۲۳۶۷۵۴
۳۲۸۵
۳۲۸۵

آنژیم گیلاسی یا خال های قرمز چرا ایجاد می شوند؟

آنژیم گیلاسی یک رشد پوستی خال مانند است که از رگ‌های خونی کوچک یا مویرگ‌ها تشکیل می‌شود. علل این آنژیم تا حد زیادی ناشناخته است، اما متخصصان معتقدند که می‌تواند دلیل ژنتیکی داشته باشد. روی این مقاله کلیک کنید تا با علل به وجود آمدن آنژیم گیلاسی یا خال‌های قرمز آشنا شوید.

آنژیم گیلاسی یا خال های قرمز چرا ایجاد می شوند؟

آنژیوم‌ها تومورهای خوش‌خیمی هستند که از رشد بیش از حد مویرگ‌ها به وجود می‌آیند. آنژیم گیلاسی شایع‌ترین نوع آنژیوم است که بیشتر در بزرگسالان بالای ۳۰ سال ظاهر می‌شود. با ما همراه باشید تا به علل به وجود آمدن آنژیم گیلاسی یا خال های قرمز پی ببرید.

بیشتر بخوانید: علت خال در دوران بارداری

در این مقاله می‌خوانید:

  • آنژیم گیلاسی چیست؟
  • علل به وجود آمدن آنژیم گیلاسی چیست؟
  • روش درمان آنژیم گیلاسی چگونه است؟
  • آیا از روش های خانگی می توان برای درمان آنژیم گیلاسی استفاده کرد؟

آنژیم گیلاسی چیست؟

آنژیم گیلاسی نوعی خال است که معمولاً به صورت لکه‌های کوچک و مسطح و با رنگ قرمز روشن شروع می‌شود، اما ممکن است بعداً از ۱ تا ۵ میلی‌متر رشد کند و کمی برجسته شود. آنژیم گیلاسی می‌تواند دایره‌ای یا بیضی شکل باشد و اغلب روی تنه، بازوها، پاها و شانه‌ها رشد می‌کند. اگر آنژیوم خراشیده شده یا به هر طریقی باز شود، ممکن است خونریزی اتفاق بیفتد.

آنژیم گیلاسی یا خال های قرمز چرا ایجاد می شوند؟

بیشتر بخوانید: خال مادرزادی در نوزادان، خطر دارد؟

علل به وجود آمدن آنژیم گیلاسی چیست؟

علل به وجود آمدن آنژیم گیلاسی یا خال های قرمز عبارتند از:

  • افزایش سن
  • بارداری
  • ژنتیک

آنژیم گیلاسی با روند طبیعی پیری یک همبستگی قوی دارد. در واقع، بیش از سه چهارم منابع قابل اعتماد عنوان می‌کنند که افراد بالای ۷۵ سال دارای آنژیم گیلاسی هستند. در برخی موارد، افراد ممکن است به طور همزمان به چندین آنژیم گیلاسی مبتلا شوند که معمولاً علت آن بیماری دیگری مانند ویروس هرپس ۸ (HHV8) یا برخی داروها از جمله سرکوب کننده‌های ایمنی است. به این نوع، فوران آنژیم گیلاسی می‌گویند.

آنژیم گیلاسی یا خال های قرمز چرا ایجاد می شوند؟

بیشتر بخوانید: خال و دانه قرمز روی بدن نوزاد

روش درمان آنژیم گیلاسی چگونه است؟

اغلب درمان آنژیم گیلاسی کاملاً جنبه زیبایی دارد، زیرا این خال ‌های قرمز برای بدن خطرناک نیستند. با این حال، چهار گزینه رایج برای درمان آنژیم گیلاسی وجود دارد که عبارتند از:

برداشتن خال های قرمز

این روش شامل بریدن یا تراشیدن خال های قرمز از روی پوست است که معمولاً در ابتدای آن از بی حسی موضعی استفاده می‌شود تا درد به حداقل برسد. با این حال، ممکن است کمی درد یا ناراحتی بعد از عمل نیز وجود داشته باشد. برداشتن خال هم‌چنین می‌تواند منجر به ایجاد مقداری اسکار شود.

آنژیم گیلاسی یا خال های قرمز چرا ایجاد می شوند؟

بیشتر بخوانید: بعد از برداشت خال، اسکار جراحی از بین می‌رود؟

الکترودیکاسیون

از این روش برای تومورهای خوش‌خیم، سرطان‌های جدی پوست و پیش سرطان‌ها استفاده می‌کنند.

الکترودسیکاسیون روشی است که به نام الکتروکوتر نیز شناخته می‌شود و شامل سوزاندن ضایعات پوستی است. متخصصان پوست معمولاً از این روش برای تومورهای خوش‌خیم، سرطان‌های جدی پوست و پیش سرطان‌ها استفاده می‌کنند.
در این روش نیز ابتدا پزشک یک بی حس کننده موضعی به شما تزریق می‌کند. سپس بافت غیرطبیعی را با سوزن الکتریکی لمس می‌کند تا رگ‌های خونی را از بین ببرد و آنژیوم را خراش دهد. در نهایت، پزشک زخم را پانسمان می‌کند و تا زمان بهبودی زخم به همین صورت باقی می‌ماند.
همانند برداشتن خال، این روش نیز می‌تواند باعث ایجاد ناراحتی بعد از عمل شود. ضمن این‌که الکترودیکاسیون معمولاً یک اسکار کوچک و سفید بر جای می‌گذارد.

