هزینه ریمو کامپوزیت؛ هر آنچه که باید بدانید!
کامپوزیت دندان از روشهای ترمیمی در دندانپزشکی است که برای پوشاندن پوسیدگی، بدفرمی، لک و فاصلههای دندانی توصیه میشود. گاهی بنا به دلایلی مجبور به ریمو کامپوزیت میشویم.
کامپوزیت دندان از روشهای ترمیمی در دندانپزشکی است که در سالهای اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفته است. کامپوزیتها انواع مختلفی دارند که از نظر شفافیت، استحکام و رنگ باهم متفاوتند. بیشتر افراد بهخاطر بد رنگ شدن دندانهای اصلی خود، وجود فاصله، شکستگی قسمتی از دندان، پوسیدگی، بد فرمی و از بین بردن لکهها سراغ استفاده از کامپوزیتها میروند که شبیه به رنگ دندان هستند.
طول عمر مفید کامپوزیتها بسته به مراقبت و رعایت بهداشت دهان و دندان است. گاهی بنا به دلایلی مجبور به برداشتن و ریمو کامپوزیت میشویم که عوارض و دردسرهای خاص خودش را دارد. نکته مهم درباره ریمو کامپوزیت، هزینه است. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با کامپوزیت دندان، دلایل برداشتن کامپوزیت و هزینه ریمو کامپوزیت آشنا شوید.
کامپوزیت دندان چیست؟
به موادی که برای پرکردن دندانها بهکار میروند کامپوزیت دندان میگویند. لایه نازکی از این ماده خمیری شکل که همرنگ دندان است روی سطح دندان گذاشته شده و فرم داده میشود. بعد دندانپزشک از نور آبی برای تثبیت این ماده استفاده میکند.
انواع کامپوزیت
کامپوزیتها مواد رزینی هستند که بسته به اندازه و تعداد ذرات، و کاربردشان به چهار نوع زیر تقسیم میشوند. مثلا برای دندانهای جلو ویژگی درخشندگی و زیبایی اهمیت دارد و برای دندانهای عقب هم استحکام لازم است تا جویدن بهخوبی انجام شود. براساس همین کاربردها نوع کامپوزیت انتخاب میشود:
- کامپوزیت نوع هیبرید
- کامپوزیت میکروفیلد
- کامپوزیت نانوفیلد
- IPS ونیرها
طول عمر کامپوزیت دندان
هرچند که کامپوزیتها در حالت کلی طول عمر بالایی دارند، اما عوامل مختلفی مثل مراقبت از کامپوزیتها و رعایت بهداشت دهان و دندان روی طول عمر مفیدشان تاثیر میگذارند.
طول عمر مفید کامپوزیتها بسته به مراقبت و رعایت بهداشت دهان و دندان است.
افرادی که از کامپوزیت برای ترمیم دندان استفاده کردهاند نباید از دندان برای گاز زدن به مواد غذایی سخت و سفت استفاده کنند چرا که ممکن است کامپوزیت بشکند.
هرچند که در صورت شکستگی، امکان ترمیم وجود دارد. درمجموع، طول عمر مفید کامپوزیتهای دندانی بین 5 تا 8 سال تخمین زده میشود.
مزایا و معایب کامپوزیت دندان
کامپوزیت دندان مثل هر روش درمانی مزایا و معایبی دارد که در ادامه به آنها میپردازیم. برای درمان یک یا چند دندان بهترین گزینه کامپوزیت است اما اگر تعداد دندانها بیشتر باشد یا نیاز به اصلاح لبخند باشد، لمینت سرامیکی گزینه بهتری است.
مزایای کامپوزیت دندان
اصلاح رنگ و فرم دندانها شاید بهترین خدمتی است که کامپوزیت به دندانها کرده است. به لطف استفاده از این ابزار میتوان فاصله بین دندانها را از بین برد و چرخش دندانها را اصلاح کرد. معمولا در این روش، دندانها تراش نمیخورند و کامپوزیت روی سطح دندان چسبانده میشود.
