بارداری بعد از 45 سالگی، آیا ممکنه؟

    سلام، مامان من با چهار تا بچه تو سن ۴۶ سالگی حامله شده نوه هم داره اصلا خوشحال نیستم دارم دیوونه میشم ازتون خواهش میکنم وقتی میخواین حامله شین نظر بچه‌هاتونو حتما بپرسین

  • بدون نام
    درباره بارداری بعد از 45 سالگی، آیا ممکنه؟

    سلام.من ۴۶ سالمه،پریود نامنظم دارم دوستدارم باردار بشم.آیا بارداری صورت میگیره یا نه،

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
      https://clinic.niniban.com

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.