بیماری های دوران حاملگی، نگران نباشم؟
بعضی از علائمی که در حاملگی بروز میکند، ناشی از تغییرات هورمونی است که در بدن صورت میگیرد.
اغلب مشکلاتی که در طول بارداری بروز میکنند، جدی نیستند و در نتیجه تغییرات طبیعی بدن و پیشرفت حاملگی ایجاد میشود. بعضی از آنها به علت تغییرات هورمونهای جنسی در مادر است، برخی دیگر به علت وزن و فشار ناشی از رشد جنین بر روی اعضای اطراف رحم بوده و ممکن است بسیاری از خانمهای باردار، آنها را تجربه کنند.
مشکلات بارداری
بعضی از علائمی که در حاملگی بروز میکند، ناشی از تغییرات هورمونی است که در بدن صورت میگیرد. این علائم که غالباً زود پیشرفت میکنند، عبارتند از:
- حساسیت پستانها
- تهوع، اغلب همراه با استفراغ صبحگاهی
- یبوست
- سوزش سردل
تغییرات پوستی نظیر افزایش رنگدانهها و خشکی پوست
وزن و فشار ناشی از رشد جنین و مایعی که جنین را احاطه کرده است نیز ممکن است موجب بروز علائم شود. این علائم معمولاً در اواخر حاملگی بروز نموده و بیشتر ناشی از تغییر هورمونی است:
- تورم مچ پا
- واریس وریدها
- ترک حاملگی
- درد پشت
- سیاتیک
- نفسهای کوتاه و بریده
- اختلالات خواب ناشی از ناراحتی
- احساس خستگی شدید
- احساس غش و ضعف با تغییر وضعیت
- سردرد
داشتن مقداری از علائم ذکر شده در دوران بارداری طبیعی است و اغلب بیشتر از یک مشکل بهطور همزمان وجود دارد. اگر شما در مورد علامت خاصی نگران هستید، باید توصیههای پزشکی را پیگیری نمایید. در صورت داشتن مشکلاتی نظیر استفراغ شدید و عدم تحمل غذا و مایعات، باید با پزشکتان مشورت کنید. در صورتیکه هنگام دفع ادرار، درد وجود داشته باشد یا ادرار تیره و کدر باشد، باید با پزشک مشورت نمایید تا مطمئن شوید که عفونت مجاری ادراری وجود ندارد. اقدامات مختصری جهت بهبود علائم همراه با حاملگی وجود دارد. در هر حال بعضی شکایات ممکن است با اقدامات خودیاری، بهبود یابند. برای مثال: شما قادر خواهید بود از تهوع صبحگاهی، با خوردن چیز مختصری قبل از بلند شدن از تختخواب، جلوگیری نمایید. غذاخوردن به دفعات، وعدههای کوچک سرتاسر روز بر خوردن وعدههای غذایی زیاد ارجح است و خوابیدن با استفاده از چند بالش، میتواند به کاهش تهوع و سوزش سردل کمک کند. اگر سوزش سردل شدید است، ممکن است داروهایی که کمک به کم شدن اسید معده میکند، تجویز شود. این مسئله بسیار مهم است که باید قبل از استفاده از هر نوع دارویی، با پزشک مشورت نمود چون بسیاری از داروها نظیر
ملینها و مسکنها میتوانند برای رشد جنین مضر باشند و در طول حاملگی نباید مصرف شوند.
منبع:
الو مامان
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