مناسبترین تغذیه ماه رمضان در طب سنتی چیست؟
داشتن یک رژیم غذایی مناسب و سالم در ماه رمضان، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا کمک میکند که در این ماه، بدن سالم و مقاوم باقی بماند. تغذیه ماه رمضان در طب سنتی با راهکارها و توصیههای مختلفی همراه است که به سلامت بدن کمک فراوانی میکند.
توجه به تغذیه در ماه رمضان، از هر زمان دیگری مهمتر است و در صورت بیتوجهی به تغذیه و نداشتن رژیم غذایی سالم و مغذی، مشکلات فراوانی برای سلامتی به وجود خواهد آمد. بنابراین باید به رعایت یک رژیم غذایی سالم در این ماه، توجه ویژهای داشت. در ادامه این مطلب همراه ما باشید، به شما توصیههایی را درباره مناسبترین تغذیه ماه رمضان در طب سنتی خواهیم گفت.
در این مطلب میخوانید:
- نوشیدنیهای مناسب ماه رمضان در طب سنتی
- غذاهای مناسب ماه رمضان در طب سنتی
- توصیههای تغذیه ماه رمضان در طب سنتی
بیشتر بخوانید: تغذیه مناسب ماه رمضان، کدبانوها بدانند!
نوشیدنیهای مناسب ماه رمضان در طب سنتی
نوشیدنیهای خوش طمع و متنوعی وجود دارند که شما میتوانید در ماه رمضان بنوشید که علاوه بر جلوگیری از تشنگی در شما، به سلامت و مقاوم بودن بدن کمک فراوانی میکنند. در ادامه به معرفی و بررسی تعدادی از آنها میپردازیم.
عرق کاسنی؛ یک نوشیدنی مقوی
عرق کاسنی به تنهایی، خود برای بدن بسیار مفید است اما اگر یک قاشق چایخوری تخم خرفه هم به آن اضافه شود، بسیار مقوی خواهد بود.
شربت ترنجبین؛ درمان دردهای گوارشی
اگر مبتلا به درد و سوزش معده هستید، شربت ترنجبین به همراه خاکشیر، عرق نعناع و نبات یا عسل، به تسکین این درد کمک فراوانی خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: در ماه رمضان چگونه رژیم بگیریم؟
نوشیندیهای مناسب زمانهای پراسترس
اگر در ماه رمضان دچار تنش و استرس شدید، مصرف نوشیدنیهایی مانند عرق بیدمشک، بهارنارنج، گل گاو زبان و... به کاهش استرس شما و حفظ آرامش، کمک فراوانی میکنند.
توجه داشته باشید که آب فراوان هنگام سحری ننوشید زیرا باعث سوء هاضمه میشود و از طرفی نفاخ است و موجب تکرر ادرار نیز میشود.
غذاهای مناسب ماه رمضان در طب سنتی
مناسبترین تغذیه ماه رمضان در طب سنتی بسیار متنوع است. برای شروع، بهتر است روزه خود را با شعله زرد یا فرنی باز کنید. برای تقویت معده میتوانید روی آنها کمی دارچین و سیاه دانه بپاشید یا آنها را با کمی مربا صرف کنید.
برای افرادی با طبع گرم و خشک، سوپ جو بدون قارچ و همراه با آلو بخارا، انتخاب مناسبی خواهد بود و اگر مبتلا به سوزش معده یا بدبویی دهان هستید، بهتر است روزه خود را با شربت سکنجبین ولرم باز کنید.
بیشتر بخوانید: رابطه در ماه رمضان، احکام آن را میدانید؟
اگر در طول روز خیلی تشنه میشوید، در وعده سحری خود، آلو و زرشک قرار دهید. در طول روز با مالیدن گلاب به صورت و گردن خود، پاشیدن آن در اتاق، پاشیدن آب به سر و گردن، تنفس هوای خنک و تازه و بوییدن سیب، خیار و لیمو، میتوانید عطش و تشنگی خود را تا حد زیادی برطرف کنید.