هزینه پایین این روش نسبت به لمینتهای سرامیکی دیگر مزیت کامپوزیت دندان است. بهعلاوه اینکه بهراحتی ترمیم میشوند. جلسات درمانی کمتری دارند و معمولا بدون تزریق بیحسی انجام میشود.
معایب کامپوزیت دندان
احتمال زرد شدن کامپوزیتها بهخاطر مصرف قهوه، چای، غذاهای ربی و رنگی و تناوب مسواک زدن نسبت به لمینتهای سرامیکی بیشتر است.
ریمو کامپوزیت
اینکه دندانپزشک زیبایی کامپوزیتهای دندان شما را چطور کار گذاشته باشد تاثیر مستقیمی روی امکان ریمو کامپوزیت میگذارد. در مواردی که دندانپزشک بدون نیاز به تراشیدن با با تراش جزیی کار میگذارد میتوانید در صورت مشکل، روکش را بردارید و با لمینت سرامیکی جایگزین کنید.
ریمو کامپوزیت موجب حساسیت و پوسیدگی دندانها هم میشود.
اما اگر دندانپزشک مجبور شود که برای گذاشتن روکش کامپوزیتی، قسمتی از مینای دندان را میتراشد. در چنین مواردی، دندانها بدون پوشش ظاهر مناسب و زیبایی ندارند. بهعلاوه اینکه ریمو کامپوزیت موجب حساسیت و پوسیدگی دندانها هم میشود.
بنابراین برای اینکه بتوانید بعدها بدون مشکل، کامپوزیتها را بردارید توصیه میشود که کارگذاشتن کامپوزیتها را به دندانپزشک باتجربه و ماهری بسپارید. نحوه برداشتن کامپوزیت به این شکل است که دندانپزشک زیبایی شیارهایی روی کامپوزیتها ایجاد میکند و بعد با تجهیزات مناسب آنها را از دندان جدا میکنند.
علل ریمو کامپوزیت
افراد ممکن است بنا به دلایل مختلفی به فکر برداشتن کامپوزیت دندان خود باشند:
- نارضایتی از ظاهر کامپوزیت
- لزوم نوسازی، تغییر شکل یا رنگ کامپوزیت تا ظاهر طبیعیتری داشته باشد
- ریمو بهخاطر تعویض آنها با لمینت
- آسیب دیدگی کامپوزیتها در اثر ضربه
- ایجاد تنوع
- ترمیم دندانها
عوارض ریمو کامپوزیت
در حالت کلی، برداشتن کامپوزیتها عوارض خاصی برای دندانها ایجاد نمیکند اما در هر صورت باید احتمال بروز عوارضی مثل پوسیدگی و کدر شدن دندانهای اصلی را درنظر گرفت:
پوسیدگی
یکی از عوارض اصلی ریمو کامپوزیت دندان، پوسیدگی است. در برخی بیماران، دندانپزشک زیبایی مجبور است که قسمتی از مینای دندان را برای نصب کامپوزیتها تراش بدهد. اگر میزان تراش مینای دندان زیاد باشد، موقع برداشتن کامپوزیت حساسیت دندانها چند برابر میشود و ریسک پوسیدگی دندان بالاتر میرود.
عدم شفافیت
کدر شدن و نداشتن شفافیت دندان اصلی از دیگر عوارض ریمو کامپوزیت است. متاسفانه این باور اشتباه وجود دارد که اگر مینای دندان برای نصب کامپوزیتها تراش نخورد، بعد از برداشتن کامپوزیت، دندانهای اصلی مثل روز اول خواهند بود.
اما این تصور کاملا اشتباه است. نفوذ باندینگ کامپوزیت به مینای دندان باعث کدر شدن رنگ دندان اصلی میشود. پس انتظار نداشته باشید که بعد از ریمو با همان دندانهای اولیه خود روبهرو شوید.
