دیابت دوران بارداری، روش درمانش چیست؟
دیابت بارداری به وضعیتی گفته می شود که افزایش قند خون برای اولین بار، در طی دوران بارداری دیده شود.
برای درمان دیابت بارداری چه باید کرد ؟ دیابت بارداری به وضعیتی گفته می شود که افزایش قند خون برای اولین بار، در طی دوران بارداری دیده شود.
برای درمان دیابت بارداری چه باید کرد : دیابت بارداری تقریباً در ۴ درصد از بارداری ها بروز می کند. بارداری، نیاز بدن به انسولین را افزایش می دهد، در حالی که بدن همیشه نمی تواند به مقدار کافی انسولین تولید نماید.
این بیماری معمولاً بعد از هفته ۲۸ بارداری در فرد ایجاد می شود و این افراد ممکن است قبل از بارداری نشانه ای از دیابت نداشته باشند و بعد از بارداری هم اغلب دیابت آنها از بین خواهد رفت و دیگر نیازی به تزریق انسولین نخواهند داشت.
علت دیابت بارداری چیست؟
پیش بینی این که کدام یک از زنان دچار دیابت بارداری خواهند شد امری مشکل است اما برخی زنان نسبت به سایرین در معرض خطر بیشتر ابتلا به دیابت بارداری هستند.
از علل دیابت بارداری می توان به اضافه وزن، زایمان نوزاد بالای ۴ کیلوگرم، بارداران دارای پیشینه مرده زایی، سقط مکرر و نوزادان دچار نقص عضو، سابقه فشار خون بالا، وجود قند در ادرار.
شانس ابتلای شما به دیابت بارداری بیشتر خواهد بود چنان چه سابقه ی قبلی دیابت بارداری داشته باشید، در خانواده ی شما فرد دیابتی وجود دارد، و سن شما بالاتر از ۲۵ سال است.
دیگر علل دیابت بارداری عبارتند از تغییر رژیم غذایی و استفاده بیشتر از غذاهایی مانند انواع فست فودها و در نتیجه افزایش وزن، ابتلای یکی از افراد درجه یک خانواده به دیابت.
آزمایش دیابت بارداری چگونه است؟
آزمایش دیابت بارداری به این صورت است که میزان قند خون در دیابت بارداری باید کمتر از ۹۵ باشد. البته گاهی ممکن است قندخون مادر در زمان ناشتا طبیعی باشد، اما تست تحمل گلوکز او مطلوب نباشد.
تست تحمل گلوکز و آزمایش دیابت بارداری به این معناست که اگر تست قند خون مادر در حالت ناشتا طبیعی باشد، به او مقداری ماده قندی محلول ۵۰ گرم گلوکز در آب داده می شود و بعد از یک ساعت بار دیگر از او آزمایش گرفته شده و در صورتی که میزان قند خون در دیابت بارداری در حد طبیعی باشد مشکلی نیست، اما اگر بیشتر از ۱۳۰ باشد باید اقدامات پزشکی برای این فرد صورت گیرد.
تمام زنان باردار می بایست آزمایش دیابت بارداری را انجام دهند. تمام زنان باردار می بایست در حوالی ماه های ۶ یا ۷ (مطابق با هفته های ۲۴ تا ۲۸ حاملگی) بررسی شوند، اما زنان با خطر بالاتر برای ابتلا به دیابت بارداری باید زودتر از این زمان مورد ارزیابی قرار گیرند.
دیابت بارداری چه خطری برای جنین دارد
از اثرات دیابت بارداری بر جنین این است که می تواند منجر به بزرگ شدن جنین (بیش از ۴ کیلوگرم) شود، که این خود مشکل ساز است زیرا یک جنین بزرگ ممکن است هنگام زایمان دچار آسیب شود، هم چنین یک جنین بزرگ ممکن است هنگام زایمان به مادر خود نیز آسیب وارد کند.
دیگر تاثیر دیابت بارداری بر جنین این مورد است که گاهی اندازه ی جنین مناسب نبوده و مادر می بایست تحت عمل سزارین (جراحی به منظور خروج جنین) قرار گیرد. از عوارض دیابت بارداری بر روی جنین هم چنین احتمال بروز پره اکلامپسی که یک بیماری تهدید کننده ی حیات است می تواند باشد.
