۲۲۹۷۹۴
۳۱۶۱
۳۱۶۱

آگورافوبیا چیست؟ دلایل ایجاد آن

شاید تا به حال درباره اختلال اضطرابی آگورافوبیا شنیده باشید یا یکی از عزیزانتان درگیر این بیماری باشد. اگر تمایل دارید بدانید آگورافوبیا چیست، در این مقاله با ما همراه شوید.

آگورافوبیا چیست؟ دلایل ایجاد آن
در دنیای امروز به دلیل سبک زندگی مدرن، بسیاری از افراد در طول روز دچار استرس و اضطراب می‌شوند و برای بهبود این احساسات راهکارهایی را در زندگی خود پیش می‌گیرند تا بتوانند استرس خود را کنترل کنند. اما برخی از انواع اضطراب و نگرانی‌هایی که در برخی از افراد دیده می‌شود، طبیعی نیست. افرادی که در موقعیت‌های معمولی و غیرمنطقی دچار اضطراب‌های شدید و غیر قابل کنترل می‌شوند، یک اضطراب نرمال را تجربه نمی‌کنند. این افراد ممکن است به اختلال آگورافوبیا مبتلا باشند و برای بهبود و کنترل احساسات ناخوشایند خود باید به یک متخصص مراجعه کنند. در ادامه به شما خواهیم گفت که اختلال آگورافوبیا چیست؟ و به چه علتی فرد به آن مبتلا می‌شود؟

در این مقاله می‌خوانید:

  • آگورافوبیا چیست؟
  • علائم اختلال آگورافوبیا چیست؟
  • حملات پانیک در مبتلایان به آگورافوبیا چگونه ظاهر می‌شود؟
  • دلایل ایجاد آگورافوبیا چیست؟
  • تشخیص اختلال آگورافوبیاآیا آگورافوبیا قابل درمان است؟ درمان آن چیست؟

بیشتر بخوانید: اختلال دوران کودکی، اضطراب جدایی شایع است

آگورافوبیا چیست؟ دلایل ایجاد آن
اختلال‌های اضطرابی انواع مختلفی دارند و هرکدام از آن‌ها فرد را در موقعیت‌های مختلفی دچار اضطراب و ترس می‌کنند. یکی از این اختلال‌های اضطرابی آگورافوبیا نام دارد. این بیماری نوعی احساس ترس، شرم و اضطراب را در موقعیت‌های کاملا طبیعی و غیرمنطقی در فرد ایجاد می‌کند که قابل کنترل نیست. اما آگورافوبیا چیست؟ احساساتی که بیماران مبتلا به این اختلال‌ دچار آن می‌شوند، از کجا نشات می‌گیرد؟

پیشنهاد ویژه نی نی بان: راه های درمان واژینیسموس، فرآیند ده مرحله ای

آگورافوبیا چیست؟


آگورافوبیا چیست؟ دلایل ایجاد آن
آگورافوبیا یک اختلال اضطرابی است که شامل احساس ترس شدید و غیرمنطقی، شرم، ناتوانی در فرار از یک موقعیت و احساس اضطراب غیر قابل کنترل در موقعیت‌های مختلف است. به طور مثال برخی از افراد مبتلا به این اختلال با وارد شدن به یک مکان یا وسیله نقلیه عمومی سر پوشیده مانند اتوبوس احساس اضطراب و ناتوانی غیرقابل کنترلی می‌کنند.

آگورافوبیا یک اختلال اضطرابی است که شامل احساس ترس شدید و غیرمنطقی، شرم، ناتوانی در فرار از یک موقعیت و احساس اضطراب غیر قابل کنترل در موقعیت‌های مختلف است.

این اختلال با اضطراب همراه است که باعث می‌شود افراد از موقعیت‌هایی که ممکن است احساس وحشت، به دام افتادن، درماندگی یا خجالت می‌کنند، اجتناب کنند. این اختلال می‌تواند به تنهایی یا در کنار بیماری روانی دیگری در فرد ایجاد شود.

این ترس اغلب منجر به رفتارهای اجتنابی مداوم می‌شود، که در آن فرد شروع به دوری از مکان‌ها و موقعیت‌هایی می‌کند که می‌ترسد در آن دچار اضطراب و حمله‌های روانی شود. این مکان‌ها می‌تواند خرید در یک مرکز خرید، سفر با هواپیما، یا صرفا بودن در یک منطقه شلوغ باشد.

