ایسنا: عضو هیات مدیره انجمن جراحان قلب ایران با اشاره به اینکه بیشتر بیماریهای قلبی در کودکان مادرزادی است، گفت: بیماریهای مادرزادی قلب در سه ماهه اول دوران جنینی که ساختمان قلب کامل میشود با استفاده از اکوکاردیوگرافی جنین قابل تشخیص است.
دکتر اسماعیل اصداقپور تاکید کرد: یکی از ناهنجاریهای قلب، نامنظمی های ضربان قلب جنین است.
وی افزود: در بیشتر موارد چنانچه این مشکل به موقع تشخیص و درمانهای مناسب ارایه شود، بی نظمی ضربان قلب بهبود می یابد و نوزاد سالم متولد خواهد شد.
به گفته دکتر اصداقپور، براساس آمارهای موجود از هر یکهزار تولد زنده، هشت نوزاد با بیماریهای مادرزادی قلبی به دنیا میآید که در بروز بیماریهای مادرزادی قلبی، عوامل مختلفی ازجمله علل فامیلی و ژنتیکی و عوامل محیطی نقش دارند.
وی در پایان تصریح کرد: با ازدواجهای فامیلی و انتقال ژن معیوب احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی مادرزادی افزایش مییابد و در خانوادههایی که پدر یا مادر یا فرزند اول مبتلا به بیماری های مادرزادی قلبی است، حتما قبل از بارداری بعدی باید مشاوره ژنتیکی صورت گیرد.