راه تشخیص کبد چرب چیست؟
در این ویدئو به این سوال پاسخ داده میشود که کبد چرب چگونه تشخیص داده میشود؟
سوال : کبد چرب چگونه تشخیص داده میشود؟
پاسخ : یکی از مباحثی که زیاد پیش میآید بحث کبد چرب است. کبد چرب دلایل زیادی دارد. از دید پزشکی بی تحرکی یا کم تحرکی، نوع تغذیه و مصرف غذاهای چرب، استرس زیاد در طولانی مدت و نوشیدن نوشیدنی های الکلی از دلایل ایجاد کبد چرب هستند.
تشخیص قطعی، انجام سونوگرافی است که در سونوگرافی درجه آن هم مشخص میشود.
برای آگاهی بیشتر از روش تشخیص کبد چرب به سراغ دکتر غلامرضا سیف رفتیم. از شما دعوت میکنیم ویدئو زیر را تماشا کنید. برای مراجعه به دکتر غلامرضا سیف یا دریافت نوبت از سونوگرافی شقایق، دکتر غلامرضا سیف کلیک کنید.
سونوگرافی شقایق، دکتر غلامرضا سیف
سونوگرافی کبد
کبد چرب یکی از شایع ترین بیماری ها در ۳ دهه اخیر می باشد. دلیل افزایش این بیماری تغییر شیوه زندگی مردم می باشد. یکی از روش های تشخیص کبد چرب، سونوگرافی کبد است. در ادامه به طور کامل در رابطه با این بیماری و درمان کبد چرب توضیح داده می شود.
کبد جز اندام های گرم بدن به شمار می آید. غذایی که در معده هضم و تصویه شده باید وارد کبد شود و سپس در کبد تبدیل به خون شود و به سراسر بدن توزیع شود. به دلیل اینکه کبد ظرف خون ساز بدن می باشد بنابراین خود کبد باید گرم باشد.
دلایل ایجاد کبد چرب
-
الکل
یکی از عوامل ایجاد کبد چرب مصرف بیش از حد الکل می باشد. برای رفع این مشکل باید از مصرف نوشیدنی های الکل دار خودداری نمایید. -
افزایش وزن
از مهم ترین دلایل ایجاد کبد چرب، وارد شدن بیش از اندازه چربی به کبد می باشد. به همین علت افزایش وزن باعث ایجاد کبد چرب می شود. -
کاهش وزن
یکی دیگر از دلایل ابتلا به کبد چرب، کاهش سریع وزن می باشد. این نوع کبد چرب علاوه بر افراد میانسال در کودکان و نوجوانان نیز ممکن است رخ دهد. این نوع کبد چرب وابسته به الکل نمی باشد. -
دیابت
یکی از دلایل رایج در ابتلا به کبد چرب، دیابت می باشد. تقریبا نیمی از مبتلایان به کبد چرب دچار دیابت هستند.
کبد چرب بارداری
یکی از دلایل ابتلا به کبد چرب که بسیار کم پیش می آید، کبد چرب بارداری می باشد. این بیماری بسیار کم پیش می آید ولی در صورت ابتلا به این بیماری برای مادر و جنین خطرناک است.
کبد چرب غیر الکلی
بیماری هایی مانند هپاتیت، بیماریهای خودایمنی، سوتغذیه همچنین مصرف داروهای مختلف موجب ایجاد بیماری کبد چرب غیر الکلی می شود. بر اساس تحقیقات صورت گرفته افرادی که کبد چرب غیر الکلی دارند به علت رژیم غذایی ناسالم، استرس و عدم تحرک می باشد.
چه کسانی بیشتر مبتلا به کبد چرب می شوند؟
افرادی که اضافه وزن زیادی دارند یکی از مشکلاتی که ممکن است برایشان رخ دهد، بیماری کبد چرب می باشد.
همچنین کاهش وزن سریع و یا افرادی که مشکل سوء تغذیه دارند نیز در خطر ابتلا به بیماری کبد چرب می باشند.
برخی افراد نیز عادت به نوشیدنی های الکل دارند، این افراد نیز به بیماری کبد چرب ممکن است مبتلا شوند.
همانطور که اشاره شد دیابت و هپاتیت نیز در ابتلا به این بیماری نقش دارند.
تعداد کمی از بانوان نیز ممکن است دچار کبد چرب شوند.
تشخیص بیماری کبد چرب
کبد هنگامی که دچار این بیماری می شود، کمی بزرگ تر از حد معمول می باشد. بنابراین پزشک بعد از معاینه می تواند این بیماری را تشخیص دهد.
از روش های مهم در تشخیص می توان به سونوگرافی کبد چرب، آزمایش خون و نمونه برداری اشاره نمود.
سونوگرافی کبد چرب
بهترین روش برای تشخیص کبد چرب، سونوگرافی کبد می باشد. در سونوگرافی کبد بسیاری از مشکلات را می توان بررسی نمود. انفیلتراسیون چربی می توان در سونوگرافی تشخیص داد.
در سونوگرافی اگر با دقت بالا انجام شود، می توان بیماری را به ۳ دسته مختلف تسیم بندی نمود که شامل خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.
درمان بیماری کبد چرب
کبد چرب جزء بیماری های می باشد که درمان قطعی ندارد. بیمار خود باید در مراحل بهبود این بیماری کمک کند. کاهش وزن از اقدامات اولیه در درمان کبد چرب می باشد.
این بیماری در بین مردان حدود ۲ برابر بیشتر از زنان ممکن است رخ دهد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