مطالب پیشنهادی: اضطراب ناشی از کرونا، چگونه کاهش دهیم؟

علائم اختلال آگورافوبیا چیست؟


آگورافوبیا چیست؟ دلایل ایجاد آن
اگر بخواهیم پاسخی مشخص به سوال علائم اختلال آگورافوبیا چیست؟ بدهیم، باید بگوییم که اختلال آگورافوبیا مانند دیگر اختلال‌های روانی می‌تواند با علائم مختلفی در فرد بروز پیدا کند و نمی‌توان برای تشخیص آن به برخی علائم معمول بسنده کرد. اما معمولا مبتلایان به این اختلال علائم زیر را از خود نشان می‌دهند:

  • ترس از ترک خانه
  • ترس از فضاهای باز ، پل‌ها یا مراکز خرید
  • ترس از فضاهای بسته یا ساختمان‌ها
  • ترس از تنها بودن در موقعیت‌های اجتماعی
  • ترس از دست دادن کنترل در یک مکان عمومی
  • ترس از مکان‌هایی که فرار از آن ممکن است دشوار باشد
  • ترس از وسیله‌های حمل و نقل عمومی

این موقعیت‌ها تقریباً همیشه باعث ایجاد یک واکنش اضطرابی در فرد مبتلا می‌شوند که با خطر واقعی ارائه شده توسط موقعیت، تناسب ندارد.

آگورافوبیا چیست؟ دلایل ایجاد آن
با توجه به این رفتارهای اجتنابی، زندگی یک فرد مبتلا به آگورافوبیا می‌تواند بسیار محدود شود و زندگی شخصی و حرفه‌ای آن‌ها را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. برای مثال، ترس‌های شدید و رفتارهای اجتنابی می‌تواند سفر برای کار یا ملاقات با خانواده و دوستان را برای فرد مبتلا به آگورافوبیا دشوار کند. حتی کارهای کوچک مانند رفتن به فروشگاه، می‌تواند برای این افراد بسیار دشوار شود.

ترس و اضطراب ناشی از اختلال آگورافوبیا زندگی طبیعی فرد را مختل می‌کند و او دیگر تمایلی به حضور در موقعیت‌های اجتماعی و جمع دوستان خود را نخواهد داشت.

ترس و اجتناب ناشی از این اختلال می‌تواند آن‌قدر شدید شود که فرد مبتلا به آگورافوبیا خود را برای مدتی طولانی در خانه حبس کند .

بیشتر بخوانید: اختلال اضطراب جدایی چیست؟

حملات پانیک در مبتلایان به آگورافوبیا چگونه ظاهر می‌شود؟


آگورافوبیا چیست؟ دلایل ایجاد آن
هنگامی که فرد مبتلا به آگورافوبیا در موقعیت‌های اضطراب‌آور مذکور قرار می‌گیرد، تحمل آن موقعیت برایش آن‌قدر دشوار خواهد شد که ممکن است دچار حملات پانیک شود.

هنگامی که فرد مبتلا به آگورافوبیا در موقعیت‌های اضطراب‌آور مذکور قرار می‌گیرد، تحمل آن موقعیت برایش آن‌قدر دشوار خواهد شد که ممکن است دچار حملات پانیک شود.

حملات پانیک معمولا با علائم زیر ظاهر می‌شود:

  • درد قفسه سینه و احساس خفگی
  • ل رزیدن غیر طبیعی بدن
  • اسهال یا حالت تهوع
  • سرگیجه
  • احساس غیر واقعی بودن
  • بی حسی
  • ضربان قلب تند و تنگی نفس
  • تعریق بیش از حد

پیشنهاد ویژه نی نی بان: ۴ سونوگرافی ضروری در دوران بارداری

دلایل ایجاد آگورافوبیا چیست؟


آگورافوبیا چیست؟ دلایل ایجاد آن
دلایل دقیق و مشخصی برای ابتلای فرد به آگورافوبیا ذکر نشده است، اما برخی از عوامل محیطی و خانوادگی وجود دارند که ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند.

تجربه‌های ناخوشایند و شوکه کننده نیز می‌توانند در ابتلای فرد به آگورافوبیا نقش داشته باشند.

