۱۶۶۷۲۲
۲۳۲۶
۲۳۲۶

پایان دادن به بارداری، روش ها

اگر چه سقط جنین یک تصمیم بسیار سخت و دشوار است ولی در مواردی که به سلامت جسمی و روانی مادر آسیب وارد می‌شود...

اگر چه سقط جنین یک تصمیم بسیار سخت و دشوار است ولی در مواردی که به سلامت جسمی و روانی مادر آسیب وارد می‌شود، مادر ناگزیر به سقط جنین می‌شود. خاتمه دادن به بارداری به دو روش صورت می‌گیرد، سقط جنین پزشکی و سقط جنین جراحی که انتخاب آن به مرحله بارداری و اندازه جنین بستگی دارد.

سقط جنین پزشکی
سقط جنین پزشکی در سه ماهه اول بارداری یک روش کار آمد و موثر برای خاتمه دادن به بارداری است. داروهای معمول که در سقط جنین پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد، داروی میفه پریستون و متو تروکسات است که با داروی میزوپروستول ترکیب می‌شوند. داروی میزوپروستول یک پروستا گلندین است که باعث انقباض رحم می‌شود.
میفه پریستون یک آنتی پروژستین است که گیرنده های پروژسترون را مسدود میکند. پروژسترون هورمونی است که جداره رحم را برای دریافت تخم بارور آماده میکند و همچنین به ادامه بارداری هم کمک میکند. 600 میلی گرم از داروی میفه پریستون بصورت خوراکی تجویز می‌شود. و در ادامه آن بعد از دو روز، دو قرص از میزوپروستول تجویز می‌شود. در اکثر مواقع چهار ساعت و دربعضی موارد بیست وچهار ساعت پس از مصرف میزوپروستول نشانه های خاتمه یافتن بارداری مشاهده می‌شود.
متوتروکسات این دارو با جلوگیری از تقسیم سلولی و تکثیر آن، رشد جفت و جنین را متوقف میکند، بعد از قرار دادن چهار قرص میزوپروستول در داخل واژن، پنج الی هفت روز بعد این دارو را بصورت تزریق عضلانی به خانم باردار تزریق میکنند. در این حالت سقط جنین در طی چهل و هشت ساعت آینده صورت می‌گیرد. اگر سقط درطی چهل و هشت ساعت اتفاق نیافتاد دوباره یک مجموعه چهار قرصی از میزوپروستول را داخل واژن قرار میدهند.

روشهای جراحی
بیرون کشیدن با ساکشن - این یک روش معمول است که در سه ماهه اول بارداری انجام می گیرد. ساکشن یا از طریق بیهوشی عمومی و یا بیحسی موضعی در محل دهانه رحم مادر انجام می‌شود، دهانه رحم را بازوگشاد میکنند و عمل نرم مکیدن انجام می‌گیرد (دستگاه ساکشن یا مکنده یک لوله توخالی است که سر آن بصورت یک لبه چاقو است) ساکشن که به یک دستگاه مکنده متصل است، وارد رحم می‌شود. دستگاه مکنده با قدرت مکش بسیار زیاد جنین و جفت را از طریق لوله توخالی مکیده و بیرون میاورد.
اتساع یا بازکردن رحم با کشش و کورتاژ (D&C) - در این روش پزشک با یک چاقو (به شکل قلاب) از طریقه دهانه رحم که باز شده است وارد رحم می‌شود و جنین را میتراشد و بیرون میاورد.
اتساع یا باز کردن رحم با کشش و تخلیه (D&E) - بر خلاف عمل D&C یک انبرک با دندانه ها ی تیز که شببه انبردست است وارد رحم می‌شود و استخوانهای جنین را میپیچاند و بصورت تکه تکه از هم جدا میکند و آنها را از درون رحم در میاورد. جمجمه را له میکند و ستون فقرات را خرد میکند تا بتواند آنها را بیرون بکشد. از این روش فقط تا هفته هیجدهم بارداری استفاده می‌شود.
تزریق سالین (محلول آب نمک) یا مسمویت نمک - در هفته شانزدهم بارداری به کمک یک سوزن بلند که از طریق شکم مادر وارد رحم می‌شود و در کیسه آب آمنیوتیک که جنین در آن هست، محلول قوی نمکی تزریق می‌شود. این محلول لایه های پوست کودک را میسوزاند و از بین میبرد و وقتی کودک این محلول نمکی را میبلعد مسموم می‌شود و در مدت زمانی بیشتر از یک ساعت کودک میمیرد. بعد از بیست و چهار ساعت نوزاد مرده از مادر خارج می‌شود.
هیسترونومی یا شبیه سزارین - این روش را معمولا در سه ماهه آخر بارداری انجام میدهند. هیسترونومی عملی شبیه سزارین است که پزشک با عمل جراحی با یک برش در دیواره شکم و رحم، وارد رحم می‌شود. در این روش بند ناف را از بچه ای که هنوز در رحم مادر است، قطع میکنند. قطع بند ناف مانع از رسیدن اکسیژن به بچه می‌شود و در نتیجه کودک خفه می‌شود.
سزارین به طریق تکه تکه کردن - در این نوع سقط جنین یک وسیله انبر مانند پاهای کودک را محکم می‌گیرد و کل بدن را بجز قسمت سر از مجرای زایمان بیرون میکشد. یک وسیله قیچی شکل وارد جمجمه می‌شود و جمجمه را باز میکند. از آنجا لوله ساکشن داخل مغز کودک میشود و مغز او را می مکد. این کار باعث می‌شود که مغز کودک از کار بیافتد و سپس پزشک کودک مرده را در میاورد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.