بیشتر بخوانید: بارداری در ماه رمضان و شانس پسردار شدن
معجون باز کردن افطار
یکی دیگر از غذاهای بسیار مناسب برای باز کردن افطار، تهیه یک معجون مقوی و سالم است. تهیه این معجون به این صورت است که باید کمی از مغز بادام، گردو، فندق، پسته، شیر داغ، عسل و خرما مخلوط کنید تا یک معجون بسیار خوشمزه و مقوی تهیه شود.
توصیههای تغذیه ماه رمضان در طب سنتی
توصیههایی در طب سنتی برای تغذیه در ماه رمضان وجود دارند که با رعایت کردن آنها، میتوانید روزهای ماه رمضان را به بهترین شکل ممکن سپری کنید. در ادامه به بررسی این توصیهها میپردازیم.
سبزیجات بیشتری مصرف کنید
مصرف سبزیجات علاوه بر اینکه به کاهش احساس تشنگی در شما کمک فراوانی خواهد کرد، بدن شما را در طول روز شاداب و سرحال نگه میدارد و موجب میشود که کمتر احساس بیحالی کنید.
بیشتر بخوانید: قرص های ضد بارداری زنان، خوردن در ماه رمضان ممنوع
به هنگام سحری آب ننوشید
برخلاف تصور عموم، مصرف بیش از حد آب هنگام سحری، باعث نمیشود که شما در طول روز احساس تشنگی کمتری کنید، بلکه باعث سنگینی و ضعف معده میشود و باعث میشود که در طول روز احساس خستگی و کسلی بیشتری کنید.
با حذف کردن وعده سحری، آسیبهای جدی و خطرناکی به معده خود وارد میکنید.
به هیچ وجه وعده سحری را حذف نکنید
با حذف کردن وعده سحری، آسیبهای جدی و خطرناکی به معده خود وارد میکنید. اگر به هنگام سحر احساس سیری میکنید، بهتر است در وعده افطار کمتر غذا میل کنید و نیم ساعت پیش از سحر از خواب بیدار شوید تا معده شما آمادگی برای خوردن داشته باشد.
در وعدهها پرخوری نکنید
تصور اینکه اگر در وعدههای افطار و سحر پرخوری کنید، باعث میشود که در طول روز احساس گرسنگی کمتری داشته باشید، کاملا اشتباه است. باید به اندازه گنجایش بدنتان نوشیدنی و غذا بخورید زیرا مصرف غذاهای سنگین و پرحجم، موجب سنگین شدن معده شما خواهد شد و علاوه بر دل درد، آسیبهایی را به معده شما وارد خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: اقدام به بارداری در ماه رمضان چه حکمی دارد؟
به هنگام ظهر کمی چرت بزنید
چرت زدن به هنگام ظهر، علاوه بر اینکه موجب کاهش احساس خستگی و گرسنگی در شما میشود، باعث میشود که در طول روز انرژی بیشتری داشته باشید . بهتر است این خواب در حدود یک ساعت، در یک جای خنک و تاریک باشد و از چرت زدن در زمان نزدیک به غروب آفتاب نیز باید کاملا خودداری کنید.
نوشیدنی یخ و بسیار خنک ننوشید
به هنگام افطار ممکن است به دلیل عطش، بخواهید که آب یا نوشیدنی بسیار خنک میل کنید اما این کار را هرگز انجام ندهید زیرا به معده شما آسیبهای جدی وارد میکند.
کلام آخر
اگر میخواهید از فواید جسمانی روزه گرفتن، علاوه بر فواید روحانی به صورت کامل بهرهمند شوید، باید رژیم غذایی مناسب و اصولی داشته باشید و رعایت کردن این مسئله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. تغذیه ماه رمضان در طب سنتی بر طبق اصول و قواعدی است که موجب حفظ سلامت و قدرت بدن شما خواهد شد. بنابراین بهتر است با این اصول آشنایی داشته باشید و آنها را رعایت کنید. پیشنهاد میکنیم سری به کلینیک تناسب اندام و تغذیه نی نی بان بزنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