بررسی قانون ۲۱ روز برای ساختن یک زندگی زیباتر و موفق تر

در این مطلب قرار است باز هم به قانون ۲۱ روز بپردازیم.
به گزارش نی نی بان ، در دنیای امروزی، توسعه عادات مثبت و بهبود کیفیت زندگی یکی از مهمترین اهداف افراد است. به دلیل اهمیت بالایی که عادات در شکلدهی به زندگی افراد دارند، مطالعه و تحقیق در این زمینه همواره مورد توجه بوده است. یکی از تئوریهایی که در این زمینه بسیار شناخته شده است، قانون ۲۱ روز است که به ارائه راهنمایی برای ایجاد عادات جدید و تغییرات مثبت در زندگی افراد میپردازد.
مفهوم قانون ۲۱ روز
قانون ۲۱ روز اصطلاحی است که به مطالعات و تحقیقاتی اشاره دارد که نشان میدهد ایجاد یک عادت جدید و تثبیت آن در زندگی افراد عموما حدود ۲۱ روز زمان ببرد. این مفهوم بر اساس ایدهای ساده بنا شده است و آن اینکه انجام یک فعالیت مداوم برای ۲۱ روز متوالی، عادتی را در ذهن فرد جای می دهد و آن را به عنوان یک بخش ثابت از روزمرگی خود به صورت ناخودآگاه تثبیت می کند که بایستی حتما انجام شود.
تاریخچه قانون ۲۱ روز
قانون ۲۱ روز در واقع همان قانون ۹۰/۲۱ است. قانون ۹۰/۲۱ بیان می کند که ایجاد یک عادت ۲۱ روز و ایجاد یک شیوه یا سبک زندگی ۹۰ روز طول می کشد. این قانون برگرفته از تحقیقات جراح پلاستیک مشهور “ماکسول مالتز” است. ولز در تحقیقات و مشاهدات خود روی بیماران، دریافت که عموما ۲۱ روز طول می کشد تا فردی که عمل زیبایی انجام داده، به دیدن چهره جدید خود عادت کند.
در تحقیقی دیگر، مالتز دریافت بیماری که دست یا پای خود را در سانحه از دست داده، تا ۲۱ روز قبل از اینکه خود را با شرایط جدید تطبیق دهد، اندام قطع شده خود را حس می کند. این تحقیقات، موجب شد مالتز تمرکز خود را برروی موضوعات روانی “تطبیق” و “سازگاری”، بگذارد. پس از تحقیقات گسترده، مالتز به موضوع مهمی تحت عنوان ” عادت ” رسید!
او در یافت که در حقیقت این عادتها بودند که ذهن افراد را کنترل می کردند. عادتها سبب می شدند که فرد اندامش را بپذیرد یا خود را با شرایط جدید وفق دهد. در ساخت و شکل گیری این عادات، موضوعی که بسیار اهمت داشت “زمان” بود. زمان موجب می شود که فرد وارد دوره سازگاری شود و خود را با تغییرات و رفتارهای جدید وفق دهد. مالتز با اندازی گیری متوسط این زمانها به دو عدد مهم رسید. ۲۱ روز برای “خلق” یک عادت جدید و “۹۰” روز برای خلق یک سبک زندگی!!.
چگونگی ایجاد یک عادت خوب جدید یا ترک یک عادت بد قدیمی
اگر به زندگی فردی خود بیشتر دقت کنیم، متوجه می شویم که ما عادت هایی را به طور دائم در زندگی خود انجام می دهیم. اگر عادتهای خود را روی یک برگه بنویسیم و عادت های بد، را از عادت های خوب جدا کنیم، آنگاه عادت های خود را شناسایی کرده ایم. بنابراین در مرحله بعد خواهیم توانست این عادت ها را کنترل، متوقف و یا تقویت، کنیم.