آیا برداشتن کامپوزیت توصیه می شود؟
اگر به هر دلیلی مجبور به برداشتن کامپوزیتها هستید، باید عوارض اصلی این کار را درنظر بگیرید و با توجه به این موارد سراغ دندانپزشک زیبایی باتجربه و متخصصی بروید.
نکته مهم قبل از نصب کامپوزیتها است، از دندانپزشکتان بخواهید که تا حد امکان مینای دندان را تراش ندهد تا اگر در آینده مجبور به ریمو شدید، دندانهای اصلیتان سالم باشند.
هزینه ریمو کامپوزیت
هزینه ریمو کامپوزیت به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ شرایط دندانهای بیمار و اینکه دندانها در چه وضعیتی قرار دارند، علت اصلی و دلیلی که بیمار برای کامپوزیت به دندانپزشک زیبایی مراجعه کرده است همگی جزو فاکتورهایی هستند که روی هزینه ریمو کامپوزیت تاثیر میگذارند. دندانپزشک با بررسی مشکل و شرایط بیمار میتواند هزینه ریمو کامپوزیت را تعیین کند.
روشهای ریمو کامپوزیت
بهلطف پیشرفت تکنولوژی، روشهای متنوعی برای ریمو کامپوزیت وجود دارند که در ادامه به آنها میپردازیم:
ریمو کامپوزیت با ورقههای سمباده
با کمک سطح ساینده ورقههای سمباده میتوان کامپوزیتها را از روی دندان برداشت. سمبادهها ورقههای منعطفی هستند که به تمام سطوح دندان دسترسی دارند و بهلطف همین انعطافپذیری، میتوان مینای دندان را دوباره از زیر کامپوزیت بیرون آورد. البته این روش در حال حاضر قدیمی و منسوخ شده است و تکنولوژیهای پیشرفتهتری جایگزین آن شدهاند.
ریمو با دریلهای کاربیدی
مزیت این روش، سرعت بالای آن است که کار را راحت میکند. اما انعطافپذیری پایینتری نسبت به ورقههای سمباده دارند و دسترسی به گوشهها را سخت میکنند.
ریمو با روش ابریژن
در این روش دندانپزشک از ابزار ابریژن استفاده میکند که بدون اینکه آسیبی به مینای دندان برسد، کامپوزیتها را از روی دندان برمیدارند. ابریژن شباهت زیادی با مینی سندبلاست دارد که کارش برداشتن پوسیدگیها دندان است.
کلام آخر
کامپوزیت دندان از روشهای ترمیمی در دندانپزشکی است که در سالهای اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفته است. بیشتر افراد بهخاطر بد رنگ شدن دندانهای اصلی خود، وجود فاصله، شکستگی قسمتی از دندان، پوسیدگی، بد فرمی و از بین بردن لکهها سراغ استفاده از کامپوزیتها میروند که شبیه به رنگ دندان هستند.
اگر میزان تراش مینای دندان زیاد باشد، موقع برداشتن کامپوزیت حساسیت دندانها چند برابر میشود و ریسک پوسیدگی دندان بالاتر میرود.
طول عمر مفید کامپوزیتها بسته به مراقبت و رعایت بهداشت دهان و دندان است. گاهی بنا به دلایلی مجبور به ریمو کامپوزیت میشویم. عملکرد دندانپزشک زیبایی تاثیر مستقیمی روی امکان ریمو کامپوزیت میگذارد.
اگر دندانپزشک مجبور شود که برای گذاشتن روکش کامپوزیتی، قسمتی از مینای دندان را بتراشد، دندانها بدون پوشش ظاهر مناسب و زیبایی ندارند.
بهعلاوه اینکه ریمو کامپوزیت موجب حساسیت و پوسیدگی دندانها هم میشود. بهترین کار این است که دندانهای خود را به دندانپزشک متخصص و باتجربهای بسپارید. سری به کلینیک نی نی بان بزنید و از مشاوره با دندانپزشکان متخصص بهرهمند شوید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