برنا: بیمارستانهای مجهز و کارکنان پزشکی تعلیم دیده در اقتصادهای پیشرفته این امکان را فراهم کرده است که شمار بیشتری از کودکان با داشتن تولد زودرس زنده بمانند.
گروهی از محققان به سرپرستی پیر-ایوس آنسل و بتیس لاروک از موسسه ملی تحقیقات پزشکی و بهداشتی فرانسه سلامت ۱۸۱۷کودک پنج ساله فرانسوی را که طی هفتههای بیست و دوم تا سی و دوم بارداری به دنیا آمده بودند بررسی کردند وآنها را با یک گروه شاهد شامل ۳۹۶ کودک که طی هفتههای سی و نه تا چهلم بارداری متولد شده بودند مقایسه کردند؛ سپس از نظر مهارتهای ادراکی و براساس شاخص MPC ارزیابی شدند همچنین از نظر مشکلات بینایی یا شنوایی و توانایی راه رفتن با یا بدون یک درمان کمکی مورد توجه قرار گرفتند.
در بین کودکانی که تولد بسیار زودرس داشتند پنج درصد دچار ناتوانی شدید، ۹درصد دچار ناتوانی متوسط و ۲۵ درصد دچار ناتوانی جزئی و فلج مغزی در ۹ درصد از این کودکان تشخیص داده شد.
در گروه شاهد ناتوانی شدید در سه درصد از کودکان ،ناتوانی متوسط در سه درصد و ناتوانی جزئی در هشت درصد از این کودکان مشاهده شد. ۳۱ تا ۲۱ درصد از کودکانی که طی هفتههای ۲۴ تا ۲۸ بارداری به دنیا آمده بودند عملکرد ادراکی آنها بر اساس شاخص ام پی سی ۷۰ یا کمتر بود.
منابع مراقبتهای بهداشتی ویژه نظیر متخصصان فیزیوتراپی ، گفتار درمانی، عصب شناسی و مراکز مراقبتهای روزانه، مورد استفاده ۴۲ درصد از کودکان پنج سالهای که طی هفتههای ۲۴تا ۲۸بارداری متولد شده بودند و ۳۱ درصد از کودکانی که طی هفتهای ۲۹ تا ۳۲ بارداری متولد شده بودند قرار میگرفت.
به طور مقایسه فقط ۱۶ درصد از کودکانی که در هفتههای ۲۹ تا ۴۰ بارداری به دنیا آمدهاند به این کمکها نیاز دارند.
این آمارها نشان میدهد مشکلات ادراکی و حرکتی عصبی با کاهش طول دوران بارداری بیشتر میشود، از این رو پیشگیری از این ناتوانیها از ابتدا و کشف راههای بهتر درمان کودکانی که دچار ناتوانی هستند ضروری است.
این نتایج سوالاتی را در مورد سلامت و تامین خدمات توان بخشی و هزینه این خدمات برای خانوادهها و جامعه مطرح میکند.
بین ۱/۱تا ۶/۱درصد نوزادان در اروپا قبل از هفته سی و سوم بارداری به دنیا میآیند. در فرانسه با ۶۲ میلیون نفر جمعیت ۱۰هزار نوزاد قبل از هفته سی و سوم بارداری متولد میشوند.