قطعا تا کنون برای شما هم پیش آمده است که به این موضوع فکر کنید که چگونه حیوانات در سیرک های داخلی و خارجی و یا حتی آموزش دهندگان حیوانات خانگی مانند سگ ها، چگونه به آنها آموزش می دهند که مثلا بنشینند، بخورند، غلت بخورند یا حتی از حلقه ای بپرند! در واقع باید بدانید که این حیوانات اعمال ذکر شده را آموزش ندیده اند، بلکه صرفا با تکرار “پاداش” برای انجام آن حرکات، آنها را به عنوان “عادت” پذیرفته اند. ذهن ناخودآگاه انسان نیز همین گونه عمل می کند. یعنی در واقع ما با انجام عادت های خوب یا انجام ندادن عادت های بد، با ایجاد حس رضایت و خوشایندی در مغز خود به خودمان “پاداش”می دهیم و بعد از ۲۱ روز این عادت را به صورت ناخوداگاه در ذهن خود نهادینه می کنیم. به صورتی که اگر آن عادت خوب را دیگر انجام ندهیم حس می کنیم چیزی در روزمره زندگی مان کم داریم،درست مانند کسانی که به ورزشروزانه یا پیاده روی خود پایبند هستند.
به یاد داشته باشید که برای ترک عادتهای بد، باید حداقل ۲۱ روز این عادت بد را انجام ندهیم. البته بهتر است این زمان به ۳۰ روز افزایش یابد. اگر ترک عادت بد و یا انجام عادت خوب به مدت ۳ ماه کامل انجام شود، این عادت به بخش ناخودآگاه ما نفوذ کرده و تبدیل به یک “سبک زندگی” خواهد شد. اما این موضوع بسیار اهمیت دارد که بدانید عادت های بد هیچ گاه از بین نمی روند بلکه پنهان می شوند.
به عنوان یک مثال ساده، زمانی که شما تصمیم می گیرید دیگر به هیچ عنوان نوشابه یا فست فود نخورید، چس سعی می کنید فقظ غذاهای پخته شده در منزل را میل کنید. اما به محض اینکه یکی از اعضای خانواده نوشابه یا ساندویچ هات داگ را به منزل می آورد، وسوسه شما به خوردن یک سوم آن ساندویچ آن قدر قویست که حتی ممکن است عملی شود. یا یک مثال متداول تر در سال های اخیر، استفاده از شبکه های مجازی مانند اینستاگرام یا یوتیوب است. جالب است شما تصمیم می گیرید روزانه فقط ۴۵ دقیقه در اینستاگرام باشید اما بعد از ورود به اینستاگرام و استارت استفاده از آن ناگهان متوجه می شوید که بیش از دو ساعت گذشته و شما هنوز درگیر آن هستید. پس فراموش نکنید که هیچ تضمینی برای عدم بازگشت عادت های بد نیست و همواره باید مراقب باشیم.
مراحل ایجاد یک عادت جدید
مراحل ایجاد یک عادت جدید مهمترین بخش از فرایند تغییر رفتار است که میتواند به تحقق اهداف و بهبود کیفیت زندگی کمک کند. این مراحل شامل چند گام اصلی است که هرکدام نقش حیاتی در تثبیت و توسعه عادت جدید دارند. در این بخش در ابتدا به صورت علمی به مراحل ایجاد یک عادت جدید پرداخته خواهد شد، و سپس راهکارهای عملی و تجربی را برای ساخت عاذات جدید بیان خواهیم کرد تا افراد بتوانند با استفاده از این دانش و تکنیکها، رفتارهای خود را مدیریت و بهبود بخشند.
شکلگیری و ساخت عادتها به طور کلی از چند مرحله مهم تشکیل میشود که عبارتند از:
مرحله آغازین (Triggering Stage): در این مرحله، عاملی که منجر به آغاز عملی میشود، شناسایی میشود. این عامل ممکن است یک وقت مشخص، یک محیط خاص، یک احساس خاص، یا هر چیز دیگری باشد که فرد را به انجام عمل مشخص ترغیب میکند.
مرحله اجرایی (Initiation Stage): در این مرحله، فرد عمل مورد نظر را آغاز میکند. این مرحله شامل انجام فعالیت مورد نظر است.
مرحله تقویت (Reinforcement Stage): در این مرحله، اثرات و نتایج عمل انجام شده تجربه میشود. اگر نتیجه مطلوب باشد، این موضوع میتواند عامل تقویت عادت باشد و باعث تثبیت آن شود.
مرحله تثبیت (Stabilization Stage): در این مرحله، عادت به طور کامل شکل میگیرد و به طور معمول بدون فکر و آگاهی انجام میشود. در این مرحله، عادت به قدری به ریتم زندگی فرد متصل میشود که به صورت اتوماتیک انجام میشود.
مرحله نگهداری (Maintenance Stage): در این مرحله، فرد تلاش میکند تا عادت را به دست آورده و تثبیت شده را حفظ کند. این مرحله شامل تداوم در انجام عمل، مقابله با موانع و ایجاد رویکردهای مقابلهای برای ادامه دادن عادت است.
