۸۳۰۷۷
۴۷۸۱
۴۷۸۱

ادرار بعد از زایمان، تاثیرات نامطلوب

بی‌اختیاری ادراری بر فعالیت‌های روزمره افراد تاثیرات نامطلوبی به جای می‌گذارد. البته باید گفت بی‌اختیاری ادراری یک بیماری نیست، بلکه علامت یک بیماری است.

سوال: خانمی ٣١‌ساله هستم و یک فرزند دارم. گاهی پس از عطسه دچار بی‌اختیاری ادراری می‌شوم. آیا این بیماری خاصی محسوب می‌شود و نیاز به درمان دارد؟

دکتر علیرضا حاکمی در این باره توضیحاتی را ارائه نموده اند: بی‌اختیاری ادراری بر فعالیت‌های روزمره افراد تاثیرات نامطلوبی به جای می‌گذارد. البته باید گفت بی‌اختیاری ادراری یک بیماری نیست، بلکه علامت یک بیماری است.

ادرار بعد از زایمان، تاثیرات نامطلوب

بی‌اختیاری ادراری در خانم‌ها به‌‌ویژه بعد از زایمان‌های متعدد شایع است. البته مردان هم به این عارضه دچار می‌شوند، ولی در زنان شایع‌تر است. تحقیقات نشان داده است که نیمی از زنان مسن بی‌اختیاری ادراری دارند.

زایمان‌ طبیعی می‌تواند عضلات کنترل‌کننده مثانه را ضعیف کند. همچنین اعصاب مثانه و بافت‌های آن را تحریک می‌کند و منجر به افتادگی عضلات کف لگن می‌شود. این نوع بی‌اختیاری که «بی‌اختیاری ادراری فشاری» نامیده می‌شود هنگام خندیدن، سرفه، عطسه، بلندکردن اجسام سنگین و... ایجاد می‌شود. چنین مشکلی حتما نیاز به درمان دارد.

البته نکته‌ای که باید به آن دقت کنید، این است که میزان ادرار مهم است. اگر این میزان به هنگام واردآمدن فشار اندک و چند قطره باشد، باید کارهایی انجام بدهید که عضلات کف لگن را تقویت کند.

مثلا ورزش‌های مخصوص تاثیر زیادی در بهبودی دارد زیرا شل‌شدن عضلات کف لگن باعث بروز بی‌اختیاری می‌شود. این ورزش‌ها شامل سفت و شل‌کردن عضلات کف لگن است. اعصاب کف لگن با مثانه مرتبط هستند. این ورزش‌ها برای کنترل مثانه و ادرار بسیار مفید است. این ورزش برای زنان و مردان در هر سنی می‌تواند، مفید باشد.

اما اگر میزان ادرار با توجه به فشار واردشده زیاد باشد نیاز به انجام عمل جراحی دارد. برای انتخاب روش درمان، ابتدا باید نوع بی‌اختیاری را تشخیص داد زیرا انواع مختلفی از بی‌اختیاری با دلایل متعدد وجود دارد. در عین حال بسیاری از زنان دچار بی اختیاری ادرار خفیف می‌توانند با نوشیدن کم مایعات، بی‌اختیاری خود را کنترل کنند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.