افسردگی پس از زایمان، علائم و نشانه های آن
افسردگی پس از زایمان (PND) به طور عجیبی شایع است و حداقل یک نفر از ۸ مادر باردار به آن مبتلا می شود.
افسردگی پس از زایمان (PND) به طور عجیبی شایع است و حداقل یک نفر از ۸ مادر باردار به آن مبتلا می شود. افسردگی پس از زایمان، علائم و نشانه های مختلفی دارد و شامل بی حالی، خستگی، عصبانیت و تغییر در عادت های خواب و خوراک است. درمان افسردگی پس از زایمان از طریق مصرف داروهای ضد افسردگی، مشاوره یا رفتار درمانی و همچنین تلفیقی از این دو انجام می شود. با من همراه باش تا اطلاعات بیشتری در مورد افسردگی پس از زایمان کسب کنی و بدانی چطور می توانی خودت به رفع این مشکل کمک کنی.
افسردگی پس از زایمان چیست؟
افسردگی پس از زایمان گاهی با "اندوه ناشی از نوزاد" (Baby Blues) اشتباه گرفته می شود. "اندوه ناشی از نوزاد یا بیبی بلوز" شرایطی است که تو در فاصله یک هفته پس از به دنیا آمدن کوچولویت، دچار حس خستگی، بی حالی و اندوه می شوی. اما این احساسات به فاصله چند روز از بین می روند. بر خلاف بیبی بلوز، افسردگی پس از زایمان یک بیماری است که به سرعت و بدون کمک از بین نمی رود. هرچه زودتر متوجه این بیماری شوی و برای درمان آن اقدام کنی، کمتر احتمال دارد که این مشکل حاد شود و در درازمدت مشکلات بیشتری برای تو به وجود آورد.
افسردگی پس از زایمان چقدر رایج است؟
از هر ۸ مادر باردار، یک نفر در انگلستان به دلیل افسردگی پس از زایمان نیاز به درمان دارد، بنابراین این مشکل بسیار رایج است. البته به دلیل اینکه بسیاری از مادران برای درمان به پزشک مراجعه نمی کنند و یا اطلاعی در مورد این مشکل ندارند، آمار دقیق آن ناشناخته باقی مانده و قطعاً بیش از این میزان است. اگر تو در زندگی گرفتار چالش هایی مثل مسائل مالی، دل نگرانی یا مشکلات زناشویی باشی، خیلی بیشتر احتمال دارد که به افسردگی پس از زایمان مبتلا شوی.
چطور می توانم متوجه شوم که افسردگی پس از زایمان دارم؟
علائم و نشانه های افسردگی پس از زایمان برای هر مادری با دیگری متفاوت است. خانواده و دوستان تو ممکن است این نشانه ها را کمی زودتر از خودت احساس کنند؛ اما تو ممکن است این موارد را هم تجربه کنی:
ناراحت یا بی حال باشی
از تجربه هیچ موضوعی شاد و خوشحال نمی شوی
به شدت خسته ای و انرژی نداری
نا امیدی
احساس گناه می کنی
در برنامه ریزی و هدف گذاری احساس ضعف می کنی
پریشانی و گریه می کنی
عصبانی و نگرانی
اغلب مادران حداقل یکی از این احساسات را تجربه می کنند، البته این طبیعی است که بعضی روزها احساس خوب و بعضی روزها احساس بدی داشته باشی. اما اگر اکثر روزها یا اغلب اوقات این علائم را حس می کنی، تو دچار افسردگی پس از زایمان شده ای.
افسردگی پس از زایمان بیشتر در چه مواقعی رخ می دهد؟
افسردگی پس از زایمان در فاصله چند ماه اول پس از به دنیا آمدن نوزاد کوچولو، و به ویژه در ۵ ماه اول رخ می دهد. اما ممکن است در هر زمانی از یک سال اول پس از زایمان پیش آید. اگر این افسردگی برایت رفع شود، از نگهداری و مراقبت نوزادت لذت بی اندازه ای خواهی برد. اما یادت باشد اگر در دوران بارداری دچار افسردگی شده باشی، زایمان و تولد فرزندت تأثیری در تغییر حال و هوای تو نخواهد داشت.
چه چیزی باعث افسردگی پس از زایمان می شود؟
تجربیات به طور دقیقی ثابت نکرده اند که چرا بعضی از بانوان به افسردگی پس از زایمان مبتلا می شوند و برخی دیگر نه! به نظر می رسد این موضوع دلایل متعددی داشته باشد. ممکن است حتی بانویی پس از زایمان فرزند اولش دچار این مشکل نبوده باشد، اما پس از تولد فرزند دوم به افسردگی مبتلا شود. اگر دچار افسردگی پس از زایمان شده باشی، گاهی اوقات مواجهه با مسائلی که هر روز باید با آنها کنار بیایی آزار دهنده شده و بنابراین مراقبت کردن از خودت، خوردن و خوابیدن هم برایت سخت و دشوار می شود. تحمل برخی موقعیت ها برای تو دشوارتر خواهد بود، اگر:
تو پیش از بارداری یا در دوران بارداری دچار افسردگی بوده باشی
پیش از این مشکلات روحی شدیدی را تجربه کرده باشی
در طول بارداری قبلی ات افسرده شده باشی
همسرت همراه و یاور تو نباشد یا خانواده و دوستانت در نزدیکی تو نباشند
مشکلات مالی، کاری یا عاطفی داشته باشی
مشکلات جسمانی یا بیماری داشته باشی
نوزاد تو مریض باشد یا با مشکلات جسمی خاصی به دنیا بیاید
در شیردهی به نوزادت مشکلاتی داشته باشی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