۲۴۳۹۳۴
۷۸
۷۸

بدترین بلایی که در بارداری سر خوشگل‌ها می‌آید

افسردگی بارداری یکی از مشکلات مربوط به بارداری است که ممکن است زنان زیادی به آن دچار شوند. در ادامه با بررسی این بیماری، به دلایل و روش‌های درمان آن اشاره خواهیم کرد.

بریتنی اسپیرز برای سومین بار باردار است و در هنگام اعلام خبر خوش، به موضوعی اشاره کرد که دغدغه زنان بسیاری است. ریانا (ریحانا) نیز در گفت‌وگو با نشریه «ووگ» از دغدغه مشابهی سخن گفت. افسردگی در حین بارداری و بعد از زایمان، چیزی است که این دو ستاره با تجربه‌های متفاوت در زندگی، هر دو از آن هراس دارند. 

اسپیرز، خواننده ۴۰ ساله که در دوران بارداری قبلی خود به «افسردگی پری‌ناتال» دچار بوده است، درباره آن گفت: «واقعا وحشتناک است». ریانا نیز از اینکه « کنترل احساسات خود را از دست بدهد» می‌ترسد. 

بدترین بلایی که در بارداری سر خوشگل‌ها می‌آید

بریتنی در یادداشتی در اینستاگرام با اعلام بارداری خود، نوشت: «زنان در آن زمان درباره [افسردگی پری‎‌ناتال] صحبت نمی‌کردند... برخی افراد به نظرشان خطرناک بود که زنی با نوزادی در درونش، گلایه و شکایت کند.  اما اکنون زنان هر روز در مورد آن صحبت می‌کنند، خدا را شکر، مجبور نیستیم این درد را به عنوان یک راز  مگو محفوظ نگه داریم.»

 

افسردگی در حین بارداری و بعد از زایمان چیست؟

افسردگی بارداری یک اختلال خلقی است که در دوران بارداری یا پس از آن رخ می‌دهد و می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. طبق گفته موسسه ملی سلامت روان (NIMH) در ایالات متحده، واژه «perinatal» به دوره زمانی قبل و بعد از تولد نوزاد اشاره دارد. این وضعیت افسردگی پیش از تولد نوزاد (افسردگی در دوران بارداری) و افسردگی پس از زایمان (افسردگی که پس از تولد نوزاد آغاز می‌شود) را دربرمی‌‌گیرد.

نشانه‌های افسردگی بارداری چیست؟

مادرانی که دچار افسردگی بارداری می‌شوند، احساس غم و اندوه، اضطراب، و خستگی شدید را از سر می‌گذرانند. این احساسات می‌تواند آنقدر طاقت‌فرسا باشد که برخی از مادران ممکن است خود را از انجام وظایف روزانه یا مراقبت از خود ناتوان بیابند. 

بدترین بلایی که در بارداری سر خوشگل‌ها می‌آید

 به گفته موسسه خیریه سلامت روان، عوارض و نشانه‌های این نارسایی عبارتند از: 

  • احساس پایین بودن خلق، ناراحتی، یا حس گریه 
  • احساس بی‌قراری، آشفتگی، یا تحریک‌پذیری 
  • احساس گناه یا بی‌ارزشی 
  • احساس پوچی و بی‌حسی 
  • احساس انزوا و ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران 
  • نیافتن هیچ لذتی در زندگی یا چیزهایی که معمولا از آن‌ ها لذت می‌برید 
  • نبود اعتمادبه‌نفس و عزت‌نفس 
  • احساس خصومت، یا بی‌تفاوتی به شریک زندگی و/یا کودک خود

مادران مبتلا به افسردگی بارداری همچنین ممکن است متوجه شوند که نمی‌توانند تمرکز کنند، به سختی می‌توانند بخوابند، اشتها ندارند، و علاقه‌ای به رابطه جنسی ندارند.

چه ‌چیزی باعث افسردگی بارداری می‌شود؟

در حالی که هیچ دلیل واحدی برای این نوع افسردگی در دست نیست، مطالعات نشان داده‌اند که افسردگی پری‌ناتال می‌تواند بر اثر ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی، مانند اضطراب و نیازهای جسمی و عاطفی بارداری و مراقبت از نوزاد ایجاد شود. تغییرات هورمونی که در دوران بارداری رخ می‌دهد نیز به ایجاد آن  کمک می‌کند.

زنانی که سابقه شخصی یا خانوادگی افسردگی دارند یا در بارداری قبلی آن را تجربه کرده‌اند، نیز در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آن قرار دارند. با این حال، هر کسی که باردار می‌شود، ممکن است این افسردگی را تجربه کند. 

بدترین بلایی که در بارداری سر خوشگل‌ها می‌آید

چه درمان‌هایی برای افسردگی بارداری وجود دارد؟

اگر عوارض افسردگی را در خود مشاهده می‌کنید، باید موضوع را با پزشک عمومی خود در میان بگذارید تا مشخص شود که بهترین درمان برای شما چیست.

ممکن است شروع مصرف داروهای ضدافسردگی کمک کند؛ البته اگر شما و پزشکتان موافق باشید که این بهترین درمان برای شما است. باید هر گونه نگرانی در مورد مصرف دارو را با پزشک عمومی یا داروساز خود در میان بگذارید.

برای برخی از افراد ممکن است ترکیبی از هر دو شیوه درمانی درمان‌گفتاری و ضدافسردگی مفید واقع شود. 

 این درمان‌ها  را می‌توان در دوران بارداری به‌کار گرفت، اما ممکن است نگرانی‌هایی در مورد تجویز داروهای بی‌حسی به فرد باردار در بین باشد. درباره این مورد نیز می‌توانید با پزشک خود مشورت کنید.

 مهم‌تر از همه این است که اگر زنان احساس غم یا افسردگی می‌کنند، بتوانند فارغ از داوری‌های فرهنگی، آزادانه درباره آن با اطرافیان خود صحبت کنند و با همیاری آنان به سراغ درمان بروند.

 

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.