حال میخواهیم مراحل علمی و تئوری بالا را در قالب اقدامات ساده برای ایجاد یک عادت جدید در طی ۲۱ روز بیان کنیم:
نوشتن عادات مورد نظر
برای شروع دفترچه ای را بردارید و عاداتی که می خواهید ترک کنید یا عادات جدیدی که می خواهید ایجاد کنید را به ترتیب اولویت بنویسید. به عنوان مثال: پرخوری، استفاده زیاد از گوشی و فضای مجازی، فکر کردن به آدمهای سمی، وسواس، خواب زیاد، ورزش نکردن و غیره. عادتهای جدیدی که می خواهید ایجاد کنید باید از روز اول برایشان زمان بگذارید. به عنوان مثال: ورزش کردن، کتاب خوانئن، پیاده روی، زبان خواندن، زود خوابیدن، زود بیدار شدن. البته این نکته را فراموش نکنید که به نسبت هر شخصی تعیین عادات خوب یا بد کاملا نسبی است. مثلا فردی که شب کار است، صبح زود بیدار شدن برایش نتیجه عکس دارد یا شخصی که مشاور دیجیتال مارکتینگ یا شبکه های اجتماعیست عدم فعال بودن در اینستاگرام و رصد نکردن رقبای کسب و کارهایی که مدیریت آنها را بر عهده دارد، برایش نتیجه معکوس خواهد داشت.
تعیین هدف
حال به عنوان هدف خود برای ایجاد یا ترک عادت، یک یا حداکثر دو عدد از این عادات مورد نظر را انتخاب کنید. اینکه این هدف مشخص و قابل اندازهگیری باشد برای ایجاد عادت جدید بسیار اساسی است. هدف باید مشخص، قابل قبول و مرتبط با ارزشها و اهداف شخصی شما باشد.
برنامهریزی
برنامهریزی مراحل عملی برای دستیابی به هدف انتخاب شده و ایجاد عادت مدنظر از مراحل مهم است. این مورد شامل تعیین زمان، مکان، و سایر شرایط مرتبط با انجام آن عمل است.
شروع انجام عمل
این مرحله مهمترین بخش است. شروع به انجام آن عادت جدید بدون تعویق و توجیحات اضافی از اهمیت بالایی برخوردار است.
پیوستگی و استمرار
برای تثبیت عادت جدید، باید به صورت پیوسته و متوالی آن را انجام دهید. حفظ انگیزه و انجام عمل به صورت مداوم در طول ۲۱ روز میتواند به تثبیت عادت کمک کند.
ثبات عادت
پس از گذشت مدت زمان ۲۱ روز، عادت مورد نظر به طور ثابت در زندگی شما وارد میشود. این بدان معناست که عادت به صورت طبیعی و بدون نیاز به تمرکز بالا وارد روزمرگی شما میشود. دقت کنید که ۲۱در عمل روز الزاما نمی تواند برای کلیه افراد پاسخگو باشد. ممکن است فردی برای ترک عادت یا تغییر خود به عادت جدید به زمان کمتر یا بیشتری نیاز داشته باشد، اما قطعا همین تعداد روز هم می تواند برای ما معجزه کند به شرط اینکه مستمر و مداوم طی این ۲۱ روز هدف خود را دنبال کنیم.
نکات ضروری که باید در ایجاد یک عادت در ۲۱ روز آن را رعایت کنید
همانظور که پیش تر ذکر شد برای نهادینه کردن هر کدام از عادتهای خوب، تنها ۲۱ روز زمان لازم است. یعنی شما تنها با ممارست و تمرین در ۲۱ روز میتوانید عادت خوبی را در خود ایجاد و تثبیت کنید یا عادت بدی را ترک کنید. ایجاد یک عادت یا ترک آن کار ساده و آسانی نیست زیرا عادتها کارهایی هستند که با رفتارهای شما عجین شدهاند و ترک آنها بسیار مشکل است. در ایجاد یک عادت در ۲۱ روز، برخی نکات ضروری را باید رعایت کنید تا موفقیت آن را تضمین کنید:
هرگز تصمیم نگیرید که چندین عادت را با هم در روتین خود ایجاد کنید، یا چندین عادت را با هم ترک کیند، چون احتمال شکست بسیار بالاتر خواهد بود.