از جمله این عوامل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داشتن یک ا ختلال اضطرابی دیگر ، مانند اختلال اضطراب فراگیر یا اختلال اضطراب اجتماعی
  • داشتن سابقه خانوادگی ابتلا به آگورافوبیا
  • سابقه سوء استفاده یا تروما در کودکی
  • شیمی مغز

تجربه‌های ناخوشایند و شوکه کننده نیز می‌توانند در ابتلای فرد به آگورافوبیا نقش داشته باشند. به طور مثال یک تصادف مرگبار یا تجربه یک حمله پانیک در یک فضای عمومی یا شرایط خاص می‌تواند منجر به ترس از وقوع مجدد چنین واکنشی در آینده شود و در فرد ترس و اضطرابی غیر قابل کنترل ایجاد کند.

مطالب پیشنهادی: علائم اضطراب در کودکان، در این دوران مراقب باشید

تشخیص اختلال آگورافوبیا


آگورافوبیا چیست؟ دلایل ایجاد آن
برای تشخیص این اختلال بهترین کار مراجعه به یک روان‌پزشک و روان‌درمان‌گر الزامی است. روان‌درمان‌گر با بررسی تجربیات و شرایط پزشکی زمینه‌ای فرد و خانواده او، می‌تواند دقیق‌تر در تشخیص این بیماری عمل کند.

برای تشخیص اختلال آگورافوبیا بهترین راه، مراجعه به یک روان‌درمان‌گر و گرفتن کمک‌های تخصصی از او است.

برای تشخیص آگورافوبیا فرد باید در موقعیت‌های مختلف علائم مشخصی را از خود نشان دهد، به طور مثال:

  • حداقل در دو موقعیت مختلف ، مانند فضاهای باز، مناطق شلوغ، یا حمل و نقل عمومی دچار ترس و اضطراب غیر قابل کنترل شود.
  • ترسی داشته باشد که متناسب با تهدید نیست .
  • رفتارهای اجتنابی یا پریشانی در فرد روال عادی، کار، مدرسه و روابط او را مختل کند.
  • فرد مشکوک به آگورافوبیا حداقل شش ماه این علائم را تجربه کند.

بیشتر بخوانید: اضطراب کودکان در مدرسه، چگونه کمکشان کنیم؟

آیا آگورافوبیا قابل درمان است؟ درمان آن چیست؟

اختلال آگورافوبیا مانند بسیاری از اختلال‌های روانی دیگر قابل کنترل است . اما عدم توجه به علائم این بیماری و اقدام نکردن برای درمان آن می‌توند فرد را دچار مشکلات شدیدتری کرده و مسیر درمان را طولانی‌تر و دشوارتر کند. درمان این اختلال با ترکیبی از روان‌درمانی و دارودرمانی امکان‌پذیر است.

روان‌درمانی


آگورافوبیا چیست؟ دلایل ایجاد آن
رویکرد درمانی برای این اختلال ممکن است شامل برخی حساسیت‌زدایی‌های سیستماتیک باشد که در آن فرد با حمایت و راهنمایی درمانگر خود به تدریج با موقعیت‌های اضطراب‌آور مواجه می‌شود. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که اگر فرد مبتلا، همراهی یک دوست یا یک شخص مورد اعتماد را داشته باشد، در مواجهه با ترس‌ها و موقعیت‌های اضطراب‌آور بهتر عمل می‌کند .

دارو درمانی


آگورافوبیا چیست؟ دلایل ایجاد آن
برای کنترل حملات پانیک و اضطراب‌های غیر قابل کنترل در فرد مبتلا به آگورافوبیا، ممکن است برخی داروهای ضد افسردگی و مهار اضطراب در کنار روان‌درمانی تجویز شود.

مطالب پیشنهادی: کنترل اضطراب در کودکان، چهار روش هوشمندانه

کلام آخر


آگورافوبیا چیست؟ دلایل ایجاد آن
در این مقاله سعی داشتیم تا با پاسخ به سوال آگورافوبیا چیست؟ اگاهی شما را نسبت به این اختلال اضطرابی بالا ببریم و شما را با علائم این بیماری بیشتر آشنا کنیم. در صورتی که این علائم را در خود یا عزیزانتان مشاهده کردید، به شرط آن که این علائم تدام پیدا کنند و زندگی روزمره شما را تحت تاثیر قرار دهند، بهتر است در اولین فرصت به یک روان‌درمان‌گر یا روان‌‌پزشک مراجعه کنید.

فراموش نکنید که بسیاری از اختلال‌های روانی و اضطرابی علائم یکسان و مشابهی از خود نشان می‌دهند و برای تشخیص درست و درمان اصولی مراجعه به یک متخصص ضروری خواهد بود.

منبع: verywellmind

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.