آنژیم گیلاسی یا خال های قرمز چرا ایجاد می شوند؟

بیشتر بخوانید: محصولات پوستی خطرناکی که نباید استفاده شوند

کرایوسرجری

این روش رایج دیگری است که برای درمان توده‌های پوستی استفاده می‌شود. در کرایوسرجری پزشک نیتروژن مایع را روی ناحیه مورد نظر اسپری یا سواب می‌کشد تا آن را منجمد کند.
این باعث می‌شود که آنژیم گیلاسی قبل از افتادن تاول بزند یا پوست آن کنده شود. در برخی موارد نیز ممکن است که آنژیم قبل از برداشتن پوسته پوسته شود. البته امکان دارد که این درمان کمتر از سایرین موثر باشد.

آنژیم گیلاسی یا خال های قرمز چرا ایجاد می شوند؟

بیشتر بخوانید: کدام روش جوانسازی بهتر است؟ (هایفو، اندولیفت، ...)

حذف با لیزر

پس از درمان، آنژیم باید یا ناپدید شده یا به رنگی تیره مانند خاکستری دربیاید.

با لیزر می‌توان از شر آنژیم خلاص شد. پرتو لیزر از پوست عبور می‌کند و رگ‌های خونی در آنژیوم آن را جذب می‌کنند. پس از درمان، آنژیم باید یا ناپدید شده یا به رنگی تیره مانند خاکستری دربیاید. طی ۲ تا ۴ هفته دیگر نیز نهایتاً محو می‌شود.
به طور متوسط، یک فرد برای گرفتن بهترین نتایج به دو درمان نیاز دارد. با این حال، نتایج بسته به رنگ پوست افراد متفاوت است. یک درمان واحد ممکن است برای درمان آنژیوم‌های کوچک‌تر کافی باشد. در کل، افراد باید بعد از هر درمان برای آنژیم گیلاسی بهبودی را ببینند.
ناگفته نماند که شما باید از قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت ۴ هفته قبل و ۲ هفته بعد از لیزر درمانی خودداری کنید تا ب هترین نتیجه و کم‌ترین عوارض جانبی را داشته باشید.

آنژیم گیلاسی یا خال های قرمز چرا ایجاد می شوند؟

بیشتر بخوانید: انواع خال پوستی، و نوع برداشتن آن ها

آیا از روش های خانگی می توان برای درمان آنژیم گیلاسی استفاده کرد؟

پزشکان توصیه می‌کنند که فکر برداشتن خال های قرمز در خانه را از ذهن‌ خود بیرون کنید.

به دلایلی پزشکان توصیه می‌کنند که فکر برداشتن خال های قرمز در خانه را از ذهن‌ خود بیرون کنید. اولاً ممکن است که شما اصلاً آنژیم گیلاسی را به درستی تشخیص نداده باشید.
دوماً تلاش برای تراشیدن، بریدن، سوزاندن یا انجماد آنژیم گیلاسی می‌تواند بسیار دردناک باشد. ناگفته نماند که این روش اگر توسط یک آماتور انجام شود، ممکن است با خطر عفونت یا زخم‌های جدی‌تر همراه باشد. این در حالی است که پزشکان برای حذف زائده‌های پوستی آموزش‌های حرفه‌ای می‌بینند و این کار را در محیط‌های استریل و با استفاده از ابزار استریل انجام می‌دهند؛ پس قابل اعتماد هستند.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره برداشتن خال

هر کسی که به دلایل زیبایی مایل به برداشتن خال های قرمز خود باشد، باید با پزشک خود مشورت کند تا در مورد گزینه‌های ممکن مشاوره بگیرد. با این حال، تعدادی از درمان‌های خانگی وجود دارد که ادعا می‌کنند می‌توانند خال های قرمز را از بین ببرند. سرکه سیب، ید یا روغن درخت چای بعضی از این موارد هستند که البته هیچ مدرک علمی برای تایید موثر بودن آن‌ها وجود ندارد.

آنژیم گیلاسی یا خال های قرمز چرا ایجاد می شوند؟

بیشتر بخوانید: درمان تبخال لب در خانه با ۶ ماده طبیعی

کلام آخر

علل به وجود آمدن آنژیم گیلاسی یا خال‌ های قرمز را می‌توان افزایش سن یا ژنتیک دانست. این خال‌ها خطرناک نیستند و شما می‌توانید آن‌ها را به حال خود رها کنید، اما اگر بخواهید می‌توانید آن‌ها را با روش‌هایی مثل استفاده از لیزر یا الکترودیکاسیون بردارید. به طور کلی، روش‌های مختلف حذف آنژیوم از نظر میزان ناراحتی و اثربخشی مشابه هستند. پس تنها کاری که شما باید بکنید، مشورت با یک متخصص پوست مجرب است.

برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با متخصصین پوست، مو و زیبایی، به کلینیک نی نی بان سر بزنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.