وقتی که یک هدف تعیین میکنید تا هر روز انجام دهید مانند ورزش کردن، مشکل است که به سرعت این عادت شکل بگیرد و معمولاً مدتی زمان میبرد. پس اگر در روزهای اول این عادت را انجام ندادید، چندان به خود سخت نگیرید. عادتهای خوب را آهسته و پیوسته شروع کنید تا با موفقیت بیشتری در شما نهادینه شوند
به خودتان در همان ابتدای کار فشار وارد نکنید. به طور مثالدر شروع ورزش روزانه به خود فشار نیاورید. در هفته اول دو یا سه روز ورزش کنید. سپس به آرامی آن را بیشتر کنید و ادامه دهید. هر چه بیشتر ادامه بدهید، آسانتر خواهد شد. حتی از لحاط زمانی مثلا با روزی ۴۵ دقیقه تمرین ورزش خود را شروع کنید.
عادت جدید را همراه یکی از عادتهای همیشگیتان کنید. مثلاً باید هر روز ویتامین مصرف کنید، قوطی آن را کنار فنجان چایتان بگذارید. حالا صبحها همراه با خوردن چای همیشه یادتان میماند که ویتامینهایتان را نیز مصرف کنید. حتی می توانید برای یاداوری عادت خود آلارم گوشی خود را فعال کنید تا حس قطعی تر و نظم بیشتری را در اجرا یاترک آن عادت تجربه نمایید.
بهتر است برای ایجاد یک عادت خوب در خود، یک شریک یا یک همراه داشته باشید مثلاً برای ورزش یا عادت به تغذیه سالم. اگر دوست و همراهی داشته باشید هر زمان که شما خسته از ادامه آن شدید یا در انجام آن تنبلی کردید نفر دوم شما را به انجام آن تشویق میکند.
انجام مکرر و منظم آن عمل به مرور زمان کمک میکند تا به عادت تبدیل شود. در واقع حفظ ثبات و استمرار در انجام عمل مشخص و تعهد داشتن در انجام قطعی عادت جدید، کلیدی ترین موضوع برای اتمام موفقیت آمیز این ۲۱ روز و خلق عادت یا ترک آن است.
پاداشدهی به خود نیز از مهم ترین عوامل کمک کننده در حفظ انگیزه و استمرار شما در ایجاد یا تغییر عادات است. به عنوان مثال اگر خود را موظف کنید که بعد از طهره روزی دو ساعت یک آموزش جدید در جهت کسب مهارت بیشتر در تخصص فعلی خوتان ببینید، پس از آن می توانید به عنوان پاداش دیدار یکی از دوستان صمیمی یا نوشیدن چای و قهوه با او یا دیدن سریال مورد علاقه تان را در صورتی که پایبند به برنامه خود بوده اید را به عنوان پاداش برای خوتان در نظر بگیرید. نته مهم این است که بپذیرید هیجان و انگیزه شما با گذشت زمان کاهش مییابد و برای حفظ آن باید برنامهریزی دقیق داشته باشید.
خودشناسی نیز از دیگر موارد مهمی است که باید به مرور بیشتر به آن بپردازید چراکه شناخت دقیق از عواملی که ممکن است باعث ناکامی در ایجاد عادت شوند موجب آگاهی بیشتر شما از آنها و در نتیجه برنامهریزی برای تسلط و مقابله با آنها خواهد شد.
تنها بعد از ۲۱ روز تمرین این رفتار در وجود شما نهادینه شده و خود به خود مغزتان آن را یادآوری و اراده کافی برای انجام آن را ایجاد میکند. منظور این نیست که پس از ۲۱ روز دیگر هیچ تلاشی لازم نیست، بلکه تلاش خیلی کمتری نیاز دارید. پس از امروز آغاز به نهادینه کردن عادتهای درست و خوب در زندگی روزمره تان نمایید تا به ورژن بهتری از خود تبدیل شوید و حس رضایت و عزت نفس بیشتری را نسبت به خود تجربه کنید. البته مهمترین اصل در قانون ۲۱ روز این است که ما نمیتوانیم تنها در یک بازه زمانی ۲۱روزه تمام عادتهای بد خود را ترک کنیم و یا اینکه تعداد زیادی عادت جدید در خود نهادینه نماییم، بلکه در هر بازه زمانی می بایست یک یا دو عادت را تغییر دهیم و در پایان بدانیم که هیچ کاری بدون تعهد به به نتیجه نخواهد رسید.