تاثیر دیابت بارداری بر جنین در اوایل بارداری، میتواند منجر به بروز نقص های مادرزادی و افزایش خطر سقط جنین گردد. بسیاری از نواقص مادرزادی، اثرات نامطلوبی را بر ارگانهای مهم بدن مانند مغز و قلب دارند.
از دیگر عوارض دیابت بارداری بر روی جنین زایمان زودرس، پارگی کیسه آب و احتمال ابتلای نوزاد به زردی است.
برای درمان دیابت بارداری چه باید کرد؟
درمان دیابت بارداری وجوه مختلفی دارد. مهمترین جنبه درمانی آن کنترل وزن و رعایت رژیم غذایی مناسب برای دیابت بارداری است.
کنترل منظم میزان قند خون در دیابت بارداری در طی روز (در مراحل اولیه توصیه میگردد که ۴ بار در روز قند خون را با دستگاههای اندازه گیری قند خون کنترل نمود: قبل از صبحانه و ۲ ساعت پس از هر وعده غذایی)
بررسی ادرار به منظور وجود کتونها (یک نوع اسید که وجود آن در ادرار نشان می دهد دیابت کنترل نشده است).
رعایت رژیم غذایی مناسب برای دیابت بارداری تجویز شده توسط پزشک.
فعالیت بدنی و ورزش پس از تایید پزشک معالج. داشتن پیاده روی منظم در کنترل سطح قند خون بسیار مفید است. برای جلوگیری از بروز عوارض مرتبط با فعالیت بدنی، حتماً باید بیمار با پزشک خود مشورت نماید.
میزان افزایش وزن در طی دوران بارداری باید حدوداً بین ۷ تا ۱۴کیلو باشد. در افرادی که بارداری را با چاقی و افزایش وزن آغاز می نمایند، این میزان افزایش وزن به ویژه در صورت ابتلا به دیابت بارداری باید کمترین مقدار باشد.
مصرف انسولین در صورت نیاز و کنترل افزایش فشار خون بیمار.
در روش طب سنتی برای درمان دیابت بارداری چه باید کرد؟
رژیم غذایی مناسب برای دیابت بارداری شامل مصرف طیف متنوعی از غذاهای سالم است. رژیم غذایی مناسب برای دیابت بارداری حاوی مقادیر مناسبی از تمام گروههای غذایی اعم از غلات، سبزیجات، میوه ها، لبنیات، پروتئین و چربیهای سالم است.
گنجاندن اقلام فیبر دار در رژیم غذایی برای دیابت دوران بارداری مفید است، و توصیه میشود به جای منابع کربوهیدرات ساده، از انواع غلات سبوس دار استفاده شود.
پرهیز و محدودیت مصرف چربیها، شیرینی ها، نمک در رژیم غذایی برای دیابت دوران بارداری ضروری است.
خوراکی ها و میوه های مفید برای دیابت بارداری عبارتند از توت فرنگی، تمشک، نارنگی، سیب، لیمو، لیمو ترش، خیار، کاهو و سبزیجات.
میوه های مضر برای دیابت بارداری عبارتند از خربزه، طالبی، انگور، موز،
از دیگر میوه های مفید برای دیابت بارداری که می توان به منظور درمان گیاهی دیابت بارداری از آنها بهره گرفت عبارتند از کیوی، گلابی، آووکادو، پرتقال، گریپ فروت، آلوچه و آلو سیاه.
برای جلوگیری از دیابت بارداری چه باید کرد ؟ از مواد غذایی زیر پرهیز کنید. اسانس های شیمیایی مثل آبمیوه های شیمیایی، نوشابه های گازدار و بستنی های صنعتی، مواد قندی شیمیایی مثل قند، شکر و شیرینی جات قنادی ها، چربی های ترانس بالا مثل روغن جامد، غذاهای پر چرب، کیک خامهای، خامه، سرشیر، کله پاچه، جگر سیاه و سرخ کردنی ها.
جهت درمان گیاهی دیابت بارداری از خوراکی های خورشت بامیه، آلو بخارا، تمر هندی بی نمک و زغال أخته بهره بگیرید.
به منظور درمان خانگی دیابت بارداری در ماه آخر حاملگی روزی نیم ساعت راه بروید. اگر زن حامله سقط مکرر ندارد، هر روز نیم ساعت راه برود تا به درمان خانگی دیابت بارداری کمک شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