کمبود منیزیم شما را گرفتار میکند
ورزش، کار کشیدن بیش از حد عضله، کشش عضله یا رژیم غذایی، کدام از اینها باعث گرفتگی عضله پای شما میشود؟ همهشان و هیچکدامشان! یکی از دلایل خیلی مهم در مورد گرفتگی عضلات، کمبود برخی ویتامینها و مواد معدنی است که میتواند، باعث گرفتگی عضلات شود.یکی از مهمترین آنها،منیزیم است که کبود آن در بدن کودکان هم مشکل زاست.
ورزش، کار کشیدن بیش از حد عضله، کشش عضله یا رژیم غذایی، کدام از اینها باعث گرفتگی عضله پای شما میشود؟ همهشان و هیچکدامشان!
یکی از دلایل خیلی مهم در مورد گرفتگی عضلات، کمبود برخی ویتامینها و مواد معدنی است که میتواند، باعث گرفتگی عضلات شود.یکی از مهمترین آنها،منیزیم است که کبود آن در بدن کودکان هم مشکل زاست.
منیزیم: سلامت استخوانها و عملکرد عضلات
منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که تقریبا تمام ارگانهای بدن برای سلامت ماندن به آن نیاز دارند. منیزیم به تداوم عملکرد طبیعی بدن مانند کنترل فشار و قند خون، سلامت استخوانها و عملکرد عضلات و اعصاب کمک میکند.
کمبود منیزیم در بدن موجب وضعیتی میشود که به آن «هایپومنیزیمی» (hypomagnesemia) میگویند. در این حالت سطح منیزیم بدن پایینتر از مقدار موردنیاز برای حمایت از عملکردهای یادشده است.
منیزم چطور در بدن کم میشود؟
کمبود این ماده معدنی میتواند ناشی از این موارد باشد:
- سوءمصرف الکل، سوختگی که به بخشهای وسیعی از بدن آسیب زده است.
- برخی داروها مانند دیورتیکها (داروهای مدر)، آنتیبیوتیکهای خاص، داروهای سرکوبکنندهسیستم ایمنی و شیمیدرمانی
- اسهال مزمن
- بیماریهای دستگاه گوارش مانند سندرم روده تحریکپذیر
- ترشح بیش از حد هورمون آلدوسترون در غدد فوقکلیوی،
- تعریق بیش از حد
- سوءتغذیه
- دفع بیش از حد ادرار ناشی از آسیب کلیه یا دیابت
منیزم و آسیب به قلب
کمبود منیزیم در بدن علاوه بر گرفتگی عضلات میتواند نشانههای دیگری هم داشته باشد. مثل ضربان غیرطبیعی قلب، بیاشتهایی، تغییرات در خلقوخو یا شخصیت، اسپاسمهای عضلانی، ضعف عضلات و خستگی، بیحسی یا سفتی آنها.
پزشکان کمبود منیزیم را از طریق آزمایش خون تشخیص و بسته به نتایج، برای بازگرداندن این ماده معدنی به سطح طبیعی راهکارهایی ارائه دهد.
کاهش مصرف یا حذف الکل، قندهای افزودنی، چربیهای اشباعشده و سدیم که در جذب منیزیم اختلال ایجاد میکنند، یکی از این راهکارها است.
مصرف مکملهای منیزیم هم زیرنظر پزشک هم کارساز است.
غذاهایی که کمبود منیزم را از بین میبرند
- برای رفع کمبود منیزیم، سراغ موادغذایی مانند برنج قهوهای، حبوبات، عدس و سویا، مغزها و غلات کامل بروید.
- منیزیم به طور طبیعی در بسیاری از غذاها و نوشیدنیها موجود است و به برخی غذاها و محصولات دیگر مانند آنتیاسیدها و ملینها نیز اضافه میشوند.
- افرادی که رژیم غذایی متعادلی را دنبال میکنند، بعید است دچار کمبود منیزیم شوند.
اثر کمبود منیزیم بر کودکان
بدن از این مادهی معدنی مهم برای قوی نگه داشتن استخوانها و ثابت نگه داشتن ضربان قلب استفاده میکند. منیزیم همچنین از سیستم ایمنی بدن پشتیبانی میکند و به حفظ عملکرد عضلات و عصبها کمک میکند.
کودکان در سنهای یک تا هشت سال در مقادیر زیر به منیزیم نیاز دارند:
- یک تا سه سال: روزانه ۸۰ میلیگرم
- چهار تا هشت سال: روزانه ۱۳۰ میلیگرم
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