مزایا و معایب قانون ۲۱ روز
در این بخش قصد داریم به بررسی مزایا و معایب قانون ۲۱ روز پرداخته و نقاط قوت و ضعف آن را بررسی کنیم. این بررسی میتواند به افراد کمک کند تا با شناخت و درک بهتری از این روش، آگاهی بیشتری در استفاده بهینه از فرآیند ایجاد عادتهای جدید در زندگی خود داشته باشند.
مزایای قانون ۲۱ روز
مزایای قانون ۲۱ روز در شکلگیری عادات جدید عبارتند از:
۱. ایجاد عادتهای پایدار: این قانون به افراد کمک میکند تا عادتهای جدید را در زندگیشان جا بیندازند و آنها را به صورت پایدار در زندگی خود تثبیت کنند.
۲. ایجاد تغییرات مثبت: ایجاد یک عادت جدید میتواند به بهبود کیفیت زندگی، افزایش بهره وری، و ایجاد تغییرات مثبت در زندگی فردی و شغلی کمک کند.
۳. افزایش انگیزه: موفقیت در ایجاد یک عادت جدید در مدت زمان معین، میتواند انگیزه و اعتماد به نفس فرد را افزایش دهد و او را برای دستیابی به اهداف بزرگتر و تحقق آرزوهایش تشویق کند.
۴. اثربخشی در تغییر رفتار: این قانون به افراد کمک میکند تا رفتارهای مخرب یا ناخواسته را تغییر دهند و به رفتارهای مفید و مطلوبی مبتنی برای رسیدن به اهداف خود تبدیل کنند.
۵. ایجاد عادتهای سالم: با تمرین و تکرار مداوم عملی، عادتهایی که برای سلامتی، خوشبختی و موفقیت مفید هستند، در طول مدت ۲۱ روز به صورت پایدار شکل میگیرند.
۶. ایجاد روند مستمر: این قانون به فرد کمک میکند تا یک روند مستمر و سازمانیافته برای دستیابی به اهدافش ایجاد کند و از ترس از تغییرات و چالشهای ممکن جلوگیری کند.
این مزایا نشان دهنده اهمیت و تاثیرگذاری قانون ۲۱ روز در ایجاد عادات جدید و بهبود زندگی فردی و شغلی افراد است.
معایب قانون ۲۱ روز
هرچند قانون ۲۱ روز میتواند در شکلگیری عادات مفید و مثبت موثر باشد، اما ممکن است به برخی معایب نیز برخورد کنید:
۱. انعطافناپذیری زمانی: ممکن است برخی از افراد فشردهسازی فرآیند تغییر را در ۲۱ روز غیرممکن یا دشوار بیابند و این موضوع میتواند باعث ناامیدی و عدم پیشرفت شود.
۲. عدم تطابق با همه افراد: برخی از افراد ممکن است به دلایل مختلف نتوانند تغییرات لازم را در مدت ۲۱ روز اعمال کنند، این امر میتواند باعث احساس انزجار و شکست در آنها شود.
۳. نیاز به پیوستگی و پشتیبانی مداوم: برای موفقیت در تغییر رفتار و شکلگیری عادات جدید، نیاز به پشتیبانی و مونیتورینگ (بازبینی) مداوم و پیگیریهای منظم است که ممکن است برخی افراد نتوانند آن را فراهم نکنند.
۴. ایجاد عادات غیرسالم: در برخی موارد، فشردگی برای شکلگیری عادات سالم و مفید ممکن است منجر به ایجاد عادات غیرسالم یا خطرناک شود.
۵. عدم کافی بودن مدت زمان: برخی از عادات پیچیده و سخت تر، نیاز به مدت زمان بیشتری برای شکلگیری دارند که این مدت ممکن است بیشتر از ۲۱ روز باشد.
۶. اتکا به اعداد: برخی از افراد ممکن است به طور نامناسب بر روی عدد ۲۱ و زمان مشخص شده تمرکز کنند، در حالی که موفقیت در ایجاد عادات، بسیار بیشتر از مسأله تعداد روزهاست.
در نهایت، باید به این نکته توجه داشت که موفقیت در شکلگیری عادات جدید به عوامل مختلفی نظیر اراده، تصمیم و پشتکار فرد، محیط اطراف و پشتیبانی دیگران بستگی دارد و تنها رعایت قانون ۲۱ روز ممکن است کافی نباشد.
موانع موجود برای ساخت عادت های خوب جدید یا ترک عادات بد قدیمی
موانع موجود برای ساخت عادتهای جدید یا ترک عادات بد قدیمی، یکی از چالشهای مهم در مسیر توسعه فردی و بهبود کیفیت زندگی است. این موانع میتوانند از اراده قوی، مدیریت زمان ناکافی، استرسهای روزمره، ناامیدی و عدم انگیزه تا عادتهای قدیمی و موجود، تسلط بر احساسات و عدم حمایت اجتماعی باشند. این موانع ممکن است باعث کاهش انگیزه، تردید و حتی ناکامی در تلاش برای تغییر شوند.
با درک و شناخت دقیق این موانع، افراد میتوانند استراتژیهای مناسبی را برای غلبه بر آنها اتخاذ کنند و به سمت تحقق اهداف خود بیشتر پیش بروند. در این مسیر، اراده قوی، مدیریت زمان موثر، مدیریت استرس، حفظ انگیزه، تسلط بر احساسات، حمایت اجتماعی و تصمیمگیری قاطع از جمله عوامل مؤثر در موفقیت در ایجاد یا ترک عادتها میباشند. با استفاده از روشهای مناسب و بهرهگیری از این عوامل، افراد میتوانند به سادگی از موانع پیش روی خود عبور کرده و به تحولات مثبت و پایدار در زندگی خود دست یابند. در کل برای ساخت عادتهای جدید یا ترک عادات بد، ممکن است با موانع زیر روبرو شد:
عدم وجود اراده قوی: اگر ارادهی فرد برای تغییر و تحمل آماده نباشد، ایجاد یا ترک عادات ممکن نیست.
عدم تصمیم قاطع: تصمیم قاطع و قطعیت در تغییر و ترک عادات بسیار اهمیت دارد. بدون تصمیم محکم، افراد ممکن است در مسیر تغییر و ترک عادات با شکست مواجه شوند.
عدم مدیریت زمان: برای ایجاد یا ترک عادتها، نیاز به مدیریت زمان و برنامهریزی دقیق دارید. عدم مدیریت زمان میتواند باعث از دست رفتن تمرکز و پیگیری برنامهها برای ایجاد تغییر شود.
استرس و فشارهای روزمره: استرس و فشارهای روزمره میتوانند مانع از تمرکز و تمرین مستمر برای تغییر یا ترک عادتها شوند.
ناامیدی و عدم انگیزه: در مسیر تغییر و ترک عادتها، ممکن است افراد را با ناامیدی و کاهش انگیزه روبرو کند که این موضوع مانع از ادامه مسیر تغییر میشود.
عادتهای موجود: عادتهای قدیمی و موجود میتوانند مانع از ایجاد یا ترک عادتهای جدید شوند، زیرا مغز به عادتهای قدیمی متکی شده و میتواند به سختی آنها را ترک کند.
عدم تسلط بر احساسات: افرادی که نتوانند احساسات خود را مدیریت کنند، ممکن است در مواجهه با تنشها و استرسها از تصمیمگیری و ایجاد تغییرات صحیح دوری کنند.
عدم حمایت اجتماعی: حمایت از خانواده، دوستان و همکاران میتواند در موفقیت در تغییر و ترک عادات بسیار مؤثر باشد. عدم حمایت اجتماعی میتواند باعث تردید و ناکامی در مسیر تغییر شود.
این موانع میتوانند با استراتژیهای مختلفی مانند تصمیمگیری قاطع، مدیریت زمان، توانایی مدیریت استرس، ایجاد حمایت اجتماعی و افزایش انگیزه برطرف شوند.
سخن پایانی
قانون ۲۱ روز یک ابزار قدرتمند برای ایجاد عادات جدید و بهبود کیفیت زندگی است. با توجه به اصول و مراحل آن، افراد میتوانند به طور موثری به تغییرات مثبت در زندگی خود دست پیدا کنند و به اهداف و آرزوهای خود نزدیکتر شوند. اما باید به یاد داشت که هر فرد و هر عادت ممکن است نیازهای متفاوتی داشته باشد، بنابراین استفاده از این قانون به عنوان یک راهنمای کلی برای تغییرات شخصی در نظر گرفته شود و در صورت نیاز به شخصی سازی شدن، برای داشتن نتیجه مطلوب، به آن اقدام شود.
منبع: کسب آرام